Зимни гуми относно няколко модела
- hristodj
- Автомобил: golf 3 kombi
- Двигател: AHU 97
- Контакти:
Re: Зимни гуми относно няколко модела
Питах автора ама карай.за сто лева има кимхо в диана.60 лева повече на кола.Вероятно ще изкарат и сезон повече.
Последна промяна от hristodj на Пон 24 окт 2016 22:56, променено общо 1 път.
- zoovanka
- Автомобил: VW Caddy MAXI Life 1395 TGI 109
- Двигател: 2016 1395 TGI метан
Сигурно е така,колега.Между другото и аз се загледах в тях.Приятел гумаджия ми препоръча въпросните.Не очаквам да са стока,но може пък да ме изненадат приятно.
Последна промяна от zoovanka на Вто 25 окт 2016 9:37, променено общо 1 път.
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
А ако вземеш четири железарки 15" за тези пари ще имаш нова маркова гума
Ама нали колата трябва да "има фаца" и зимъска с летните джанти 

- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Размерите гуми за Голф 4 и Пасат Б5, Б5.5 са:
195/65/15
205/55/16
225/45/17
Моята препоръка е да се кара зимата на 15" - хем по-евтини гуми, хем по-високи и подходящи за дупките и неравностите, които се отварят.
Железни джанти 15" се намират за около 80-120 лв комплекта, в зависимост от състоянието. Тези пари се избиват обикновено още първия сезон, като се вземе предвид по-ниската цена на гумите, както и фактът, че не трябва всяка зима и пролет да се плаща за монтаж и демонтаж.
Китайска гума повече не бих си купил, освен ако не се преместя да живея някъде високо в планината, където се кара само на сняг цяла зима. В моето ежедневие аз карам 99% от времето през зимата на сухо и студено или мокро и студено. Няма смисъл да си купувам гума, която държи само на сняг, а на сухо и мокро е като шейна, при положение, че почти не карам на сняг.
195/65/15
205/55/16
225/45/17
Моята препоръка е да се кара зимата на 15" - хем по-евтини гуми, хем по-високи и подходящи за дупките и неравностите, които се отварят.
Железни джанти 15" се намират за около 80-120 лв комплекта, в зависимост от състоянието. Тези пари се избиват обикновено още първия сезон, като се вземе предвид по-ниската цена на гумите, както и фактът, че не трябва всяка зима и пролет да се плаща за монтаж и демонтаж.
Китайска гума повече не бих си купил, освен ако не се преместя да живея някъде високо в планината, където се кара само на сняг цяла зима. В моето ежедневие аз карам 99% от времето през зимата на сухо и студено или мокро и студено. Няма смисъл да си купувам гума, която държи само на сняг, а на сухо и мокро е като шейна, при положение, че почти не карам на сняг.
- zoovanka
- Автомобил: VW Caddy MAXI Life 1395 TGI 109
- Двигател: 2016 1395 TGI метан
Железни джанти 16"с тасове от тигуан ги платих 100 лв+25 лв доставка.Карал съм с 15"зимата,но на голф плюс 1,6 102к.с. на газ,бяха му идеални,на пасат 131к.с. обаче ми се струва,че щяха да са му малки.
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
На баща ми Пасата е 1.9 TDI PD 131 к.с. и е точно с 15". Лятото лети, зимата железарки - зимните вече са обути в чисто нови Nokian WR D4.
- RusH_DeMoN
- Автомобил: Vw Golf IV
- Двигател: AHF
И така колеги относно цолажа при мен е с оригиналните 16''
Взех тези на General Tire Altimax Winter Plus , като падне снега ще видим как са .

- D1D00
- Автомобил: Volkswagen Golf GT
- Двигател: ABD 1994
За да не отварям нова тема... Колеги някой има ли мнения за марката Kelly winter St зимни гуми. Вчера обух голфа с този модел гума, защото като цена ми се видяха приемливи, а и нямах кой знае какъв избор с моя размер 185/60 R14. Имаше и други марки на гумаджийницата ама цените почваха от 100 лв. На горе. Като инфо от нета разбрах че били някакви американски и в Полша ги правели в представителството на goodyear, и мисля че ще е добра гума. Важното за мен е че са нов модел и с нов ДОТ, но ако има някой колега който е карал с такива гуми нека сподели впечатления :).
Последна промяна от D1D00 на Чет 03 ное 2016 7:17, променено общо 1 път.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Взел си евтинджоска марка, какво очакваш? Ако са ти ги дали по 50 кинта, добре 

- D1D00
не бяха най евтината марка, 70 лв. Ми струваха на гума, имаше и по евтини но по принцип гледам да вземам нещо което е между средата не много евтино и не много скъпо. Този модел беше приемлив за този размер гума, следващите почваха от 100 лв. На горе за гума, за което нямам възможност да си го позволя 

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
За този размер в нета в ценовия клас 80-90 кинта си има доволно избор от поне среден клас гуми.
Аз примерно за същия размер и пари взех Мишлен А3 със стар ДОТ. Ама вече си ги купил, така че няма значение.
Иначе като ценови клас са до Корморан, с които аз съм карал едно лято, евтина марка гума повече не слагам на колата си.
Аз примерно за същия размер и пари взех Мишлен А3 със стар ДОТ. Ама вече си ги купил, така че няма значение.

Иначе като ценови клас са до Корморан, с които аз съм карал едно лято, евтина марка гума повече не слагам на колата си.
- D1D00
Днес ми се наложи да карам Голфа по силно заснежен стръмен път, като на места имаше лед по асфалта. Kelly-то за мое учудване много добре се представи, Golfa изкачи баира без да пребуксува и без много усилия с ускурение
нарочно пробвах с поднасяне и с рязко набиване на спирачки после като изкачи баира, но не поднесе колата спря възможно най бързо без отклонения, мога да кажа че гумите добре се представиха, като се има предвид не почистения заснежен път . Доволен съм от марката, не очаквах добро сцепление от тях понеже са евтини, но съм се лъгал. Качеството на гумите е добро за цената си, и друго си е чисто новата зимна гума с ДОТ 2016-ста. Добре се представят и на заледени очастъци, стига да се кара разумно разбира се.... Говорим за 4 Kelly-та, предни и задни 185/60/R14-ски 

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”