Голф 4 1.9 ТДИ ASZ първи старт върти и не пали-Решен

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
Niko_a3
Автомобил: Голф 4
Двигател: ASZ 2001

Re: Голф 4 1.9 ТДИ ASZ първи старт върти и не пали

Мнениеот Niko_a3 » Вто 25 авг 2015 18:37

Колеги, проблема е РЕШЕН - оказа се темп.датчик. Едва вчера си взех кабела за диагностика,качнах я веднага и...в менюто с грешките - Нищо...отчаях се...влизам в каналите и гледам Coolant temp.120 :eek - тогава си беше загряла нормално. След 3 часа я качвам пак , изстинала е колата , стрелката на таблото доло ниско-студена,гледам във Ваг-Кома 90 градуса :eek . Закупих едно температурно датчиче на Behr,зелено на цвят- plug and play- и всичко е ОК. Днес запали от раз. Май минах по тънкия начин,ама шест дни...шаш и паника :) Затова първо се прави една качествена диагностика...ноо нямах възможност,изолиран бях :) Да се надявам че и за в бъдеще няма да има проблеми :th_up Само,че забелязах синхронизацията на 4-ти канал се мени от 2,2 на 1,7 - като беше по-студена даже до 2,8. Нормално ли е или да си играя да я правя на около 0.5 ? Иначе си работи и върви отлично... на студено има едно прехапване - претрисане , дали е от тази синхронизация ? Благодаря нс отзовалите се :bowdown

Потребителски аватар
hvp800
Автомобил: VW Bora
Двигател: ASZ

Re: Голф 4 1.9 ТДИ ASZ първи старт върти и не пали

Мнениеот hvp800 » Вто 25 авг 2015 19:05

Синхронизацията се прави на загряла кола и без включени консуматори. Тази игра дето описваш ако е на студено и със включени фарове и т.н. е съвсем нормална.

mutabg
Автомобил: VW Golf 4 TDI 116HP
Двигател: без номер 2001

Re: Голф 4 1.9 ТДИ ASZ първи старт върти и не пали-Решен

Мнениеот mutabg » Чет 29 сеп 2016 22:46

Здравейте! Имам същият проблем - на студен двигател (при външна температура между 10 и 18 градуса) колата VW Golf 4 116HP, 2001г. комби, пали от втория път. Първият път сутрин винаги върти с яки притрисания и не пали. Вторият път въртя, има притрисания и запалва, като работи неравномерно 10-15 секунди. След което всичко си идва наред - тръгвам, няма прекъсвания и други проблеми. През деня, следващите паления са от четвърт. Без забележка. Освен ако не са минали 9-10 часа от сутрешното палене. Тогава пак пали от първият път, но едва след няколко секунди задържане на въртене на стартера. Пробвал съм и с няколко подгрявания сутринта - няма разлика. Пак си е от второто. Мисля си да кажа на майстора ми да види този температурен датчик, защото проблема ми изглежда напълно идентичен.

Потребителски аватар
bobitur
Автомобил: ford galaxy 1.9 tdi 90+chip
Двигател: 1Z

Мнениеот bobitur » Пет 07 окт 2016 13:25

При теб може да дърпа въздух. Спри я на наклон със задницата нагоре и сутринта виж как ще запали.

Nanski
Автомобил: Голф3 td Голф4 tdi
Двигател:

Мнениеот Nanski » Чет 03 ное 2016 10:51

Колеги аз имам проблем с трудно палене и на топъл и на студен мотор.Говоря за голф 131 коня 2001 година.Проблема се появи от около 3 месеца.Когато го купих март си палеше от четвърт!Ходих на майстор и каза че всичко което е проверил е ОК ,а диагностиката нищо не показва!
Ще се радвам на съвети

Zinoto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zinoto » Пет 04 ное 2016 17:07

Nanski написа:Колеги аз имам проблем с трудно палене и на топъл и на студен мотор.Говоря за голф 131 коня 2001 година.Проблема се появи от около 3 месеца.Когато го купих март си палеше от четвърт!Ходих на майстор и каза че всичко което е проверил е ОК ,а диагностиката нищо не показва!
Ще се радвам на съвети

Стартера ревизиран ли е? Дори и да ти изглежда, че върти добре с нови четки и втулки ще усетиш разликата.

Nanski
Автомобил: Голф3 td Голф4 tdi
Двигател:

Мнениеот Nanski » Пон 07 ное 2016 21:11

Днес отидох до Здравко! На неговия вагком показа грешка в датчика на коляновия вал както и още една грешка в реле 109 каквото и да е то! Утре ще я закачим отново защото след изчистване на грешките не ги отчете отново! Надявам се проблема да бъде решен и ще напиша в помощ на колегите боси като мен!
Поздрави

Върни се в “Дизелови агрегати”