Passat B4 2E - проблем с оборотите
-
- Автомобил: vw passat b4
- Двигател: 2E 115кс
Passat B4 2E - проблем с оборотите
Колеги вече бая време стана имам следния проблем с оборотите. Нямам пречка да го карам така, на моменти ме дразни как се държи колата. Става въпрос за следното... Сутрин като запаля държи към 1200 оборота. Позагрява малко ( около 40-50 градуса) и вече е обърнало на газ (инжекцион), оборотите се стабилизират на около 850-900 и така докато загрее в норма колата и оборотите пак стават 1200-1250 на празен ход. Ако съм на светофар и освободя държи около 20-30 сек на 1200 об и после пада около 1000 и до де тръгна я падне на 900-850 я не. Мисля си че е от стъпковото...но не съм сиг все пак. Някой с подобен проблем или някой да обясни точно дали има ефект ако е от него и се почисти или трябва да се търси друго. Не казах че това го прави и на газ и на бензин...другото е че като припомпя спирачката няколко пъти вдига ги на 1500-1600. Като пусна климатика ги оправя по бързо но пак ги държи високи известно време!???
- Voluminer
- Автомобил: Vw Passat B3
- Двигател: 2e
Re: Passat B4 2E - проблем с оборотите
Имах същите проблеми като купих моя пасат (2е).Почистих стъпковия мотор и смених всички спукани и скъсани маркучи на вакуумите.От тогава оборотите са бетон.Сваляш стъпковото пълниш с кореселин,друсаш няколко секунди и изливаш.Повтаряш упражнението докато спре да излиза чернилка.Накрая пръсваш леко вътре WD-40 или някаква смазка. 

-
- Автомобил: vw passat b4
- Двигател: 2E 115кс
Re: Passat B4 2E - проблем с оборотите
Еми с контактен спрей го правих това но и с кореселин ще пробвам. Маркучите са сменени всичките. Вакумрегулатора и той. Нз дали и ТПС-а ме влияе. Мисля си тоя стъпков като загрее да не би да почва да се лигави. Мисля да си взема един втора ръка да пробвам, но се чудя дали ще има ефект или ще давам пари на вятъра