Polo 6N 1,6 АЕЕ - Теч антифриз
-
- Автомобил:
- Двигател:
Polo 6N 1,6 АЕЕ - Теч антифриз
Здравейте колеги, вчера забелязах че имам теч на антифриз, но не мога да разбера от къде точно тече защото няма никаква видимост. Теча е в левия край на двигателя,, гледано отпред,, някъде покрай изпускателните тръби.До колкото можах да видя ми се струва че е по високо от водната помпа а и нея съм я сменял преди 10 месеца.Четох в търсачката за някаква тръба която имало там при АЕЕ но не можах точно да разбера за какво става въпрос, а и бях много ограничен с времето и не можах да поразглобя малко и да се опитам да поразгледам по добре.Мисля че тече когато колата е изстинала и не работи или може би когато е загряла съхне и не се вижда теч.Иначе засега не е голям теча.Благодаря ако можете да помогнете.
- anonimko
- Автомобил:
- Двигател:
Re: 1,6 АЕЕ Теч антифриз
Тази тръба свързва тялото на термостата с водната помпа откъм тялото е с фиба ,а откъм водната помпа влиза на приципа на натискане - един О-пръстен и две оребрения за да влязат във водната помпа и държат да не тече, но с времето се опича и опуска О-пръстена или се отчупва някои от бертовете на тръбата и протича ,някои мажат със селикон за оплътнение -временно а тръбата струва 36лв на Топран в евро07 Аутоплюс.Струва ти се че е не е на нивото на помпата понеже минава под колекторите и после накрая е леко под ъгъл и влиза във водната помпа .При топъл двигател няма да видиш теча понеже се изпарява антифриза -само на студен двигател оглеждаи като махнеш легена на въздушния филтър.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря на anonimko за изчерпателния отговор.Днеска свалих легена на въздушния филтър, тръбата я виждам съвсем малко откъм термостата но на 90 процента мисля че теча е от нея.Колега искам да попитам смяната може ли да стане отдолу макар че и там май ще пречи стартера, защото отгоре не виждам как ще стане без да се свалят тръбите.
- anonimko
- Автомобил:
- Двигател:
Отдолу става ако имаш канал и става бързо, иначе и отгоре става но малко трудна работа и насляпо без да сваляш тръбите иначе тръбата върви между охлюва на входящите колектори ,а като го свалиш ще ти трябват и О-пръстени на колектора , но иначе начина на смяна е следния-източваш антифриза леко разхлабваш термостатното тяло издърпваш фибата като внимаваш да не я счупиш скачаш в канала натискаш леко термостатното тяло в посока към калника и вадиш тръбата от него после от страната на помпата и внимавай ,че ще изтече още антифриз при ваденето от помпата а сглобката по обратния ред като първо слагаш тръбата откъм помпата после към термостата , стягаш навсякъде и наливаш антифриза оглеждаш за всеки случаи да не тече пак може и малко селикон да сложиш от двете страни на тръбата после обезвъздушаваш системата ,ако протече ще си покаже при обезвъздушена с-ма на другия ден като изтине колата на мен два пъти ми се налага да я свалям за да легне правилно и да не тече .Успех
- BOCOO
- Автомобил: golf3
- Двигател: AEE 1996
за да не отварям нова тема ще ползвам тази.Искам да попитам там където е фибата тръбата влиза в термостатното тяло има ли о пръстен там защото от там ми тече.
- BOCOO
- Автомобил: golf3
- Двигател: AEE 1996
Re: Polo 6N 1,6 АЕЕ - Теч антифриз
а продава ли се отделно и как се сменя
- 4i4o-dido
- Автомобил: POLO 1.6 6N
- Двигател: AEA 1995
- Контакти:
Re: Polo 6N 1,6 АЕЕ - Теч антифриз
При мен се наложи да сменя цялата тръба-беше започнала да се рони. Иначе отвиваш термостатното тяло,махаш фибата и с леко въртеливо движение дърпаш внимателно октопода. Най-добре откачи и фибата от към водната помпа и огледай добре тръбата. Ако е ок слагаш нови пръстени и си готов.
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”