Здравейте колеги! Искам да ви попитам това нормани стойности ли са или е притеснително:
Колата е Vw Touran 2.0 TDI BKD DSG 2009 г. Имам я отскоро, сменил съм ангренаж, масло и филтри на двигател и ск. кутия. Четох, че стойностите на 4 канал трябвало да са на 0.0, а колата нито пуши само ми се струва, че трябва да върви малко повече и не знам, но с 120км/ч. на магистралата ми дава разход 6.3 по борд. Мисля, че трябва да е по-малко. Когато е на място показва 0.5, а с фаровете 0.6л/ч. Моля колегите да изкажете мнение.
2.0 TDI BKD Синхронизация на валове ?
- inspektora
- Автомобил: Honda CR-V
- Двигател: i_ctdi N22A2 2008
Re: 2.0 TDI BKD Синхронизация на валове ?
Девиацията на дюзите е супер, но Torsion value е ниско. Добре е да е около нулата, а при мен най-добре върви колата при +2. Имай предвид, че при промяна на синхронизацията се променя разхода по борд, но не винаги коректно. Най-точно показва при 0,0, при минусови показания (закъснение) показва по-малко от реалното, а при плюсови (предварение) повече от реалното. Това, разбира се, може да се коригира с Вагком. Това, което пиша е за 1.9 BXE и не знам доколко е относимо към твоят двигател.
- vakata
- Автомобил: Vw Touran
- Двигател: BKD 2009
В момента на равно и с автопилот на 100 км/ч. ми показва по борда 5 на 100. Аз мисля, че трябва да е по-малко. А ако направя синхронизацията на 0.0 значи трябва да показва още повече. Не трябва ли тази кола да дава по-нисък разход ? И забравих да кажа първото, сутрешно палене винаги е по-трудно.
- °niksi°
- Бай Брадър
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Висок е разхода 5/100 на Туран. Ако не го докараш между 3-4 на 100 значи има някакъв проблем.
- vakata
- Автомобил: Vw Touran
- Двигател: BKD 2009
Колега, говоря за моментен разход по борд. В действителност е около 6.5/100 при скорост 100 км/ч. Затова питам дали не е висок разхода. Извинявам се ако не съм бил разбран правилно
- °niksi°
- Бай Брадър
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Лично за мен не е ОК да е така синхронизацията. Принципно -1,5 до +1,5 /поне толкова гледам да ги оставям при смяна на ангранж/.
За разхода по борд - за мен този мотор нормално е да дава около 0.7 на загрял мотор.
За разхода по борд - за мен този мотор нормално е да дава около 0.7 на загрял мотор.
Върни се в “Дизелови агрегати”