Пасат Б5.5 1.8Т 02г трудно първо палене
Пасат Б5.5 1.8Т 02г трудно първо палене
Здравейте, колеги ,имам следният проблем с пасата . Колата ми е с газов инжекцион пали винаги на бензин обаче много дълго върти преди да запали.Завчера ми свърши газта и покарах само на бензин . След 4-5часа когато вече беше изстинала запали без проблем.След това реших да пробвам пак само на бензин, след време запали много лесно. Обаче като сипах газ и карах следващото палене студена беше много трудно отново?! Някой ако се сеща моля нека сподели.
- buller
- Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
- Двигател: 1_8T AWT
Re: Пасат Б5.5 1.8Т 02г трудно първо палене
Да не ти изпуска газ в колекторите?
Може и дроселът да си "забравя" математиката, заради карането на газ...
Бензиновата помпа мерена ли е?
Може и дроселът да си "забравя" математиката, заради карането на газ...
Бензиновата помпа мерена ли е?
- katmai
- Автомобил: VW Passat B8 Alltrack
- Двигател: 2000 BiTDI CUAA
Подкрепям мнението на колегата отгоре. Изпарителя ако е стар му се е напукала мембраната и дори на изгасена кола пропуска газ към колекторите. Колата се дави после ...
Над 1 година съм се нервирал с тоя проблем докато Мишо от Герман не ми каза ,че е много възможно да е от това. При мен се изразяваше обаче в тресене след палене.
Над 1 година съм се нервирал с тоя проблем докато Мишо от Герман не ми каза ,че е много възможно да е от това. При мен се изразяваше обаче в тресене след палене.
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Изпарителя и да е стар ,дори и да изпуска,е без значение,защото след него е газовата рейка.Ако рейката изпуска,вече може да се пълнят колекторите. 

- katmai
pas1.8mi написа:Изпарителя и да е стар ,дори и да изпуска,е без значение,защото след него е газовата рейка.Ако рейката изпуска,вече може да се пълнят колекторите.

На тая снимка като гледаш, случайно да има и друг път до двигателя осен през рейката?
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Да,и за това си прав!
В случая ,ако изпуска и през вакуума,не само паленето му е проблем ...

- katmai
Толкова е просто всичко. Ако когато няма газ и се кара на бензин, и всичко е ок ,тогава кой е виновен?
Всъщност не е толкова просто. Long trim, Short trim, гасиш на едни данни получени от горене на пропан бутан, палиш със същите ама на бензин.
Иначе това с изпратиеля беше проблема при колега с форд фокус на газ фабрично BRC, смени изпарителя и се оправи.
Иначе това с изпратиеля беше проблема при колега с форд фокус на газ фабрично BRC, смени изпарителя и се оправи.
- katmai
DoH_KuXoT написа:Всъщност не е толкова просто. Long trim, Short trim, гасиш на едни данни получени от горене на пропан бутан, палиш със същите ама на бензин.
И кое не му е простото??? Ти сам го написа, газта променя short trim-a и после се е*ва на бензин. Кой е виновен?
Над една година брах ядове с тая газ. Газаджията упрекваше бензиновата система, ходя при майстор , той ме пита дали работи добре само на бензин. Като кажа да , той ми вика да ходя при газаджията и така един омагьосан кръг. Един ден Мишо от Герман ми обясни схемата с вакума и реших пак да отида при газаджията. Оня пак ми вика ,че не било от газта и това не било възможно(Горна баня - Еврогаз). Казвам му ,че си плащам да сменят изпарителя(беше на 80 000). Той пак ми дудне,че не вярва да е от него. Смениха го и вече над 20 000 колата си пали и върви без проблем.
Последна промяна от katmai на Сря 09 ное 2016 12:26, променено общо 2 пъти.
katmai написа:DoH_KuXoT написа:Всъщност не е толкова просто. Long trim, Short trim, гасиш на едни данни получени от горене на пропан бутан, палиш със същите ама на бензин.
И кое не му е простото??? Ти сам го написа, газта променя short trim-a и после се е*ва на бензин. Кой е виновен?
не ме разбра, имам предвид, че не само от изпускащ изпарител става проблем, не съм изключил газовата от уравнението.

- katmai
DoH_KuXoT написа:katmai написа:DoH_KuXoT написа:Всъщност не е толкова просто. Long trim, Short trim, гасиш на едни данни получени от горене на пропан бутан, палиш със същите ама на бензин.
не ме разбра, имам предвид, че не само от изпускащ изпарител става проблем, не съм изключил газовата от уравнението.
Ти не ме разбра. Аз казвам ,че проблема е в ГИ. Какво точно в ГИ вече е друго нещо и се надявам "майсторите" на ГИ, при които ще отиде колегата да си разбират от работата.
- KBK
- Автомобил: VW PASSAT b5.5
- Двигател: 2.0i AZM
Няма логика да е от адаптациите на компа (long trims) защото ламдата започва корекции след като достигне около 300 градуса и по-точно веднага след спиране на работата на помпата за вторичен въздух (прахосмукачката). Преди това компа изобщо не се интересува от нея, която преди да спре помпата няма и никакви показания. А че проблема е газта мисля че навсички е ясно остава само да се разбере къде точно-в мембраните ли в клапан ли.
- katmai
KBK написа:Няма логика да е от адаптациите на компа (long trims) защото ламдата започва корекции след като достигне около 300 градуса и по-точно веднага след спиране на работата на помпата за вторичен въздух (прахосмукачката). Преди това компа изобщо не се интересува от нея, която преди да спре помпата няма и никакви показания. А че проблема е газта мисля че навсички е ясно остава само да се разбере къде точно-в мембраните ли в клапан ли.
Ламбда сондата не прави корекции, ECU-то прави корекции. Ламбдата мери. Според теб ,какво ползва ЕКУ когато правиш студен старт?
- KBK
- Автомобил: VW PASSAT b5.5
- Двигател: 2.0i AZM
katmai, разбира се че ламбдата мери, не знам защо си такъв буквояд, да не си юрист? Ако нещо от по-горе написаното от мен не е вярно кажи, но няма смисъл да издребняваме за такива неща.
ECU-то ползва показанията на периферните датчици - температура на входящ въздух, температура на антифриза, положение на дросел клапата и си използва горивната карта. Защо според теб какво ползва от показанията на ламбда сондата преди да запалиш?
ECU-то ползва показанията на периферните датчици - температура на входящ въздух, температура на антифриза, положение на дросел клапата и си използва горивната карта. Защо според теб какво ползва от показанията на ламбда сондата преди да запалиш?
- katmai
Тоя Long Term Trim нулира ли се при гасене на двигателя?