Странно губене на мощност - Polo '98 APQ мотор
-
- Автомобил: 1998 VW Polo Variant
- Двигател: APQ
Странно губене на мощност - Polo '98 APQ мотор
Здравейте колеги, не бях писал от известно време, защото бях болен на легло. Та през това време давах колата на 2-3 приятелчета да я карат и днес малко се почувствах ОК за каране и се качих да направя 1 кръгче и установих че като съм на 1 или 2 скорост и като подам рязко газ, колата вместо да се изстреля както обикновено почва да мисли и мотора бучи по-силно и несвойствено... Някой имал ли е подобен проблем? То е ясно че ще я карам на доктор но няма да е тези дни, защото още аз не съм се оправил, та е на заден план за сега
Ще съм благодарен на предположения и съвети, аз си мисля че е нещо по тоците... Като бобина или свещи, но ще видим... А, и да не забравя, като съм на празен ход и изфорсирам мотора няма никакъв проблем, работи си перфектно, магарията я прави само като се движи.

-
- Автомобил:
- Двигател:
бъди рахат, както казват във франция напоследък.имах нещо подобно иналата зимица-оказа се ,че се получава нещо като конденз в гор.филтър, който ми бе и затлачен-значи не пропускал добре-просто го смених и нещата се оправиха.твоя скоро ли си го сменял.пък и да е нов се получава пак-просто водата от калпав бенз замръзва в него и нещо като предърпване и спада мощността се получава.лесно се оправя

-
- Автомобил: 1998 VW Polo Variant
- Двигател: APQ
Ами не съм го решил. Може и наистина с кофти бензин да съм заредил, макар че винаги зареждам на ОМВ и досега не съм имал проблем... А иначе ходих до Юнитрейд днес, чаках 100 часа да ми обърнат внимание, но като видях как ме пререждат "вътрешни" хора а и като ми казаха 28 лв, за диагностика ги напсувах наум и не съм правил нищо. Ще гледам да изхарча бензина и ако не е от него тогава ще гледам да търся други решения...
"Колата ми пак си върви както преди Изглежда нещо на кофти бензин съм попаднал, въпреки че зареждам само от една бензиностанция, OMV Благоевград..."
uneek, СЕГА ме накара сериозно да се замисля, точно като спомена това за OMV Благоевград!!!!!!!
Моята кола (Поло), никога не е имала подобен проблем със загуба на мощността...
НО: вчера я карах и за ПЪРВИ път усетих същото нещо за което ти пишеш: губи мощност в определени моменти на 2-ра и 3-та скорост, докато набирам.
Но забележи сега интересното: (!) Аз съм от София, но точно този уикенд, случайно заредих на OMV Благоевград, понеже се връщах от Банско. Друг път никога не съм зареждал там - и ето ти същия проблем. А иначе аз също зареждам редовно в други OMV-та и не съм имал проблеми...
uneek, СЕГА ме накара сериозно да се замисля, точно като спомена това за OMV Благоевград!!!!!!!
Моята кола (Поло), никога не е имала подобен проблем със загуба на мощността...
НО: вчера я карах и за ПЪРВИ път усетих същото нещо за което ти пишеш: губи мощност в определени моменти на 2-ра и 3-та скорост, докато набирам.
Но забележи сега интересното: (!) Аз съм от София, но точно този уикенд, случайно заредих на OMV Благоевград, понеже се връщах от Банско. Друг път никога не съм зареждал там - и ето ти същия проблем. А иначе аз също зареждам редовно в други OMV-та и не съм имал проблеми...
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”