Колеги искам да намеря информация за течливост на Тотал Кварц 7000 10в40 и на Кроон Ойл Емперол 10в40. И двете са с еднакъв вискозитет, проблема обаче е следния. Сутрин на студен двигател, като запаля се чуват повдигачите за около 2-3 секунди това с Тотал-а. Когато съм с Кроон-а при абсолютно същата външна температура повдигачите се чуват за макс секунда. имам чувството, че и самия двигател повече "потраква" с Тотал-а докато загрее след това работи доста плътно и с двете масла. Да уточня че и в двата случая съм с еднакъв маслен филтър на Кнехт, тоест филтъра отпада като причина. Дори и визуално, като гледам двете масла Тотала ми се вижда малко по-гъсто. Мисля си дали не се минах с този Тотал, като е по-гъст сега за зимата? И двете масла държа да подчертая че са гарантирано оригинални. Та някой ако има идея къде да проверя каква им е течливостта при отрицателни температури ще се радвам.
P.S. Май леееееееееееко съм се минАл с този Тотал сега проверих pour point при Тотал е -24, а при Кроон-а ............................-39.
Модовете могат да заключват темата.
Сравнение между два вида масло 10w40
Re: Сравнение между два вида масло 10w40
eng написа: И двете масла държа да подчертая че са гарантирано оригинални.
Колега, случайно знаеш ли кой е внесъл Тотала на 100% ??? В момента това е може би номер едно марка с най-много имитации.
Спирам дотук защото не е редно да изнеса сравнителни факти между истински доставчик на Тотал, на чиито туби пише "ТОТАЛ - Република Чехия" и едни келеши в кв. "Манастирски ливади" обсебени от завидна мания за величие и непоклатимост.

Точка по въпроса!

-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Колега КОКО, ако имаш някаква информация, която може да ни предпази от купуването на ментета, моля да я споделиш.
Тотала е закупен от официален вносител на Рено Нисан, ако там е менте здраве му кажи. Наливен, но това не мисля, че е проблем относно това дали е оригинал или не. Или си въобразявам. Като сравних двете спецификации на маслата и щях да падна. Слабо известното по нашите ширини (мое мнение) Кроон Ойл, направо го бие отвсякъде Тотала, забелязвам го това и по колата си. Та единственото, което ме притеснява е дали не се минах, че налях това гъсто масло за зимата, а не добрия стар Кроон от който съм супер доволен ( да не се чете , като реклама) казвам лични впечатления. В крайна сметка, тъй като обичам колата си ще го излея този Тотал и ще си сложа Кроон-а. Нямам желание да тормозя 25 годишната си кола...................................колкото и странно да звучи.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”