Полиране на фарове
-
- Автомобил: VW Golf MK5
- Двигател: 1900 TDI BLS
Полиране на фарове
Здравейте, наскоро ми удариха колата. Имам като щета пръснат фар от едната страна :D Понеже искам да си сложа оригинален фар, а не някой китаец започнах да гледам по моргите. Оказа се трудна задача понеже моите са доста новички, а повечето по моргите са започнали да матират. Един човек ми предлага фар който е оригинален но е бил потъмнял от времето. Той го е полирал и в момента фара е доста добре. Почити няма разлика с моите. Чудя се обаче дали този полирания няма да матира отново, а моя оригиналния да си остане свежичък (понеже вече този веднъж е матирал и е полиран)? Някой има ли наблюдения след полиране дали потъмняват бързо отново фаровете?
- Xaxy
- Автомобил: Passat B5 1999
- Двигател: AFN 1.9 TDI 110
Re: Полиране на фарове
Здрасти Венци, аз си полирах мойте и вече близо 7/8 месеца са еднвакви, без да се матира поне за сега. Гледам, че си от моя град, ако има проблем ше помагаме.
-
Аз съм си писал родния град. В момента иначе съм в София. Иначе става въпрос за Голф 5. Главното ми опасение е да не стане така, че след година единия да матира, а другия да остане свеж и колата да стои грозно.
- Xaxy
Ще го полираш отново, аз за тези 7/8 месеца, нямам оплаквания стой си като нов.
-
а как го полира? Плати ли на някого или с полир паста върху фара? Фара отваря ли се отвътре?
- Xaxy
Полирахме ги с дрелка, иначе в нашия град има за по 10/15 лева, ще ти ги полират. За София цената е друга, фара не се отваря от вънка стъклото почваш и готово.
-
- Автомобил: VW BORA
- Двигател: AUS 2000
Става с дрелка.Трябва обаче да внимаваш много,защото ако дрелката не може да намаля оборотите и задържиш много на едно място,можеш да "стопиш" фара
- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
ventsi34 написа: Чудя се обаче дали този полирания няма да матира отново, а моя оригиналния да си остане свежичък
За матирането ще матира, след колко време никой не може да ти каже, с пластмасовите фарове е така.
В полирането няма нищо сложно, шкурка, паста и търкане, клипчета в нета и теми из форумите колкото искаш.
-
то е ясно, че ще матира но дали матирането ще се получи и по другия фар или понеже този е обработван ще матира по-бързо. Идеята ми е да не стане след 1 година единия да е напълно различен от другия.
- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
Като стане ще го полираш пак, като се матира и другия ще ги полираш двата.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”