Здравейте,
Моля за препорък на сервиз/човек в или около София, които да могат да решат проблем с еърбег на Toyota.
Колата е имала удар-всичко е сменено (Airbag,ECU) нови, няма резистори и други магарий. Около 1 година нямаше проблем, но от известно време свети за беговете на седалките (проблема не е с буксите-проверено). Всички досега посетени сервизи или майстори не предлагат нищо (повечето не им се и занимава като разберат че искам да се Оправи/Идентифицира проблема, Не да се замаже колкото да не свети лампата). Предполагам че проблема е в някои пин на букса или кабел, и човек които разбира от ел.инсталация би се справил.
Мерси предварително!

Търся сервиз/ел.техник за отсраняване на Airbag проблем/
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Измамници във форума!!!
Специално за търговците!
Масла Motul и добавки Bardahl
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Измамници във форума!!!
Специално за търговците!
Масла Motul и добавки Bardahl
Re: Търся сервиз/ел.техник за отсраняване на Airbag проблем/
На диагностика в Toyota 99% ще ти кажат ,къде е проблема .
Ако цената е висока ще го отстраниш в друг сервиз.
Ако цената е висока ще го отстраниш в друг сервиз.
- masiven
- Автомобил: Passat B6+Passat CC+Seat+Yaris
- Двигател:
Диагностиката си показва грешка в бега на седалката, но до там. Може да е от самия бег или от някои пин или от някои протъркан кабел. Това никоя диагностика няма как да го покаже. Имам и диагностика за Toyota, на светлинни години назад е от VCDS.
Трябва ми някои, които да проследи инсталцията, да види пиновете и евентуално да се смени бег-а, ако тои нещо се е скапал.
Предложението в Toyota е, "трабва всичко да сменим, зада сме сигурни че е изправно"
Трябва ми някои, които да проследи инсталцията, да види пиновете и евентуално да се смени бег-а, ако тои нещо се е скапал.
Предложението в Toyota е, "трабва всичко да сменим, зада сме сигурни че е изправно"
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Принципно с тия неща шега не бива и в тойота си връзват гащите превилно. Сменява се всичко и системата работи изправно, че ако изолират някой кабел, той се протърка пак и гръмне възглавницата по време на движение примерно, могат да станат сериозни бели
- masiven
- Автомобил: Passat B6+Passat CC+Seat+Yaris
- Двигател:
След намиране на сервиз които да диагностицира проблема, се оказа, че единия бег просто се е повредил и дава голямо съпротивление. След смяна на бега в седалката, всичко е наред.
Колега Одаджийски, попринцип съм съгласен че компромиси не трябва да се правят с безопасноста, но също така не трябва да се залита към краиности, когато това не е нужно.
Оферта в Тойота, нови бегове, кабели и централа = 1880лв. без труд. Проблема е отстранен за 165лв. с проста смяна на повредената част.
Колега Одаджийски, попринцип съм съгласен че компромиси не трябва да се правят с безопасноста, но също така не трябва да се залита към краиности, когато това не е нужно.
Оферта в Тойота, нови бегове, кабели и централа = 1880лв. без труд. Проблема е отстранен за 165лв. с проста смяна на повредената част.
Върни се в “Сервизи, магазини и части за VW”