Степени на парното НА Джета?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
didkoltd
Автомобил:
Двигател:

Степени на парното НА Джета?

Мнениеот didkoltd » Съб 10 фев 2007 19:02

Колеги днес си смених врътката за степените на парното обаче не можах да намеря такава с 4 степени каквато трябва да е /колата е с клима/ и сега на трета степен духа пак както със старото копче на 4-та,а именно доста слабо ,та въпроса ми е дали като сложа копче с 4-ри степени ще се оправи или има другаде проблем ?Мерси предварително ! :D

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Съб 10 фев 2007 19:12

най високата степен (ако ще и 2ра да е) е директна към мотора-не минава през товар.
така че ти и 16 степени да сложиш-все тая-мотора няма да развърти повече.
филтър на купе? затлачени въздуховоди? затлачени радиаторче на парно или изпарител на климата?

Потребителски аватар
didkoltd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот didkoltd » Нед 11 фев 2007 11:19

Филтър нямам ,колата е 86-та ,климата не работи в момента ,въздуховодите не знам обаче преди време свалях барчето и там където е клапата голямата която отваря за духалките и за отворите под предния прозорец нещо си стоеше все затворена и не е..ваше да духа през духалките.Отдолу имаше една джаджа която явно се командва с вакум и нея като е стиснах и клапата се отвори ,вързах я с една свинска опашка и сега карам така По принцип си духа топло ,но слабо ,ако е запушено радиаторчето такива ли са признаците и това нещо с вакума как да го оправя да не би да се отваря като е включен климатика?

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Нед 11 фев 2007 12:33

аз бих опитал това:
силна струя сгъстен въздух през дупката от сваляното моторче навътре, последователно на студено положение и на топло положение на клапите.
ако съм прав за радиаторите-ще излезе колосален боклук...
проблема е че ламелите на тия радиатори са много фини и лесно се затлачват от разни прахолища и повесма и нямат чистене после...
а тва за вакуумите и опашките хич не го разбрах... :roll:

Потребителски аватар
didkoltd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот didkoltd » Нед 11 фев 2007 14:01

Така,значи зад барчето има някаква джаджа която е кръгла,тази джаджа явно командва на голямата клапа която пък определя дали да духа през духалките или през отворите на таблото за предния прозорец,та тази джаджа се командва от някакъв вакум който незнайно защо не работи,освен да сваля барчето и да снимам а? :oops:

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Нед 11 фев 2007 20:15

е-не вярвам от клапите за посоките да го спре да духа-все от някъде ще духа-това е маловажно в случая... при тебе го няма потока-а откъде да дойде няма никво значение.
виж там с компресор и налягане да опиташ да продухаш.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”