Optibelt-ремък и ролки

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
cekoman
Автомобил: Opel Astra G
Двигател: DTI
Контакти:

Optibelt-ремък и ролки

Мнениеот cekoman » Чет 17 ное 2016 18:07

Здравейте колеги,вчера смених ангренажен ремък,ролки и водна помпа!Ремък-optibelt ;обтяжна ролка-optibelt ;паразитна ролка-Ina ;водна помпа -Kraft !Всички части ми излязаха 150лв!Ще се радвам ако някой сподели мнение за марката Optibelt ,чета че не са лоша марка за ремъци,но за ролки нищо не пише за тях,а за марката -Kraft за водни помпи пък абсолютно нищо не намирам!

Последна промяна от cekoman на Съб 31 дек 2016 17:27, променено общо 3 пъти.

Потребителски аватар
tdi fen
Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
Двигател: TDI AGR

Re: Polo Variant 6kv5 Ремъци и ролки Optibelt

Мнениеот tdi fen » Чет 17 ное 2016 19:37

ползвал съм ремъци оптибелт не съм имал ядове с тях

Потребителски аватар
Водния дух1
Автомобил: Golf 3 variant
Двигател: 1Z

Мнениеот Водния дух1 » Чет 17 ное 2016 23:25

Аз ползвах на вентото амортисьори KRAFT и бях доволен-много тънка цена.Полска е марката.

sebulba1
Автомобил: polo 6n2
Двигател: AHW

Мнениеот sebulba1 » Пет 18 ное 2016 6:45

Optibelt-a е добър избор.На моето поло вече съм минал 60к километра с такива ангренажи,без проблеми,но вече са си за смяна

JuStan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот JuStan » Пет 18 ное 2016 9:30

Optibelt, не че нещо ама тази фирма е измислила съвременния ангренажния ремък :)

cekoman
Контакти:

Мнениеот cekoman » Пет 18 ное 2016 12:11

Благодаря колеги,значи съм избрал хич не лоша марка!Само да Ви кажа,че старите ролки бяха Swag,не купувайте такива,тази фирма само пакетира и изобщо не се знае какво има вътре!За 30000 км и двете ролки стържеха жестоко,обтяжната направо играеше на където си иска и на тях нямаше производител,нищо!Не купувайте ролки Swag

cekoman
Контакти:

Мнениеот cekoman » Съб 19 ное 2016 11:08

Колеги днес реших да погледна ремъка и ми направи впечатление,че стои прекалено опънат,не дава да го натиснеш!Другото,коети ми направи впечатление е че не стоеше чист (чиста гума)ами като нацапан с малки власинки,а е на 50 км!Отстрани стои като чисто нова автомобилна гума,която има малки заводски остатъци от гума(може би като е нов ремъка е нормално)!Ходих до майстора и ми каза няма проблем,изцапан е от паразитната ролка!И ми направи впечатление ,че скоростите превключват на малко по високи обороти!Иначе колата си работи перфектно,държи 900 оборота,без излишни шумове,няма виене,мърка си!Но се чудя тези неща дали са нормални

cekoman
Контакти:

Polo Variant 6kv5 1,9sdi Проблем след смяна на ангренаж

Мнениеот cekoman » Съб 19 ное 2016 11:20

Здравейте колеги преди два дни смених ремъка и ролките и днес реших да погледна ремъка и ми направи впечатление,че стои прекалено опънат,не дава да го натиснеш(това в най-горната част до паразитната ролка)!Другото,коети ми направи впечатление е че не стоеше чист (чиста гума)ами като нацапан с малки власинки,а е на 50 км!Отстрани стои като чисто нова автомобилна гума,която има малки заводски остатъци от гума(може би като е нов ремъка е нормално)!Погледнат отгоре през кутията си стои точно на зъбните колела!Ходих до майстора и ми каза няма проблем,изцапан е от паразитната ролка!И ми направи впечатление ,че скоростите превключват на малко по високи обороти!Иначе колата си работи перфектно,държи 900 оборота,без излишни шумове,няма виене,мърка си!По принцип обтяжната ролка има белег до който се нятяга и уж е спазен!Но се чудя тези неща дали са нормални!Всичко е чисто ново марка Optibelt и видях до майстора като ги сменяваше!

Последна промяна от cekoman на Пон 21 ное 2016 14:14, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Нед 20 ное 2016 23:41

Оправи си заглавието според шаблона.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”