VW Passat B5.5 1.9tdi 131k.s. AVF гумички за леглата на дюзите
-
- Автомобил:
- Двигател:
VW Passat B5.5 1.9tdi 131k.s. AVF гумички за леглата на дюзите
Здравейте колеги. Установи се , че леглата на дюзите са износени и гумичките постоянно се късат , пуши отзад бял дим , тресе , пали много трудно .... абе само проблеми. Можете ли да ми кажете дали има някакъв вариант да си разреша проблема ? Търсихме около месец и нагоре читава глава втора ръка , но леглата са даже по износени и от моите. Колата е VW Passat B5.5 1.9tdi 131k.s. AVF
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Re: Гумички за леглата на дюзите
Слабо място им е. Една чисто нова тиква AMC решава всички мъки за години напред. Но е 1200 пари ( гола ) Не знам в Бг какви пари е. Поразпитай, да не окаже, че има някое промо за 800лв ( а дано , ама ...)
-
- Автомобил:
- Двигател:
А някакъв алтернативен вариант няма ли? Или просто трябва профилактично да си сменям тези гумички на дюзите .
- Водния дух1
- Автомобил: Golf 3 variant
- Двигател: 1Z
Не може ли нещо там да се направи от специалист-наваряване,стържене,знам ли-не му разбирам много ,ама знам ,че се правят разни сериозни ''магии''по главите.
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Няма какво да се направи, то може да се направи, но е трудоемко и скъпо и едва ли някой би се хванал. Проблемът е в захващането на дюзите със само една скоба, това износва цялото легло по дълбочина елипсовидно, понеже тая дюзе си е помпа и е натискана постоянно и помръдва.
За да се оправи, това е наваряване на целия отвор на дюзата, разстъргване наново, но със заводски допуски и, абе сложно е много. Не съм го правил и просто си разсъждавам
За да се оправи, това е наваряване на целия отвор на дюзата, разстъргване наново, но със заводски допуски и, абе сложно е много. Не съм го правил и просто си разсъждавам
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Няма много варианти. Разбито ли е много...Има опити за ремонт къде с приемлив резултат, къде с плачевни последствия ( с втулки, стъргания и прочие ) . Ако е моя колата ,си купувам нова глава на АМЦ . Правя я и колата литва.
Парите не са малко , но шанс да се намери читава втора ръка са...малко. Стига самата кола да си струва. Ако не- на части, аз лично не бих се церемонил за едни ламарини . Не става ли- айде кой колкот даде. И друга кола, но този път да не е ПД, по-добре с роторно ГНП или КР мотор
П.п. понякога се радвам, че нямам кола с ПД мотор . Споделял съм, че тази технология не е подходяща за леки коли, но колеги го дават остра контра
Парите не са малко , но шанс да се намери читава втора ръка са...малко. Стига самата кола да си струва. Ако не- на части, аз лично не бих се церемонил за едни ламарини . Не става ли- айде кой колкот даде. И друга кола, но този път да не е ПД, по-добре с роторно ГНП или КР мотор
П.п. понякога се радвам, че нямам кола с ПД мотор . Споделял съм, че тази технология не е подходяща за леки коли, но колеги го дават остра контра

-
- Автомобил:
- Двигател:
С някой по дебели гумички да уплътнят по здраво няма ли да стане мача?
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
То е износило алуминиевото легло, няма как да му се опре по дебела гума
-
- Автомобил: VW passat+BMW X3+Honda St1300
- Двигател: avf+m47
Друго което може да се направи е да се загладят острите ръбчета който късат гумичките със финна шкурка без да се впускаш във филми, ако не е правено де 

Върни се в “Дизелови агрегати”