Внимавайте какви гуми купувате!
-
- Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
- Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE
Re: Внимавайте какви гуми купувате!
На много места по света гуми по-стари от 3 години е забранено да се продават. Както е и подсъдимо. Гума втора употреба става само за резервна, колкото да се прибереш вкъщи. Мислете и за останалите на пътя ! Ясно е, че купуваш ли такова нещо втора ръка си слагаш таралеж в гащите.
- anrus
- Автомобил: Golf2 10Millionen и Golf2 Country
- Двигател: RF-1988 и 1P-1991
Посочи няколко такива места.
- Danny boy
- Автомобил:
- Двигател:
И на много места по света минималната заплата е повече от 200евро на месец,и не всички живеят и работят в София,Пловдив,Варна,Бургас.....или Великобритания.
Има и други камбанарии,не гледайте само от вашата.
Има и други камбанарии,не гледайте само от вашата.
-
В щатите е 6 години.
http://www.moderntiredealer.com/blogpost/lori-s-listening/340027/500-penalty-for-selling-tires-older-than-six-years
В Англия трябва да отговарят на ето тези изисквания.
http://www.tyresafe.org/tyre-safety/part-worn-tyres/part-worn-tyres-law/
Знаем си всичките кирливите ризи. Но да се твърди,че нямаме пари да си купим едни нови гуми е несериозно. Просто сме свикнали да сме на далавера...
Веднъж съм купувал-карах ги една седмица точно-абсолютна загуба на пари както и да го погледнеш.
http://www.moderntiredealer.com/blogpost/lori-s-listening/340027/500-penalty-for-selling-tires-older-than-six-years
В Англия трябва да отговарят на ето тези изисквания.
http://www.tyresafe.org/tyre-safety/part-worn-tyres/part-worn-tyres-law/
Знаем си всичките кирливите ризи. Но да се твърди,че нямаме пари да си купим едни нови гуми е несериозно. Просто сме свикнали да сме на далавера...

Веднъж съм купувал-карах ги една седмица точно-абсолютна загуба на пари както и да го погледнеш.
- icoico
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
anrus написа:Посочи няколко такива места.
И на мен ми стана интересно по кои места. Може би по тези, където сменят автомобила, щом се напълни пепелникът?

lion_heart002 написа:...Гума втора употреба става само за резервна, колкото да се прибереш вкъщи...
Всяка гума, веднъж поставена на джанта става автоматично втора употреба

-
Да така е, всяка гума на джанта е втора употреба. Но съм се убедил, че новата гума си е НОВА. И може да ви се стори смешно, но въпреки, че си купувам коли втора употреба с покупката си купувам 4 нови гуми, както и нови дискове и накладки. С такива неща шега не бива, вие ако искате карайте и без гуми :) Шегата настрана, но дори и китайчето е по-добро от втората употреба. Не се знае тази ползвана гума къде и как е карана,колко пъти е лепена, няма ли изкривени платна и тн,да не говорим,че е стара и е станала на дърво и се напукала отвсякъде. И не купувайте гуми по-стари от една година. Не ми се е и случвало и да ми пратят стари де, тази година 8 гуми купих всичките 16 дот. Проблема е по-скоро другаде, че някой си е купил кола дето не може да поддържа и вместо да си купи нова 14-ка гума взима 18-ка втора употреба- виж за това лек няма, това си е психично заболяване. 

- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
В тази и всички подобни теми, всяко лято и всяка зима се открива топлата вода, след няколко месеца ще се открие и топлата вода за летните гуми 

- Mihailov78
- Автомобил: T3 Caravelle
- Двигател: DG 1900cc Petrol
нищо и няма на зимната гума втора употреба, може да е на година, две или три и повече ако е запазена. Разбира се нова е по-добре, но и запазена гума върши работа. Проблемите се явиха поради умножения обем на возила и водачи по пътищата, неспазване на дистанция, огромни тежки машини с неадекватно поведение и поддръжка. Зимата има по-голямо значение задкормилния фактор. Имам спомени от разкази на вече покоен водач от градския транспорт. За Опел Блитц с механични спирачки по планините около западните покрайнини, натоварен с дървесина до максимум по заледени пътища без опъсъчаване. Е, хората са си вършили работата и на такива машини, и то са си я вършили добре 

Последна промяна от Mihailov78 на Пон 14 ное 2016 23:00, променено общо 1 път.
-
- Автомобил: Audi A4 Avant AFN
- Двигател:
Аз имах 4 семперит, купувани нови. Продадох ги с 6.5 мм грайфер, като ги карах 3 сезона.
Много доволен бях от тези гуми, доста добри, все пак марка на Континентал, а на тестовете са ред първите за 15 инча 195/65
Та сега съм без гуми. Мисля да взема GISLAVED EUROFROST 5. Струват ми се добра оферта.
Някой карал ли е с такива? ДОТ от тази година
Много доволен бях от тези гуми, доста добри, все пак марка на Континентал, а на тестовете са ред първите за 15 инча 195/65
Та сега съм без гуми. Мисля да взема GISLAVED EUROFROST 5. Струват ми се добра оферта.
Някой карал ли е с такива? ДОТ от тази година
- m0nsterkill
- Автомобил:
- Двигател:
Видях ги... Просто е изтрит нарочно явно са стари гумите...а пък казва че са 2015г.....странно как знае
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Знае, нали той ги е изтрил. Аз не бих купил гуми от такъв далавераджия.
- EmilDinkov
- Автомобил: Polo
- Двигател: APQ
Здравейте,
За да не отварям нова тема.... Преди дни спуках гума yokohama w drive 185 60 r14 и сега съм с една втора употреба Дънлоп, но искам а я махна. Останалите ми 3- гуми са си Yokohama и търся отново същата. Обаче на пазара виждам тази гума с цени от 90лв до 130лв и не знам от къде да купя?!!? Като предполагам ще я поръчам онлайн и ще дойде при мен по куриер. Ясно, че трябва да гледам ДОТ-а, но някой би ли бил така добър да ми препоръча сайт в който е сигурен... защото не разбирам нищо от гуми и ме е страх, че ще взема някоя с дот 0106 :D
Поздрави!
За да не отварям нова тема.... Преди дни спуках гума yokohama w drive 185 60 r14 и сега съм с една втора употреба Дънлоп, но искам а я махна. Останалите ми 3- гуми са си Yokohama и търся отново същата. Обаче на пазара виждам тази гума с цени от 90лв до 130лв и не знам от къде да купя?!!? Като предполагам ще я поръчам онлайн и ще дойде при мен по куриер. Ясно, че трябва да гледам ДОТ-а, но някой би ли бил така добър да ми препоръча сайт в който е сигурен... защото не разбирам нищо от гуми и ме е страх, че ще взема някоя с дот 0106 :D
Поздрави!
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Няма нищо сложно. Телефонираш и питаш коя година е дота на модела, който те интересува. При несъответствие просто ще откажеш да вземеш гумата от куриера и толкоз.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
А твоите гуми с какъв ДОТ са?
- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
EmilDinkov написа:... защото не разбирам нищо от гуми и ме е страх, че ще взема някоя с дот 0106 :D
Поздрави!
И какъв е проблема да си купиш гума с дот 0116, все пак купуваш автомобилна гума, а не торта с яйчен крем

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”