Привет колеги. Наскоро се сдобих с Голф 4 1.6 AZD 2002г. Без радио,с капаче на таблото. Зад капачето както си му е реда има 2 букси-захранване и колони. Буксата за колонките има само 4 вътрешни пина,ама това не е болка за умиране. Вероятно е има ло Гама или Бета 2х20 вата.
Проблема е,че няма + на двата дебели основни кабела на буксата /които са точно над кафявия маса/. Масата си я има идеална.
Проверих схемата на буксата,бушоните 37 и 42 в централното табло,вадих,сменявах-няма и няма,бушоните здрави. До тях стигат 12в. На другите кабели,по-тънките на 2 идват 12 волта,ама тях ще ги ползвам за паметта,че са постоянни. А радиото е ново Алпинче-ако ги вържа паралелно изпиват акумулатора-гарантирано. Накрая ще изолирам запалката и ще дръпна от нея,дано е през ключа. Някой ако има идеи ще се радвам да сподели. Да си слушам радиото на двете колонки поне до пролетта. Поздрави.
Golf 4 1.6-Няма го радиото
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Re: Golf 4 1.6-Няма го радиото
viewtopic.php?t=253152
Milanov написа:Здравей тук има теми по въпроса.
С две думи трябва да подадеш постоянно захранване към Гамата, за да пази сейфа!
Както имаш и кабел за осветление, при включен габарит да светене.
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=12&t=254532
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=17&t=207657
http://codedradio.info/manuals/blaupunkt/
Ето и схемата:
http://codedradio.info/manuals/blaupunkt/vw-gamma.pdf
Чудесно колега,благодаря. Напълнил си ме с Блаупункти,ама радиото е Алпайн. Принципа на свързване е същия да, ама нямам + на клемите... Ни на контакт,ни без контакт...
- Iezekil
Еми,колега,страшно нещо е асоциацията.Та аз се сетих,че моя оригинален + след контакт всъщност е по-тънък от постоянния/странно защо/,та от там виждам,че търсиш + на дебелите,от там ти намирам първата снимка да видиш,че съм прав,а останалите ти ги копнах бонус.
Тека де, доколкото мерих на постоянния си го имам 12в... Ама пусто го няма на дебелия,дето идва през ключааа... Те там е ключа от бараката. И кво да се прай оттук насетне? Значи пак казвам-в таблото на бушони 37 и 42 отговарящи за радиото има 12в. Ама на кабела не излизат... Един от вариантите е да жертвам запалката,ма нали съм непушач-не знам дали бачка винаги,или онли на контакт... Ако е на контакт съм я отсвирил. Защото ако вържа директен плюс Алпина ще изпие акумулатора.
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
От контакт пак си не е работа.Трябва колата да е винаги на контакт,та да слушаш радио.Ако си стоиш в колата и чакаш някого все на контакт ли ще я държиш?
По-скоро АСС на контактния ти ключ може да се е прецакал.Това е последната позиция преди да извадиш ключа и радиото ти работи докато не извадиш ключа.Другото е някъде по кабелажа да е барано.
По-скоро АСС на контактния ти ключ може да се е прецакал.Това е последната позиция преди да извадиш ключа и радиото ти работи докато не извадиш ключа.Другото е някъде по кабелажа да е барано.
- Iezekil
Най първо можеш да си включиш запалката и да разбереш кога бачка.При всички случаи можеш да си пуснеш кабел от някъде през бутонче,с което да спираш Алпина/който явно няма копче/.
Или да разглобиш под волана и да мериш по клемореда.Може кабел нов от там,или смяна,ако не излиза исканото.
Или да разглобиш под волана и да мериш по клемореда.Може кабел нов от там,или смяна,ако не излиза исканото.
Запалката бачка ВИНАГИ! Значи не е през ключа. Щукна ми друго-алпина на панела има ли бутон за захранването като го махнеш? Тоест като се свали панела-няма грижи! Пайнера на предишния ми голф имаше-и беше много удобно.
Ако не-ще трябва да се разглобява около ключа.Да се види дека оди червено-кафявия дебел +.
Ако не-ще трябва да се разглобява около ключа.Да се види дека оди червено-кафявия дебел +.
- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
Вземи плюс от парното. Вентилаторът работи само на контакт(позицията преди тая, при която ти светват лампите на таблото)
Моята кола ACC няма. Тогава радиото е било с механично копче и от VW не са взели на сериозно проблема.
Моята кола ACC няма. Тогава радиото е било с механично копче и от VW не са взели на сериозно проблема.
- Bai Sando
И аз на 2-ката нямам,но си направих с две релета.Веднъж като чукна на контакт се задейства системата и радиото си работи докато не отворя вратата,даже и да съм извадил ключа за палене.
- Iezekil
Чопа в ключалката на патрона влиза в дупката на клемореда,натиска това чернеещото вътре и на едното краче/горно ляво/се появява +,който е само за радиото.АСС е за парно,чистачки,нагревател задно стъкло и др.
- Bai Sando
При мен на 3-ката ми работят ел стъклата,радиото и когато съм на габарити не ми свири зумера при отваряне на вратата докато не извадя ключа.
Щом го дръпна всичко изброено спира да работи.Не знам точно как се води тая позиция но е много хитро измислено.
Щом го дръпна всичко изброено спира да работи.Не знам точно как се води тая позиция но е много хитро измислено.
- Iezekil
А да,забравих зумера.Ел стъклата мисля беше по-сложно,понеже те зависят и от други фактори.Моите например/но са от Б3/са свързани и с масата от бутона на шоф.врата,както е и зумера,сиреч уравление имаме и по "-".
Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”