Затяга се събирането на глоби,НАП и КАТ вече са вързани !

Нормативна уредба - Закон за движение по пътищата, правилник за прилагането му, нарушения, актове и наказателни постановления. Глоби и административни мерки и обжалване.
Потребителски аватар
Snuupy
Автомобил:
Двигател:

Re: Затяга се събирането на глоби,НАП и КАТ вече са вързани !

Мнениеот Snuupy » Пон 21 ное 2016 8:30

В Германия примерно, ако паркираш неправилно или имаш някакво нарушение, първата седмица ти идва писмо, правиш се на ударен, втората седмица ти идва писмо, правиш се на ударен, на третата седмица ти идват две писма и предупреждение, правиш се на ударен, на 4-тата седмица ти запорират всички сметки и не ги интересува от къде ще намериш пари да си платиш глобата !
Хората навсякъде са еднакви, само че в едни държави знаят как да ги накарат да спазват някви правила, в други не. Тук сме свикнали да си правим каквото искаме безнаказано, щото няма смисъл да се плащат данъци, няма смисъл да се плащат глоби, няма смисъл... ама никой не те пита дали има смисъл или не, има закони, спазваш ги или плащаш глоби, това е. Трябва да почне да се въвеждат някви крути мерки в тази държава, защото сме много зле на ментално ниво. Гледам онзи ден, един с няква нова S класа изфорсира и се изстреля пред патрулката и те седят и нищо не правят... Не е нормално.

Потребителски аватар
beuchat
Автомобил: 1990 Golf 2
Двигател: 1.6 EZ

Мнениеот beuchat » Вто 22 ное 2016 14:08

Ами точно това е проблемът тук-има наши и ваши.Законите са измислени,но няма кой да следи за спазването им.Шапките дремят по патрулките и се заяждат с обикновени хора като теб и мен.
Пресен пример миналия четвъртък в едно село преди Стара Загора.Влизам си аз с 60 и от една пресечка ми изскача един малоумник с някаква Вектра.Прецених,че е излишно да рискувам дали ще мога да намаля безопасно и след като в насрещното нямаше никой го изпреварих и хоп-подава ми се палка.Ама това,ама онова,бързо караш не знам кво си.Обяснявам му ква е ситуацията че ще се натресем,нашия няма ни камера ни радар,документите ми изядни,с дрегер ме проверяваха,няма за какво да се заяде и реши,че ще пише за пресичане на непрекъсната линия 30 лева фиш.Пак му обяснявам,че ако пробвам да спра няма да се получи и ще се блъснем,може да пострада някой,оня почна да ми увърта "е хайде сега,то е фиш,не ти се взимат точки,кво толкова само 30 лева са".
После ми кажи как да го платя тоя фиш...

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Вто 22 ное 2016 14:47

От твоя гледна точка е било така,от гледна точка на катаджията изглежда съвсем другояче,той на очите си ли да вярва или на теб :mhihi

Потребителски аватар
beuchat

Мнениеот beuchat » Вто 22 ное 2016 16:46

Тъпото в случая беше,че той видя всичко,защото аз се спускам по надолнище,а той е в ниското и вижда всичко,ама на "милиционер" квото и да му говориш си знае неговата.

Потребителски аватар
nikolay_ss
Автомобил: Touareg 7P6
Двигател:

Мнениеот nikolay_ss » Вто 22 ное 2016 17:18

Ами в такъв случай отказваш да се подпишеш и казваш, че обстоятелствата са го изисквали за да се избегне ПТП... Точно за това е хубаво да приемат закон за видеорегистраторите като доказателство, ама кога ли...

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Вто 22 ное 2016 17:33

Видеозаписите с телефон или видеокамера VHS или квот се сетиш и сега са доказателство, ако са подкрепени от свидетелски показания, ама..........
В Бг милиционерът винаги е прав, даже да стигнеш до съд, което няма как да стане за глоба до 50лв, съдът пак може да отсъди, че черното е бяло. Щото БГ съдът е над закона и не носи никаква отговорност за всякакви кретении.
Липсата на възможност да се обжалват подобни глоби, освен на цял куп еврозакони противоречи и на БГ конституцията, ама на кой му пука.
Сигурно си чувал, че по телевизора постоянно дрънкат за съдебна система и прочее. Така ще си дрънкат още 1000 години, щото БГ избирателят обича да му го набутват дебел, четвъртит и с контра и затова винаги избира най-корумпираните политици.
Начини да се оправи положението има много, ама няма желание.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Вто 22 ное 2016 20:18

ktamen написа:щото БГ избирателят обича да му го набутват дебел, четвъртит и с контра и затова винаги избира най-корумпираните политици.

То щото съдии,прокурори и адвокати няма корумпирани,и там свестните се броят на пръсти icon_idea Ама и политицит и митничари,полицаи,администрация,лекари не са от Марс,те са си представителна извадка на обществото....извода го оставям на вас icon_idea

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Вто 22 ное 2016 22:01

Гласувайки за корумпирани политици, реално се гласува и за всякакви други породи корумпирани държавни чиновници.
Гласуваме само за политици, точно те са тези, дето трябва да изметат останалата паплач. Ама гласове получават само такива, дето ги устройва сегашното положение.
Чудя се що в Грузия може да се изчисти корупцията, при това за нула време, а в Бг не може :gruebel

Потребителски аватар
beuchat

Мнениеот beuchat » Сря 23 ное 2016 2:28

nikolay_ss написа:Ами в такъв случай отказваш да се подпишеш и казваш, че обстоятелствата са го изисквали за да се избегне ПТП... Точно за това е хубаво да приемат закон за видеорегистраторите като доказателство, ама кога ли...

Няма смисъл колега.
Трябва да ми пишат акт,който е 50 лева,за да обжалвам,отделно от това в колата сме 2ма души,но на кой мислиш думата ще е по-тежка в съда,а и това не видях номера на този малоумник с Опела,а и да го бях запомнил едва ли щеше да си признае,че ми е взел предимството,защото ще му натряскат акт,плюс това кой ще се занимава в съда да ме оневинява за 50 лева.
Иначе аз от тук нататък си купувам една стойка за телефона,и стария си телефон го превръщам във видео регистратор.При друга подобна ситуация даже няма да им се обяснявам,карам ги да го пишат акт и го обжалвам с видео доказателство.Да видим тогава на черното дали могат да кажат бяло.

Потребителски аватар
Strosner
Автомобил: VW - Audi - Skoda
Двигател: 2001г

Мнениеот Strosner » Сря 23 ное 2016 11:50

Иначе аз от тук нататък си купувам една стойка за телефона,и стария си телефон го превръщам във видео регистратор.

И с тия разходи, все едно че си платил глоби за години напред, без да ти е гарантирано, че ще имаш полза.

Потребителски аватар
Spas
Модератор
Модератор
Автомобил: VW Golf 2
Двигател: 1800 RP

Мнениеот Spas » Сря 23 ное 2016 12:43

beuchat написа:
nikolay_ss написа:Ами в такъв случай отказваш да се подпишеш и казваш, че обстоятелствата са го изисквали за да се избегне ПТП... Точно за това е хубаво да приемат закон за видеорегистраторите като доказателство, ама кога ли...

Няма смисъл колега.
Трябва да ми пишат акт,който е 50 лева,за да обжалвам,отделно от това в колата сме 2ма души,но на кой мислиш думата ще е по-тежка в съда,а и това не видях номера на този малоумник с Опела,а и да го бях запомнил едва ли щеше да си признае,че ми е взел предимството,защото ще му натряскат акт,плюс това кой ще се занимава в съда да ме оневинява за 50 лева.
Иначе аз от тук нататък си купувам една стойка за телефона,и стария си телефон го превръщам във видео регистратор.При друга подобна ситуация даже няма да им се обяснявам,карам ги да го пишат акт и го обжалвам с видео доказателство.Да видим тогава на черното дали могат да кажат бяло.

Aктовете до 50 кинта не се обжалват.

Потребителски аватар
beuchat

Мнениеот beuchat » Сря 23 ное 2016 15:44

Именно затова съм писал,че трябва да ми съставят акт,за да може да се обжалва.До 50 лева се води фиш.
А относно разходите за видео регистратора-теленът така или иначе си стои в шкафа и не се ползва,а определено при такива спорове и опити за рекет и писане на всевъзможни глупости доста работа би свършил.

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Сря 23 ное 2016 17:22

Поне телефоните, дето съм ги имал аз не са подходящи за такава цел. Спират записа по тяхна си преценка, трябва всеки път да ги пускаш и спираш, трябва да се грижиш за достатъчно памет и прочее.
Не съм пипал видеорегистратор, но ми се струва, че при него тези неща трябва да стават автоматично.

Потребителски аватар
vucata
Автомобил: Ford Mondeo MK2
Двигател: 1.8TD 2000
Контакти:

Мнениеот vucata » Чет 24 ное 2016 6:34

Чувам интересни неща, че КАТ събирал книжки преди регистрация на МПС, с цел събиране на стари не платени глоби?

nikolas3
Автомобил: vw passat b6 2.0 tdi
Двигател:

Мнениеот nikolas3 » Чет 24 ное 2016 8:47

Да, така е.

Върни се в “ЗДвП, нарушения, глоби, обжалване”