Дайте акъл - Canon PowerShot A460, A 550 или нещо друго?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Miki
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Дайте акъл - Canon PowerShot A460, A 550 или нещо друго?

Мнениеот Miki » Пет 09 фев 2007 13:04

Първо да уточня - хич ме няма по тая техника. Вчера цял ден се зверих по форуми и ревюта, и вместо да се ориентирам, май съвсем се оплетох.
А550 го гледам в момента за 405 лева - http://www.photopavilion.com/?page=c...#slides-pane-1

Въпроса ми е в този ценови диапазон има ли по-добра алтернатива? А610 ми иде вече много скъп.

Апарата ми трябва да си снимам домочадието и тъй като не съм спец искам на автоматични настройки да вади прилични снимки. Някой да сподели лични впечатления - интересува ме и как се справя с клипчетата, те ограничени ли са като време (както 30-те секунди на А430) или само от обема на картата, батериите бързо ли заминават?
Тъй като имам добра карта - SD 2 GB SanDisk, ако ще давате препоръки за друг апарат, то нека да поддържа този стандарт.

Eдит - загледах си и в А460 - също нов модел, във Фотопавилиона е 290 кинта. Като се знам какъв головодник съм по тая част дали пък да не е той ?
И още нещо - звъннах в Кантек - тези двата ги очаквали другата седмица да са в наличност, продавали и на дребно. Дали да не си купя от там - или ще ми резнат тиквата с ценичката?
Ето сравнение между двата апарата - http://www.dpreview.com/reviews/compare ... 0&show=all

Някой от форума не предлагаше ли техника с отстъпка като за свои хора? ;) :)

Потребителски аватар
baTkoTo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот baTkoTo » Пет 09 фев 2007 13:09

ако ги имаш парите си земи Canon PowerShot A460 ако ли не тогава А550 аз така правя :)

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Пет 09 фев 2007 13:10

Canon Powershot S2 IS e по-добър избор от горенаписаните.
В щатите е на цена от около $285, ако има кой да ти го донесе.

Потребителски аватар
baTkoTo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот baTkoTo » Пет 09 фев 2007 13:14

vasstop написа:Canon Powershot S2 IS e по-добър избор от горенаписаните.
В щатите е на цена от около $285, ако има кой да ти го донесе.

http://www.bgfoto.net/modules.php?name=News&file=article&sid=370

Потребителски аватар
vwfena
Автомобил: VW passat
Двигател: PB 1991
Контакти:

Мнениеот vwfena » Пет 09 фев 2007 17:52

Значи като марка доста добре си се ориентирал към CANON. Имай в предвид че за качествени донашни снимки ти стигат и 3MP затова гледай да си вземеш нещо с повече оптично приближение и по голяма възможност за настройки.Колкото до клипчето поне за моя (А530) ограничението му е колкото колкото е голяма картата но не по- голям от 1GB което е около 30 мин. клип.

Потребителски аватар
13
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 13 » Съб 10 фев 2007 11:26

Мога да споделя личните си впечатления от марката КАНОН и те са ОТЛИЧНИ ! Избирах си апарат които да е с много функции но да се настроиват автоматично ! Не ми казваите че когато правите снимка ще отделите 5 минути да настойвате апарата. Хващаш мига и толкова ! Щом домочадието ще го ползва то трябва да е лесен за боравене ! Всяко сложно превключване на копчета затормозява снимащия и докато настроиш апарата тя костенурката се шмугнала в храстите ...Не знам защо хората се хвърлят на нещо скъпо като и по евтиното ще им свърши работа ! Все пак не става въпрос за професионална фотография ! Самата марка КАНОН си е достатъчно добра и предполага добро качество на снимките ! А щом искате клип купете си камера - качеството и времетраенето си го определяти вие !
Мога да ви кажа че ако си изберете апарат с батерии тип ААА то отивате и си купувате от тези които са за презареждане -продават се с чарджера в комплект и си решавате проблемите !
Аз лично ползвам модела Канон Иксус и5 и съм много доволен
С мнението си не предявявам претенции за компетентност - просто гледна точка ! Успех при покупката !

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Съб 10 фев 2007 15:50

http://www.canon.bg/main_entry_full.php?id=162 Това ще си купувам в скоро време - заради ISO 800 и ръчните настройки!Така ме е яд,че си изгубих А420 - ката :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: - само че тя имаше ограничения за видеоклипа - 3 минути , но снимките бяха прекрасни! :bowdown :bowdown :bowdown

Потребителски аватар
trunner
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот trunner » Съб 10 фев 2007 19:12

Konica Minolta Dimage Z5 - чудно и то за добри пари (около 500лв)! Лошото е, че не знам къде ще го намериш вече, че малко стар модел, но все пак го погледни http://ca.konicaminolta.com/products/co ... index.html
Това, че е Discontinued да не те тревожи, аз моя го имам малко повече от година и съм много доволен!

Потребителски аватар
zdravko_1
предупреждение за БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_1 » Съб 10 фев 2007 22:29

От фотографи са ми препоръчани канон и сони, но сони са доста по скйпи и ползват друг стандарт карти.Аз съм със А530 и сам много доволен.Имат едно основно приимущество снимат МНОГО по бързо от другите почти като мобилен,но разбирасе много по качествено.препоръка КАНОН :applause:

Потребителски аватар
dj_tuhla
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj_tuhla » Нед 11 фев 2007 6:58

Да изкажа лични впечатления. Първо - не си вземай А530 - в 5 мегапикселовата матрица технологично има вграден по-висок шум. Аз лично си купих А540, като търсех нещо което ще ползвам предимно в автоматичен режим. Сега, като качество на снимките се справя доста добре, включително на тъмно и в движение - от кола примерно, говоря за пълно авто. Като минус на А серията като цяло бих отбелязал че си похапва батериите на закуска, особено ако ползваш светкавицата, при последните А-та са намалили броя на батериите от 4 на 2, което е довело до осезаем период на презареждане на светкавицата - 5-6 секунди примерно. Сега за цените - не знам колко са в България, но моя А540 си го купих в щатите миналата седмица за $165. Не може да се каже също така че е кой знае колко компактен - в последствие видях на живо SD600 - цената му е към $210, но е много по-компактен и батерията е вградена - малко съжалих че не взех него макар и с 1x по малко зуум. Та моя съвет е да си вземеш SD600, ако ценово разликата не те устройва от А серията започни от А540, като качество на снимките ще си доволен, но бъди предупреден за размера, времето за презареждане на светкавицата и живота на батериите. Ако се спреш на А серията можеш да ми дадеш мейл и ще ти пратя реални снимки правени с него да добиеш представа.

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Мнениеот IvanMan » Нед 11 фев 2007 11:29

взех си А530, след много чудене и запитване във фотофорума, специалистите си казаха думата и тя беше че няма смисъл да давам повече пари за А540 при положение ще се снима почти винаги на автоматичен режим.много съм доволен от фотоапарата, прави чудесни снимки.по добре с останалите пари (от разликата в двата модела) да си купиш зарядно устройство с батерии (поне 2500 mAh) и калъф за фотоапарата.

Потребителски аватар
dj_tuhla
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj_tuhla » Нед 11 фев 2007 13:04

Не си ги допослушал "специалистите" или си чул каквото си си поискал да чуеш. 5 мегапикселовата матрица технологично има по-висок вграден шум, така че не заблуждавай моля те - някой може да взема в момента решение. Иначе и аз мислех като теб и щях за малко да си взема А530, все пак разликата $30 са си $30 - можеш да си купиш батерии и чантичка примерно :lol: .

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Мнениеот IvanMan » Нед 11 фев 2007 13:37

за този шум който говориш, може да го види специалист, а във форофорума има такива снимки направени с А530 че ако ги видиш няма да разбереш че са правени с този клас апарат. :lol:

P.S.Разликата в България е 100 лв.

Потребителски аватар
Miki
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Miki » Чет 15 фев 2007 14:49

Предлагат ми много запазена Konica MinoltaDiMAGE X31

http://www.digicam-bg.com/models-Konica ... e-x31.html

със 128 МВ SD карта за 150 лева.
Бива ли за тия пари?

Потребителски аватар