Проблем с печка на VW Sharan

Семеен или работен автомобил - вановете на Volkswagen се радват на особен интерес
Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Re: Проблем с печка на VW Sharan

Мнениеот radotom » Вто 15 мар 2016 18:49

На самата свещ трябва да има номер.
Я го напиши тук, да видим какво ще излезе

Потребителски аватар
samet_1984
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот samet_1984 » Вто 15 мар 2016 20:19

nakaty написа:Мрежичката е 65 лв. при Петров (линка който колегата по-горе е споменал), а за свещ ми поискаха м/у 120 - 150лв.

Сигурен ли си че свещта не работи?Пробва ли я с мултицет?Ако потича нафта то това гласи че цедката е разкъсана.При опита си да запали печката изобщо ли не дими?Или пък дими но не успява да запали?

Потребителски аватар
HeyMoPeH
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот HeyMoPeH » Сря 11 май 2016 22:56

Хора не четохте ли във форума че само аз ги правя тея печки от шарани галаксита мерцедеси, аудита и всичко на 4 колела имаща печка или дори и да няма а искате да има. Влезте веднъж в някой от сайтовете за да не им правя реклама и напишете ремонт печка и дето има моя телефон 0878 351 927 вижте обявите ми и какво съм написал като информация и ще видите какво мога да правя аз. Успеваемостта ми тази зима е над 50 печки нито една неоправена. Всяка подлежаща на ремонт е между 50лв и 200лв, Като ако искате направо готова печка същата като вашата е от 250лв до 300лв. Давам гаранция! Думата гаранция е най-важна. Ако пък някой няма печка мога да му дам за 400лв пълен комплект Вебасто с всичко за монтаж. Имам таймери дистанционни за 100тина метра имам и такива за 1000м.! а знаете какво е 1км. обхват. Имам всички възможни печки ревизирани и тествани и готови за следващия сезон.

Който се сети да си я оправя сега -50% за ремонта Който не, като дойде зимата ще си плати нормално ако иска да ползва най-голямата екстра в един автомобил.

Пожелавам успех на всички и ако някой има нужда от моите услуги, ще остане доволен, като всеки имал шанса аз да му свърша работа :) Не че си правя реклама но ако на всичките 50тина хора на които съм свършил работа някой не е доволен телефона ми щеше да звъни и денем и нощем и да ме обиждат и т.н. но гледам че си спя спокойно и денем и нощем :) :)

айде още веднъж със здраве на всички колеги и знайте че печката е най-малкия проблем за малкото като мен които знаят какво правят а не се учат на вашата печка, която е адски скъпа като устройство. Дано бях изчерпателен.

Потребителски аватар
HeyMoPeH
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот HeyMoPeH » Сря 11 май 2016 23:06

Забравих само да кажа, че хвърлих едно око на мненията на колегите и има 1-2 мнения даващи добри жокери, но имайте впредвид няколко неща:
1.При ремонта на печка трябва специална диагностика за тези отоплители която дава пълна подробна информация за всички датчици в самата печка, Вагкома не е достатъчен!!
2. Хубаво сами ще я разглобите но ще я сглобите ли както когато е събирана за 1-ви път? Има поне 10 тънкости при ремонта на печка!
3. В нея огъна достига температура от 300 до 360градуса по целзи. Ако не сглобите нещо както трябва знаете ли какво става?
4. Печка се слага на кола само когато е преминала поне 10-15 успешни теста на място (свалена от колата) след които успешни теста (на пълни цикли) можете да я слагате.
5. Всяка печка има поне 10 неща които са от адско голямо значение и всеки елемент бягащ с 5-10% от оригиналната стойност я кара да не функционира напълно.

Тестовете на ключовите елементи като свещ, вентилатор на 12в са големи грешки които хората правят, на тях изрично си е написано и гравирано кое на колко максимално волта може да бъде тествано и т.н.

П.П. що се отнася специално до техниката печка за кола било то Eberspacher или Webasto доста хора са имали допир до тях за отремонтиране но съветите и насоките не винаги са в правилната посока. Аз като чета в темата попадам и да доста абсурдни мнения, но важното е че хората се опитват да помогнат! Евала за това, но понякога се получава обратния ефект. Работите с много сериозно нещо и не подценявайте печките, не са играчка!

nakaty
Автомобил: Seat Alhambra
Двигател:

Мнениеот nakaty » Нед 22 май 2016 20:46

След хубаво почистване на горивната камера и смяна на цедката и моята проработи. Удоволствието е пълно. Благодаря за насоките и мненията които сте писали. :flag_bulgaria

Потребителски аватар
kiiko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kiiko » Чет 03 ное 2016 18:42

Привет,днес с помоща от колегата HeyMoPeH най - после и аз имам автономен отоплител вебасто(работещ :biggrin ).Обаче се появи една спънка-при работеща печка и циркулационна помпа, когато колата е на място на ниски обороти ,параното в багажното духа горещо а това отпред хладно.При подаване на газ или в движение и двете духат горещо,също и когато печката и цир.помпа са спряни.Възможно ли е цир.помпа да е с по голям дебит и за това да се получава така.Някой да има схема на охладителната система на шаран дизел 110 к.с.

Потребителски аватар
goppa
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Sharan
Двигател: AFN 1997

Мнениеот goppa » Чет 03 ное 2016 19:59

Ето инструкция за монтаж на автономен отоплител в Шаран. Има схеми на парното до 1997 и след 1997.
VW-SHARAN-TDI-D3WZ.pdf
(3 MiB) Свален 425 пъти

Забележи мястото на електрическата помпа (позиция 2) и т.нар. комбивентил (позиция 1), който вероятно нямаш.

Потребителски аватар
kiiko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kiiko » Чет 03 ное 2016 21:03

Благодаря ще го търся този клапан,но ми трябва схема на охладителната система.Трябва ми да видя след като излезе от главата водата къде отива първо и дали се разклонява някъде.Защото при шараните място при двигателя много, та всичко се вижда от първият път.

Потребителски аватар
goppa
VW експерт
VW експерт

Мнениеот goppa » Чет 03 ное 2016 21:29

Схемата енапърва страница в прикачения фаил. След главата, ако заводски нямаш автономна печка липсва комбивентила, и водата се разделя към двете радиаторчета от тройник Е. Разгледай внимателно схемите!

Потребителски аватар
kiiko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kiiko » Чет 03 ное 2016 22:28

Благодаря утре ще разгледам по обстойно.Имах догревател ебер.но не беше автономен.

Петър Петров
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Петър Петров » Пет 25 ное 2016 23:20

HeyMoPeH написа:Хора не четохте ли във форума че само аз ги правя тея печки от шарани галаксита мерцедеси, аудита и всичко на 4 колела имаща печка или дори и да няма а искате да има. Влезте веднъж в някой от сайтовете за да не им правя реклама и напишете ремонт печка и дето има моя телефон 0878 351 927 вижте обявите ми и какво съм написал като информация и ще видите какво мога да правя аз. Успеваемостта ми тази зима е над 50 печки нито една неоправена. Всяка подлежаща на ремонт е между 50лв и 200лв, Като ако искате направо готова печка същата като вашата е от 250лв до 300лв. Давам гаранция! Думата гаранция е най-важна. Ако пък някой няма печка мога да му дам за 400лв пълен комплект Вебасто с всичко за монтаж. Имам таймери дистанционни за 100тина метра имам и такива за 1000м.! а знаете какво е 1км. обхват. Имам всички възможни печки ревизирани и тествани и готови за следващия сезон.

Който се сети да си я оправя сега -50% за ремонта Който не, като дойде зимата ще си плати нормално ако иска да ползва най-голямата екстра в един автомобил.

Пожелавам успех на всички и ако някой има нужда от моите услуги, ще остане доволен, като всеки имал шанса аз да му свърша работа :) Не че си правя реклама но ако на всичките 50тина хора на които съм свършил работа някой не е доволен телефона ми щеше да звъни и денем и нощем и да ме обиждат и т.н. но гледам че си спя спокойно и денем и нощем :) :)

айде още веднъж със здраве на всички колеги и знайте че печката е най-малкия проблем за малкото като мен които знаят какво правят а не се учат на вашата печка, която е адски скъпа като устройство. Дано бях изчерпателен.

1. Всеки се учи - ти да не си правил печки на баща ти в ....
2. 50 доволни нищо не значи! Дали спиш спокойно - да питам жена ти?
3. Адски скъпи - 400 лева пълен комплект Вебасто - адски скъп е монтажа ли?
4. 1000 метра казваш - през телефона и на другия край на света да съм пак може да тръгне тая печка - кво ше кажеш
5. Не ти правя антиреклама - просто твоите приказки
Айде със здраве :beat_butt2

nikiyahoo
Автомобил: VW Passat B7
Двигател: CFFB 2014

Мнениеот nikiyahoo » Съб 26 ное 2016 18:41

здравейте,
Интересува ме за Алхамбра 1997 датчика за паленето на печката, този при чистачките ли е?
Искам да го модифицирам или сменя, че сега пали чак под нулата.
Нямам и комуникация с печката през VAG COM. Знаете ли къде отива кабелчето за комуникация?
Някой знае ли климатроника каква температура показва? Тази в купето или отвън.
Лятото ми показваше над 40 градуса. И сега показва 10 градуса попвече.

Потребителски аватар
goppa
VW експерт
VW експерт

Мнениеот goppa » Съб 26 ное 2016 20:55

Термошалтера за печката е под лявата чистачка, тая пред шофьора..
Печката няма комуникация с ВАГ ком.
Климатроника показва външната температура и зададената от теб вътрешна.

nikiyahoo
Автомобил: VW Passat B7
Двигател: CFFB 2014

Мнениеот nikiyahoo » Нед 27 ное 2016 15:16

goppa написа:Термошалтера за печката е под лявата чистачка, тая пред шофьора..
Печката няма комуникация с ВАГ ком.
Климатроника показва външната температура и зададената от теб вътрешна.

Благодаря, а датчика на климатроника за външната температура къде се намира?

Потребителски аватар
goppa
VW експерт
VW експерт

Мнениеот goppa » Нед 27 ное 2016 20:07

Зад филтъра на купето.

Върни се в “Sharan, Touran & Caddy”