Зимни гуми - мнения? И новия закон за Зимни гуми.

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Благовест
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN

Re: Зимни гуми - мнения? И новия закон за Зимни гуми.

Мнениеот Благовест » Нед 27 ное 2016 12:28

gergeto написа:Беден и оголял народ сме-това е истината.Ако всеки имаше възможност да си купува редовно добри гуми-тая тема нямаше да я има и нямаше да търсим "под вола теле",демек че летни с голям грайфер ставали и за зимата.

Това е!Стари автомобили,гуми втора употреба,части от морги,за да се мине 'тънко'...По същия член в закона защо не глобяват за зимни гуми през лятото?Щото 'бай' прави тънката сметка-купува четири зимни гуми кара ги постоянно,зимата по въпросната акция го спират на пътя-виждат "снежинката" на гумата и грайфера е ОК!И от КАТ-приятно пътуване!Опитваш да му обясниш някои неща,а той ти казва:"Абе,едно време нямаше зимни и летни гуми,трябваше да има само грайфер!" и всичко спира... :no

Потребителски аватар
$100
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот $100 » Нед 27 ное 2016 18:24

Stivi написа:Ами не знам как е при гражданската,но пробвай да получиш пари по Каско ако в протокола за ПТП-то пише че си употребил алкохол,нали и там си плащаш,какво ги интересува тъпите застрахователи дали си на кило ракия icon_idea Не виждам причина и при гражданската да не е така,те си плащат на увреденото лице,но щом ти си с алкохол ти завеждат иск за сумата която са платили !

Знам как е при Каското, но говорим за гражданска.

Потребителски аватар
Strosner
Автомобил: VW - Audi - Skoda
Двигател: 2001г

Мнениеот Strosner » Нед 27 ное 2016 18:31

Трябва да се приеме закон не само за гумите да са нови и с максимално 3-4 годишен дот, но и за летни и зимни задължително

Ако всяка година купуваш нови гуми, зимни и летни, къде ще му излезе края? Ако пък си ги карал повече от един сезон, и твоите вече са стари, значи и ти си за санкция, така ли да го разбираме?

Потребителски аватар
Rat Fink
Автомобил:
Двигател: 1 8t AUM 2 3DISI

Мнениеот Rat Fink » Нед 27 ное 2016 18:55

Strosner написа:
Трябва да се приеме закон не само за гумите да са нови и с максимално 3-4 годишен дот, но и за летни и зимни задължително

Ако всяка година купуваш нови гуми, зимни и летни, къде ще му излезе края? Ако пък си ги карал повече от един сезон, и твоите вече са стари, значи и ти си за санкция, така ли да го разбираме?

Виждам, че сте лично засегнат от всичко, което иска да направи по-безопасни нашите автомобили и пътища и не ви отърва... В нормалните страни, както беше посочил по-горе друг колега има закони забраняващи използването на гуми над определена възраст. Материала си има живот, като му мине се сменя, или като се изхаби, което дойде първо, какво сложно има за проумяване? Като си купиш зимни и ще ги караш 3-4 години спокойно, с летните също поне 3, зависи от пробега. Ако това е проблем не знам, наистина една жива сила, сено, на паша зад блока и диии...

Потребителски аватар
gergeto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gergeto » Нед 27 ное 2016 20:40

инжектопляктор написа:Добреее. Ще си ударя топъл печат с марка и M+S и ще изклатя системата. Има гуми регенерат - не стига, че протектор правят, ами и щампа ти слагат по избор. И кво? Ще промени ли това ситуацията, че сме най-бедните в ЕС? Густо ли ще ти стане, че някой чичка-полуинвалид ще го клатят нелегалните таксита, вместо да запали москвича, за да отиде на доктор?
Каза ЩАМПА - аз мога да я изфабрикувам.
......

Уааау,чакай малко-Ще правиш щампи,ще клатиш системата...На колко хиляди летни гуми трябва да удариш щампа за да "изклатим" целокупно един закон? На 100 човека -10 ще изтарикатят като теб,останалите ще спазят закона .Това е .Пак е нещо,което намалява риска от ПТП при хлъзгав път.Може да изфабрикуваш ЩАМПА-добре и кво ще правиш с нея-бизнес ли? На втория ден ще си с пранги на кунките под отговорност по няколко закона,алинеи параграфи и т.н. Не, ситуацита с бедността на българина няма да се промени нито с този закон,нито с какъвто и да е друг.Тая промяна зависи единствено и само от нас самите-но това е друга тема за друг форум.
Относно "чичка-полуинвалид ще го клатят нелегалните таксита, вместо да запали москвича, за да отиде на доктор?"-мислиш че този чичка (не дай боже никому),дето решава да изкара Москвича,дето е още с "Видинките" ,щото се кара 2-3 пъти годишно+забавените си вече рефлекси е по-малко безопасен на пътя от нелегалните таксита? :no

Потребителски аватар
Strosner

Мнениеот Strosner » Нед 27 ное 2016 20:42

Чак да съм лично засегнат е пресилено, не се занимавам с гуми! Но пък, вземи се изясни - НОВИ гуми са тия, които купуваш от магазина, независимо от дота, гуми, които се монтират за първи път! За да бъдеш все с нови гуми, означава, всяка година, поне два пъти да купуваш комплекти - зимен и летен! Ти така ли процедираш, и призоваваш и нас?

+ да вдигнат винтетните такси

Ако сегашната ти винетка ти се вижда евтина, защо просто не си купуваш по две, или направо една за камион? Направи го ти, плащай двойно, тройно, петорно, или ще се чувстваш прецакан?

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Пон 28 ное 2016 0:30

gergeto написа:Уааау,чакай малко-Ще правиш щампи,ще клатиш системата...На колко хиляди летни гуми трябва да удариш щампа за да "изклатим" целокупно един закон? На 100 човека -10 ще изтарикатят като теб,останалите ще спазят закона .:no

Намалявал риска от ПТП при хлъзгав път. Ти сериозно ли? На мокра настилка зимните гуми се държат по-зле.
И да, ще си направя бизнес, ще пусна дори обява в OLX - топъл печат (M+S) = 2лв/гума. И ще видим! :newsm66
90hp написа: В нормалните страни...

В нормалните страни има закон, където дневното/почасовото възнаграждение са пъти по-високи от тук. И там 4 гуми не са половин заплата, а 1-2 надници. Нямаш никакво право да ни сравняваш с "нормалните страни". Ама никакво.
Нищо нормално няма в страната ни. И повечето хора купуват коли, защото няма обществен транспорт. Случващото се не е правилно, но е обяснимо. И аз нямаше да карам Пасат Б3, ако имах пари за Мазерати. Ама нямаааа...
А това с "живата сила" е подигравка с половината народ на България, усещаш ли се?

Потребителски аватар
$100
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот $100 » Пон 28 ное 2016 0:39

инжектопляктор написа:И да, ще си направя бизнес, ще пусна дори обява в OLX - топъл печат (M+S) = 2лв/гума. И ще видим! :newsm66...

И там 4 гуми не са половин заплата, а 1-2 надници. Нямаш никакво право да ни сравняваш с "нормалните страни".

Помисли ли колко седмици ще минат докато полицаите се усетят, че има и псевдо печати. Ще извадят едни списъци с марки и модели и ще ти кажат "тия печати си ги бий у вас, чакай да ти спрем колата от движение да се научиш за друг път".

За нормалните страни знаем, че всеки келнер взема по 5-10,000$ заплата и бакшишите отгоре. Яхта има всеки трети, а гумите ги сменят с нови през 2 седмици. Странно как в същите държави се намират коли на 10-15г от първи собственик, който не е емигрант от колониите, а местен. Отново за кой ли път се опускаш в творчество и фантазии.

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Пон 28 ное 2016 0:45

$100 написа:Помисли ли колко седмици ще минат докато полицаите се усетят, че има и псевдо печати...
За нормалните страни знаем, че всеки келнер взема по 5-10,000$ заплата и бакшишите отгоре.

Нищо не могат да извадят, защото има 1000 марки и модели гуми, някои от които дори Гугъл не ги знае. Сигурен съм, че КАТ-аджиите ще ходят с 50 страници списък. И за тях белега е наличието на М+С. Не модел на гума. За това нищо няма да могат да спрат от движение или всичко ще пада в съда.
Относно нормалните страни - не си осъзнал какво ти говоря. Ще ти кажа едно нещо, въпреки че повече не мисля да ти обяснявам. В нормалните страни един образован човек получава достойно заплащане. И дори и строител с 15Е/час прави по 150Е днес. Това са 300лв или 4 гуми. Както искаш го брой.
И хората там си сменят колите. За да могат такива прошляци като нас да се кефят, че карат 30 годишни бараки с "екстри"
Не вярвам някой да не знае какво е правилно, едва ли има някой имбецил да не знае, че нова кола с нови гуми по нов път е по-добре от 30 годишна кола с видинки по кръпките в България. Да, ама не. Чергата е много по-тясна от желанията.

Потребителски аватар
$100
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот $100 » Пон 28 ное 2016 1:36

Прочел съм дълъг списък от пълни глупости, които си писал (в други теми), така че започнеш ли да се обясняваш ставаш смешен. Рейтингът ти поне за мен е НУЛА. Ограничи напъните си да пускаш десетки мнения всеки ден, защото постоянно затвърждаваш нулевия рейтинг. PS: 1000 марки гуми в цял свят няма, а още по-малко се внасят толкова в България. Може би ти ще си внесеш 4 уникално неизвестни само и само да не ги открият полицаите по списъка. Още по-интересно е щом дори и Гугъл не ги знае, ТИ откъде ще ги знаеш и успееш да доставиш?

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Пон 28 ное 2016 2:00

$100 написа: Рейтингът ти поне за мен е НУЛА.
...Още по-интересно е щом дори и Гугъл не ги знае, ТИ откъде ще ги знаеш и успееш да доставиш?

На мен не ми трябва ти да ми даваш рейтинг, за да съм прав. Зимните гуми копаят по-добре на сняг, на лед нищо не спасява освен шипове. Стане ли пътят просто мокър, зимните гуми не са нищо особено. Освен това, който ще ми сравнява със запада, да сравнява и заплащането. А не да се самозабравяте, на гол тумбак - чифте пищови. Като почнете да ми говорите какво глобявали на запада и почва мед да ви тече от устата.
И да, доскоро на колата имах 2 гуми АМЕРИКА, които няма да ги намериш и с Google. :screwy

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Пон 28 ное 2016 6:12

Какъв е спора незнам.Всеки си решава сам в рамките на закона разбира се,как ще си обува и кара колата.За моята съм се убедил,че и трябват хубави зимни гуми през зимата,тежка и дълга е,бензин е,къса кутия е,при нас се заледява и заснежава.Поддържам си 2 комплекта гуми на джанти и финансово не съм обременен да си купувам по 2 гуми през 2 години.
Колата се кара постоянно,нещо да хлопне и не мога да спя,докато не го оправя.Но това е въпрос на черти в характера,които засягат не само автомобилите ни.
Аз не избирам гумите по щампите им,а по известноста на марката+това,което виждам като форма и гъстота на грайфера.Защото по-добре за цяла зима да не се наложи да ги изпитваш,отколкото да се наложи веднъж и да ги нямаш.

Потребителски аватар
gergeto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gergeto » Пон 28 ное 2016 8:59

инжектопляктор написа: Ти сериозно ли? На мокра настилка зимните гуми се държат по-зле.
.....

Проблема е че през зимата слагам гуми заради снежна покривка и заледявания ,а по -мекия каучук на зимните ми осигурява по-добро сцепление в такива условия.По нашия край като си захване зимата си е зима в буквалния смисъл. Относно летните гуми при мокра настилка-зависи какво разбираш под "мокра".Я да се напълнят тия водоотвеждащи канали с полуразмекната киша ,пък чакай сцепление.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пон 28 ное 2016 9:26

Май е време за катинара icon_idea Каквото и да се приеме като закон няма да има голям ефект при положение че няма кой да следи за прилагането му, а аз лично не виждам кой катаджия ще си цапа ръцете да мери грайфери и да пише актове които знае че няма да минат в съда при обжалване ! Така че е излишно да се продължава с празното говорене по темата преминаващо в откровено заяждане :a045

Потребителски аватар
Strosner

Мнениеот Strosner » Пон 28 ное 2016 10:03

Прочел съм дълъг списък от пълни глупости, които си писал (в други теми), така че започнеш ли да се обясняваш ставаш смешен. Рейтингът ти поне за мен е НУЛА. Ограничи напъните си да пускаш десетки мнения всеки ден, защото постоянно затвърждаваш нулевия рейтинг. PS: 1000 марки гуми в цял свят няма, а още по-малко се внасят толкова в България. Може би ти ще си внесеш 4 уникално неизвестни само и само да не ги открият полицаите по списъка. Още по-интересно е щом дори и Гугъл не ги знае, ТИ откъде ще ги знаеш и успееш да доставиш?

А откъде разбра, че неговите са глупости, а твоите не са? Еталон за безпогрешност ли имаш? И какви рейтинги, какви 5 лева, на избори ли ще вървим?

Някои хора, много са се прехласнали пред западното, все ни набиват, колко е добре, как трябва и тук да е така, и т.н. Да, ама не, без да се спирам на множеството причини да сме на друго дередже, ще кажа само, че тук не е Германия, Франция, Холандия и прочие! Когато станем една от тия страни, нека тогава ни налагат техните цени и изисквания! Впрочем, и сега в Швейцария винетката е по-евтина от нашата, ама сигурно е защото швейцарците са глупави, и не ни гледат за пример, нас и другите, с по-високите цени!

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”