Passat B5 variant 98 AFN - Проблем с предпазител
-
- Автомобил: VW Passat B5 1.9 TDI Syncro
- Двигател: AFN 1998
Passat B5 variant 98 AFN - Проблем с предпазител
Имам проблем с предпазител номер 5 (ако не ме лъже паметта) който е за климатроника - Заменям го с друг 10А, съответно дисплея светва отново, пускам и започва да го топи! Странното е, че не е пипано нищо по ел. инсталацията и нямаше ядове.
- goppa
- VW експерт
- Автомобил: Seat Alhambra
- Двигател: CFFB
Re: Passat B5 variant 98 AFN - Проблем с предпазител
Ако го топи без да изгаря бушона е от лоша електрическа връзка между бушона игнездото.
-
Утре ще пробвам и огледам, по-подробно, че като сложих новия предпазител и повтори "процедурата" с топенето ме хвана шубето да не направи по-голяма беля и с другите, та го издърпах и се скъса и не можах да разбера дали само топи без да го изгаря.
-
Виновника е открит. След като изключих буксата, сложих предпазителя, запалих и пуснах климатроника. Молбата ми е ако някой може да ми каже самата букса за какво отговаря ще съм много благодарен.

-
Проблема се задълбочи сериозно: Когато реших да пробвам без да е включена тази букса на снимката, запалих, пуснах климатроника и всичко вървеше нормално. В един момент двигателя както си работи, се чу едно " изчаткване" и спря. Закачих я на vag-com и ми изписа 3 грешки които не се трият - за N75, N18 и N109 клапани - open or short to ground. Когато огледах отпред буксите, видях че тази на датчика на коляновия вал, едно от 3-те кабелчета е скъсано. Опитах се да го свържа, грешката за датчика изчезна, но другите три за клапаните си останаха. Двигателя е AFN 98 г. и не исках да пускам в раздел "дизел" защото всичко тръгна от този проблем за който писах първоначално.
- goppa
- VW експерт
Провери клaпaните зa късо съединение! A тоя нa помпaтa зa пробив към корпус.
-
Развитие : Както често ми се случва, за един на пръв поглед сложен проблем, се оказа една много проста причина - а именно предпазител (15А) , намиращ се в кутията на ECU. След подмяна - ЧУДО! Грешките изчезнаха, колата заработи! Но остана нещо също толкова важно и това е буксата на ЕКУ за сензор G28. Опитах се 3-те кабелчета наново да ги закрепя в буксата, но изглежда е много слаба връзката, и колата работи няколко секунди и изгасва. На ваг-ком съответно излиза грешка за G28 - implausible signal. Предполагам именно от връзката на тези 3 кабела идва този проблем. Как обаче може да се свържат най-здраво....?
- goppa
- VW експерт
Купувaш си от моргa буксa зa ЕКУ. Вaдиш си подходящ пин зaедно с кaбелa нa него и го рехвърляш нa твоя куплонг. Зaпоявaш си кaбелчетaтa и готово.