Здравейте
Наскоро купих, Пасат 6, 2.0 ТДИ, 140к.с., 2007г, DSG. Много хубава кола.
Не съм наясно как се активира сензора за дъжд и дневните светлини. А също и как работят.
Ако някой колега има информация, ще бъда благодарен да ми обясни.

Passat B6, 2.0 TDI, 140 к.с., 2007 г. - Активация на сензора за дъжд и дневни светлини?
- VW_passatOR
- Автомобил: VW Passat B6
- Двигател: 2.0 TDI 2005 BMP
Re: Пасат 6 сензора за дъжд и дневни светлини.
Здравей и честито за придобивка. Безаварийни км. Сензора за дъжд се активира като лостчето отдясно е щракнато най-нагоре. Може да чуеш различни мнение по тоя сензор но аз съм на 90% мн доволен от него и почти винаги е включен и не ги мисля чистачките, чистят точно както и когато трябва. Относно сензора за светлина е почти неизползваем в бг защото е задължително и по светло да светят фаровете иначе съм обозначил на картинката коя позиция е. На някои пък на тая позиция пише AUTO което е същото. Тоя сензор го ползвам само когато отключвам колата и съм я настроил ако е тъмно да се палят фаровете с цел да се придвижиш успешно до нея а и си ми харесва да ме посреща така на светло 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Мерси за информацията.
При моя Пасат, позициите на лостчето за чистачките са от долуна горе 0,1,2 и 3, като при 3 чистачките работят най бързо. На позиция 1 пък, може да се използва превключвателя отгоре на лостчето за регулиране на интервалите. При положение, че има сензор за дъжд не ми е много ясно ползата от него. Възможно ли е при моя Пасат, по различен начин да се пуска сензора?
Ключа за светлините при Пасата ми е същия, като този който си показал, но при него, ключа е завъртян най в дясно и при отключване на колата, респективно заключване се палят фаровете, но също така при палене се включват автоматично и късите светлини. Ти как си направил да палят фаровете при отключване/заключване без да се включват късите светлини при палене?
При моя Пасат, позициите на лостчето за чистачките са от долуна горе 0,1,2 и 3, като при 3 чистачките работят най бързо. На позиция 1 пък, може да се използва превключвателя отгоре на лостчето за регулиране на интервалите. При положение, че има сензор за дъжд не ми е много ясно ползата от него. Възможно ли е при моя Пасат, по различен начин да се пуска сензора?
Ключа за светлините при Пасата ми е същия, като този който си показал, но при него, ключа е завъртян най в дясно и при отключване на колата, респективно заключване се палят фаровете, но също така при палене се включват автоматично и късите светлини. Ти как си направил да палят фаровете при отключване/заключване без да се включват късите светлини при палене?
- polovera_9n3
- Автомобил: VW POLO TDI
- Двигател: BNM 2007
За фаровете- Перди 2 3 месеца с приятели сложихме (те го слагаха, аз пих бира отстрани и давах акъли
) дрл на пасат 6 вързан за позицията AUTO на ключа. Получи се следното- качва се през деня, пали, пуска се дрл-а на 20% на дългите, става тъмно, автоматично колата пуска късите, дрл-а спира. Става светло, колата спира късите, дрл-а се включва. Даваш позиция НУЛА на копчето- няма ни дрл, ни фарове.... Супер готино се получи 
пп. Активиране на светлини по спомен не се е получило, заради това, че има автоматичен режим на фаровете, може и да греша, но така разбрах.

пп. Активиране на светлини по спомен не се е получило, заради това, че има автоматичен режим на фаровете, може и да греша, но така разбрах.
- VW_passatOR
- Автомобил: VW Passat B6
- Двигател: 2.0 TDI 2005 BMP
toniangov написа:Мерси за информацията.
И моите позиции на чистачките са толкова и на 1 е сензора. Провери си със сигурност дали не ти е и на теб така или тая позиция отговаря на превключвателя за скоростта?
Това че като запалиш колата ти се включват фаровете е защото ти е копчето най-вдясно, а при отключване и заключване моите се включват само когато е тъмно и това съм го настроил от борд комютъра, настройката се казва coming home / leaving home
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Passat B6, 2.0 TDI, 140 к.с., 2007 г. - Активация на сензора за дъжд и дневни светлини?
Да на позиция 1 е сензора за чистачките, днес го установих. Само така и не ми стана ясно защо след като е автоматично и се съобразява със силата на дъжда има превключвател за регулиране на степени. Мерси за настройката относно дневните светлини.
-
- Автомобил: Passat B7 variant
- Двигател: CFFB
Re: Passat B6, 2.0 TDI, 140 к.с., 2007 г. - Активация на сензора за дъжд и дневни светлини?
toniangov написа:Да на позиция 1 е сензора за чистачките, днес го установих. Само така и не ми стана ясно защо след като е автоматично и се съобразява със силата на дъжда има превключвател за регулиране на степени. Мерси за настройката относно дневните светлини.
Този превключвател регулира чувствителността на сензора. Демек ако не ти харесва как чисти да си го настроиш.