Дойде време и аз да се разпиша в темата.
Миналата седмица, карам си аз, служебния Лексус със другаря директор отзад.
Натоварен трафик в 7ч15 сутринта на аУтобана между Женева и Лозана (действието се разива в Швейцария).
Колоната коли пред мен лека по лека намалява, и виждам че съм вече много близо до КЮ-5цата пред мен.
Ритам по спирачките "с двата крaка едноверменно " както се казва ... и явно съм успял да спра много близко до
бронята на КЮ-то без да го ударя.( По думите му, ме е видял спрял близко до него и вече си е бил казал че се е разминало).
В този момент обаче, получавам удар отдаз, и от него съм бутнат в бронята на КЮ 5тия. Едно Сузуки Суифт не успяло да спре и ме ударило. Но за щастие, само ламарина. Лексуса имаше само драскотина на задната си броня, Сузукито беше смачкано отпред. КЮ-то пред мен, също само с драскотина.
Та така, напълно съм съгласен с колегите по напред в темата, за спазване на дистанция и скорост.

Сещам се и за друг случай от преди 2 години.
Карам си аз една от служебните коли в неделна ранна февруарска сутрин. И на средата на тунела, виждам че в края му вече на излизане мигат аварийки. Намалявам намявам и спирам и аз пускам аварийки.
А то кво сталало - пияна девойка возеща се отзад се скарала с водача , отворила вратата и скочила на сред автобана. Тоя набил спирачки , и събрал още 2 коли. Нито криъгълници, нито жилетки , нищо не бяха сложили тея хора и си щъкаха по плътната в тъмното...

добре че поне се бяха сетили да пуснат аварийки, че щях да се нахакам ....
Сложих жилетка,

извадих триъгълник,

имах и фенерче и започнах да отбивам движението,

че и тирове минаваха и можеше някой недоспал тираждия да ни помене . След 3 мин дойде полиция и ги оставих да работят.

Винаги ПЪРВО помислете за вашата безопасност, обезопасете зоната на авария, аварийки, жилетки, триъгълник, фенерче, за да сте видими отдалеч.

обадете се на 112

Ако има разлято гориво, пригответе пожарогъсители - писал съм в една друга тема.
И най вече, пазете дистанция и спазвайте скорост и много безаварийни километри ви пожелавам !!