Измамници във форума
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- plamen000000
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Измамници във форума
В моя съзнателен 22 годишен живот смея да твърдя, че парите си ги изкарвам с честен Кървав труд, естествено не в лошия смисъл на думата , никого не съм си и помислил да прееба с каквото и да било. И поради изтъкнатите дотук факти си спечелих само завист и злоба в очите на другите.Ама така сме българите: "Че си запалим къщата та на Вуте да изгори плевнята".Преди да купувате каквото и да било от когото и да било си отваряйте очите на 16.
- digo_pl
- Автомобил: omega V6
- Двигател:
- Контакти:
От форума са ме пре***вали с 2 гуми 14ки изядени от спирачки и пластмаса на таблото на полото (всички точки на захващане бяха изпочупени)... сега не мога да се сетя друго.
Аз досега не съм получил оплакване от неща които съм продал!
6 гуми, климатик, принтери, маратонки и други
Аз досега не съм получил оплакване от неща които съм продал!
6 гуми, климатик, принтери, маратонки и други
Относно колегата patureto http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=60&t=337731 - за мен некоректен.
- M3ntata
- Автомобил: Golf MK4 4motion
- Двигател: V5 AGZ
Малко да ъпна темата...
Преди няколко дена видях една обява която вече е заключена, та колата беше голф 4 на части ударена от пред. Трябваха ми фаровете и за една "модификация" та реших да звънна и да питам каква цена ще ми каже (бях се ориентирал до 100лв за двата, ако са здрави) Звъннах вдигна пича след това го питах дали и двата фара са здрави понеже се виждаше само единия а удара е отпред. Каза, че са идеално и че САМО горните уши и на двата фара са счупени, иначе са като нови! Питах за цена каза ми 40лв за двата викам ОК, 30лв са ми два комплекта уши за фаровете (от EBAY) 70лв е добра цена за тези фарове. Прати ми ги и какво да видя всичките уши на фаровете ДОЛНИ и ГОРНИ бяха изпочупени, на единия долният беше залепен, на другия фар едното долно ухо беше здраво другото залепено, всички останали липсваха. Единия рефлектор на късите беше надран целия та чак се учудих как е възможно да се надере... Та от цялата работа се набутах 15лв! Също да не пропусна пакета беше уникален един кашон и между двата фара един слой (парче) кашон и 50см тиксо на ЕКОНТ! Целите фарове в кал, няма такъв мизерник.
Обявата е тази: Golf MK4 1.6 SR 2002г.
Профил на измамника: bizona69
Информация която имам: Мартин, тел: 0899584400
Добре ще е да се добави в списъка!
Преди няколко дена видях една обява която вече е заключена, та колата беше голф 4 на части ударена от пред. Трябваха ми фаровете и за една "модификация" та реших да звънна и да питам каква цена ще ми каже (бях се ориентирал до 100лв за двата, ако са здрави) Звъннах вдигна пича след това го питах дали и двата фара са здрави понеже се виждаше само единия а удара е отпред. Каза, че са идеално и че САМО горните уши и на двата фара са счупени, иначе са като нови! Питах за цена каза ми 40лв за двата викам ОК, 30лв са ми два комплекта уши за фаровете (от EBAY) 70лв е добра цена за тези фарове. Прати ми ги и какво да видя всичките уши на фаровете ДОЛНИ и ГОРНИ бяха изпочупени, на единия долният беше залепен, на другия фар едното долно ухо беше здраво другото залепено, всички останали липсваха. Единия рефлектор на късите беше надран целия та чак се учудих как е възможно да се надере... Та от цялата работа се набутах 15лв! Също да не пропусна пакета беше уникален един кашон и между двата фара един слой (парче) кашон и 50см тиксо на ЕКОНТ! Целите фарове в кал, няма такъв мизерник.
Обявата е тази: Golf MK4 1.6 SR 2002г.
Профил на измамника: bizona69
Информация която имам: Мартин, тел: 0899584400
Добре ще е да се добави в списъка!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Аз съм въпросния Мартин. Колегата е недволен от кое? Аз лично съм му благодарен. Продадох фаровете на части. Всичко си ми беше здраво. Че не съм мил фаровете не съм , но те не са от магазин. Опаковани са от служители на еконт. Единствено горните крачета бяха отчупени като забележка. Сега ще ви изброя частите на фаровете.
Халогени 20лв за двата
Мигачи 20 лв.за двата
Стъкла 20 лв за двата
Моторчета 10 лв за двете
И рефлекторите за 10 кинта.
Понеже колата е била навън и в единия фар е влязла малко вода и е нацапала под рефлектора. Колегата е видял снимки та не знам какво се оплаква. Ето снимка на фаровете разглобени
Халогени 20лв за двата
Мигачи 20 лв.за двата
Стъкла 20 лв за двата
Моторчета 10 лв за двете
И рефлекторите за 10 кинта.
Понеже колата е била навън и в единия фар е влязла малко вода и е нацапала под рефлектора. Колегата е видял снимки та не знам какво се оплаква. Ето снимка на фаровете разглобени
- M3ntata
Мартине, казваш че единствено горните крачета са счупени, а пращаш снимки на горните ? Я прати на долните
ама и по от близо за да се види как са залепени двете от общо 4 крачета, като само 3 бяха налични. На десния дори мисля, че се вижда как е надрано. Вижда се от 1метър как рефлектора на късите е надран. Колега ти снимки на фаровете не си ми пращал! Единствено се вижда леко фара сниман от 3 метра, и то странично, та от такава снимка нищо не можеш да разбереш. Миенето на фаровете не е задължително, но е препоръчително, а за опаковането да не говорим твой ДЪЛГ е да ги опаковаш за сигурна доставка, а не куриера. За мен си некоректен продавач, но се радвай има и крайно не некоректни, ти поне ми прати фарове... Не знам как ще реагират админите, това си е тяхна те да си преценят.
Щом се мислиш, за интересен нека да коментирам обявата ти, като измамен имам право да си споделя мнението за търговеца, нали ?
Поздрави.

Щом се мислиш, за интересен нека да коментирам обявата ти, като измамен имам право да си споделя мнението за търговеца, нали ?
Поздрави.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Поздрави и на теб. Цената за която ти пратих ел.фарове с халогени е 40 лева. А ти си недоволен...
Били нацапани. Не били опаковани. И така на татък...
Дай ми данни да ти дам тея 15 лева и спри да мрънкяш!
Били нацапани. Не били опаковани. И така на татък...
Дай ми данни да ти дам тея 15 лева и спри да мрънкяш!
- hooligans
- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
Голф 4 1.6SR 8V 2000г.
Golf MK4 1.6 SR 2002г.
Железни Джанти 5/100
джанти 5х100 15 цола. за ауди а3
Ауди а4 2.8 куатро с газов инжекцион
Сеат толедо. 1.9 тд. В движение. 1000 лева
голф 3 1.9тд или тди - Оборудван двигател 300 лева.
Santa Monica
Акумулатора е на 2 години. Работи перфектно. Купен е от Италия.
Уреди за голф 2 , оригинални, оборотомер
2 бр. резервни гуми тип патерица
VW Jetta 1.6 TD 1989/90
Интересно...
- M3ntata
40лв ОК, добра цена 80-100лв са реално. Проблемът не е там, нито в 15лв. Мизерията и пакета са подробности. Проблемът е там, че пакета не отговаря на описанието. Каза само горните щипки са счупени, а излезе, че едната долната липсва, другите 2 са лепени (замазани), а третото по чудо е идеално здраво. Това е основния проблем, другият по важен е, че рефлектора на единия от късите светлини е надран, останалото както казах са подробности (пазарния вид и пакета). Не ти искам 15лв, просто сме форум където се очаква по добро отношение към колегите, а се оказва че има "колеги" които нямат разлика от тези в OLX.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колегата hooligans ако не бъркам е пазарувал от мен и то на място. Да каже дали не е доволен...
-
- Автомобил:
- Двигател:
А пък съм продал и не малко неща в този форум на колеги НА НАРОДНИ ЦЕНИ. Още нямам оплаквания. Добре щом мислиш ,че вината е в мен и толкова проблем.... сърдечно се извинявам.
- Strosner
- Автомобил: VW - Audi - Skoda
- Двигател: 2001г
а се оказва че има "колеги" които нямат разлика от тези в OLX.
Че какво му е на olx, доста неща съм вземал оттам, досега проблеми няма? Дори мога да кажа, че там много по-лесно и изгодно ще откриеш неща, които ги няма в специализираните сайтове! Пък и да се съди за някого по това, в кой сайт публикува, си е доста изкривено разбиране!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Измамници може да има винаги и навсякъде... без значение olx или някой клубен форум.Ако трябва да сме честни olx e много по-посещаван от повечето клубни форуми да не кажа всичките взети заедно, така че е напълно нормално там по-често да се срещат измамници.. ама не е правилно да слагаме всички под един знаменател.
- hooligans
- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
Не съм пазарувал, но очевидно си търговец.
- M3ntata
bizona69/ Виж сега всеки си има вкус, това че едни са доволни от теб не означава, че така ще е с други. Не може да угодиш на всеки, за това следва да си по коректен за да ти дават евала хората. Трябваше да ми кажеш за рефлектора и долните крачета и аз щях да ти кажа "евала пич, но не ми върши работа в това състояние" ако ще без пари да е, защо да плащам доставка за нещо което няма да ми свърши работа, не съм искал фаровете нито за части, нито за далавера. Мисля, че сме разяснили всичко "ти ми прати стока която не отговаряше на описанието дадено от теб и аз ти го върнах".
Strosner/ Какво му на ОЛХ ли? Еми като почнем, че за една седмица има повече блокирани акаунди от колкото взети всички Български форуми на едно място. За 1 час мога да ти намеря поне 10 измамни търговци, които пращат здраво опаковани стоки които нямат нищо общо с поръчаното или счупени/развалени вещи, без опция за преглед звъниш на номера, не отговаря. Викаш си какво от това може да е забравил така и така съм дошъл да го взема и хоп
. Знам за 1-2 случая където бяха се събрали пострадалите хора и съдиха човека, който им е върнал парите на всичките и получил една солидна глоба. За 2016г имам поне 5-6 пратки които са ми дошли без опция за преглед и аз просто съм си тръгвал, даже без да ги връщам. Какво е ставало с тези пратки не знам и не е моя работа. До колкото знам след известно време са ги връщали, но... Там 50% са измамници или не коректни които се надяват да се скрънзиш за 10-15лв и да приемеш пратката макар и с кусури или просто да не забележиш. Има онлайн магазини които публикуват стоките си, там няма грижа понеже имаш касова бележка и може да направиш рекламация. От както махнаха коментарите и рейтинга в OLX спрях да публикувам обявите си там, според обявата намирам подходящ форум регистрирам се и си трупам рейтинг там.
bigwwdaddy/ OLX пропадна отдавна, по същия път е и базар.бг та дай да погледнем реално. Ако един артикул в vwclub.bg (форум) го намериш на "Х" цена от "активен" колега за който се носят добри слухове и същия артикул без никаква разлика и отново на същата цена го намериш в OLX от къде ще си го поръчаш?
Strosner/ Какво му на ОЛХ ли? Еми като почнем, че за една седмица има повече блокирани акаунди от колкото взети всички Български форуми на едно място. За 1 час мога да ти намеря поне 10 измамни търговци, които пращат здраво опаковани стоки които нямат нищо общо с поръчаното или счупени/развалени вещи, без опция за преглед звъниш на номера, не отговаря. Викаш си какво от това може да е забравил така и така съм дошъл да го взема и хоп

bigwwdaddy/ OLX пропадна отдавна, по същия път е и базар.бг та дай да погледнем реално. Ако един артикул в vwclub.bg (форум) го намериш на "Х" цена от "активен" колега за който се носят добри слухове и същия артикул без никаква разлика и отново на същата цена го намериш в OLX от къде ще си го поръчаш?

Върни се в “ОФФ-Топик - други”