Passat B5.5 автоматик препоръки

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
nedqlkow
Автомобил:
Двигател:

Re: Passat B5.5 автоматик препоръки

Мнениеот nedqlkow » Съб 03 дек 2016 10:46

forski написа:
nedqlkow написа:
forski написа:Търси си Пасат, не си за Субару!

По-познато ми е като марка и имам доста приятели, които карат VW и са доволни. Ако Subaru-то има вариант седан, мога да се огледам и в тая посока. Стига да е здрав автомобил, марката не ме интересува.

Едит - излизат и разни седанчета, например http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11480350378609509&slink=gsgcac. Дайте малко повече инфо за тея Легасита. Как стои нещата с частите и поддръжката като цяло?

Не не, търси си Пасат, най добронамерено и приятелски ти го казвам, Легаси/Аутбек са прекрасни автомобили но не и в твоя случей, и най вече с твоя бюджет!

Ами благодаря ти, но определено започвам да се обърквам. Преди 10 мнения ми беше казано, че за 4500 лева не мога да си купя читав Пасат, че ще дам после още толкова за поправка. Преди 5 мнения ми беше казано, че 4500 лева са много за кола на 16-17 години. Сега ми се казва да си търся Пасат. Не мога да разбера кое в крайна сметка е вярното.

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Съб 03 дек 2016 11:18

Защо не си преосмислиш приоритетите, и не се ориентираш към някой евтин и безгрижен за поддръжка автомобил?

nedqlkow
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nedqlkow » Съб 03 дек 2016 11:21

Защото евтиното винаги излиза скъпо. Има ли смисъл да купя автоматик за 2000 лева и после да го занеса за скрап?

Потребителски аватар
forski
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Съб 03 дек 2016 11:27

Предполагам че в такъв случей, освен бюджета с който разполагаш, си заделил и едни минимум 1000лв. за регистрация и обслужване след покупката :smile

nedqlkow
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nedqlkow » Съб 03 дек 2016 11:31

Разбира се. Най-вероятно също ще се смени моментално маслото на скоростната кутия веднага след покупката, та 1500 по-скоро.

Потребителски аватар
forski
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Съб 03 дек 2016 11:48

На твое място бих се ориентирал към автомобили от компактния клас, с оглед на по-евтиното сервизиране, и вероятността за намирането на по-добър автомобил за парите с които разполагаш. Пазарната цена на който се доближава по-скоро до средната за модела, от колкото до минималната!

nedqlkow
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nedqlkow » Съб 03 дек 2016 11:58

Хечбеците не са изключени като вариант както казах и в началото. Много бих се радвал обаче на конкретни предложения, защото разнообразието там е голямо.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Съб 03 дек 2016 12:00

А аз не мога да разбера,как събираш преко сили 4500лв и искаш с тях да си купиш лимузина-автоматик-бензин ,ами после кой ще ти дава парички за гориво,щото тия автомобили си похапват здраво icon_idea

Потребителски аватар
forski
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Съб 03 дек 2016 12:11

Ако инвестира и 1200-1500лв. в ГИ може да успява и сам да я зарежда.

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Съб 03 дек 2016 13:14

Не е огромно предлагането на VW Bora седан с автоматична трансмисия, но щом ти харесва - в посочения бюджет ще се впишеш идеално. Стига да намериш читав екземпляр естаествено.

:arrow Ето тази вече има и газ

nedqlkow
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nedqlkow » Съб 03 дек 2016 16:21

Vlad777 написа:Не е огромно предлагането на VW Bora седан с автоматична трансмисия, но щом ти харесва - в посочения бюджет ще се впишеш идеално. Стига да намериш читав екземпляр естаествено.

По-назад ми писа някой да бягам далеч от Bora. Има ли варианти в крайна сметка с читави автоматици или са ужасни, както казва колегата?

Mishonti написа:Бягай далеч от тези Бори. Автомата е ужасен, отделно от това пак няма да ти стигне бюджета за читав екземпляр.

Потребителски аватар
buller
Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
Двигател: 1_8T AWT

Мнениеот buller » Съб 03 дек 2016 16:28

Взимаш каквото ти е на сърцето и това е...
После ремонтираш и си караш :c020
Ако ще взимаш бензин + автоматик, имай предвид че разходът няма да ти хареса, освен ако не сложиш газ.

Потребителски аватар
Soldier90
Автомобил: GOLF MK4 AKL
Двигател:

Мнениеот Soldier90 » Съб 03 дек 2016 16:30

nedqlkow написа:
Vlad777 написа:Не е огромно предлагането на VW Bora седан с автоматична трансмисия, но щом ти харесва - в посочения бюджет ще се впишеш идеално. Стига да намериш читав екземпляр естаествено.

По-назад ми писа някой да бягам далеч от Bora. Има ли варианти в крайна сметка с читави автоматици или са ужасни, както казва колегата?

Mishonti написа:Бягай далеч от тези Бори. Автомата е ужасен, отделно от това пак няма да ти стигне бюджета за читав екземпляр.

Бората е по добре от пасат б5,прави се до 2004-,2005-та година е тоя пасат е до 2000г,отделно е с окачване като на голф 4,а не с тея алуминки

nedqlkow
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nedqlkow » Съб 03 дек 2016 17:58

Soldier90 написа:
nedqlkow написа:

Бората е по добре от пасат б5,прави се до 2004-,2005-та година е тоя пасат е до 2000г,отделно е с окачване като на голф 4,а не с тея алуминки

От момента, в който реших да изкарам книжка харесвам Бора и се бях зарекъл, че именно това ще е първата ми кола. Ако мога да разчитам да е сравнително читава и да няма разни фабрични дефекти, не бих се замислил да си взема именно Бора. Дали има някакви теми, в които е разисквана въпросната кола?

nedqlkow
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nedqlkow » Съб 03 дек 2016 17:59

Smeagol написа:Взимаш каквото ти е на сърцето и това е...
После ремонтираш и си караш :c020
Ако ще взимаш бензин + автоматик, имай предвид че разходът няма да ти хареса, освен ако не сложиш газ.

Дизел също е вариант, не съм казал, че 100% искам да е бензин. Отделно, ако успея да намеря нещо с газов инжекцион, супер. Ако не, първоначално ще е бензин, пък после вече ще се слага в последствие.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”