Здравейте,
Нова зима, нов проблем :)
От няколко дни, при температури от -4 и на долу, предните две врати на полото им замръзва механизма които позволява на вътрешната и външната дръжка да отварят вратата.
Като дръпна външната или вътрешната дръжка все едно са разкачени (дръжката се дърпа с лекота) или все едно колата е заключена, въпреки че пинчетата изкачат нагоре. След 20-25 мин шофиране на макс парно проблема се оправя.
Задните две врати нямат този проблем, сигурно зареди по-малката им експлоатация. Миналата година го имах тоя проблем само с дясната врата при -10 градуса, но сега нещата се влошиха. На старата ми 6N1 имах пак същия проблем.
Изглежда проблема да е в пневматичния механизъм вътре във вратата, което означава да свалям корите и да късам изолации и на края нищо да не свърша и за това Ви пиша тука.
Попадал ли е някои на този проблем и как сте го решили? Какви препарати да ползвам и къде да го нанеса?
Поздрави!
Polo 6N2, 2001, 4 врати, замръзнали механизми на ключалки.
- freelancer
- Автомобил: VW Polo 1.4 MPI
- Двигател: AKK 2000
Re: Polo 6N2, 2001, 4 врати, замръзнали механизми на ключалки.
Колега, има много писано по тази тема, може да потърсиш във форума!
Специално за теб, накратко:
Взимаш един спрей DL-60, сваляш една черна тапа, отстрани на вратата при бравата, нахакваш тръбичката на спрея и къпеш, колкото може, дори да потече отдолу, да не ти пука, на мен един спрей ми стигна и за двете врати, после отваряш, затваряш да се раздвижи бравата, може да пръснеш и в ключалките на вратите, защото и те ще замръзнат или ще се счупят скоро.
След промивката аз пръскам с един спрей на Мотип, бяла тефлонова грес, в бравата и в ключалките и отдавна забравих за проблема, вече 5-та година!
Ако искаш да стигнеш по-далеч, купи си течен парафин от аптеката и с един памук намажи всички гумени уплътнения на вратите и си готов за зимния сезон, между другото ме подсети, че и аз трябва да го направя.
Специално за теб, накратко:
Взимаш един спрей DL-60, сваляш една черна тапа, отстрани на вратата при бравата, нахакваш тръбичката на спрея и къпеш, колкото може, дори да потече отдолу, да не ти пука, на мен един спрей ми стигна и за двете врати, после отваряш, затваряш да се раздвижи бравата, може да пръснеш и в ключалките на вратите, защото и те ще замръзнат или ще се счупят скоро.
След промивката аз пръскам с един спрей на Мотип, бяла тефлонова грес, в бравата и в ключалките и отдавна забравих за проблема, вече 5-та година!
Ако искаш да стигнеш по-далеч, купи си течен парафин от аптеката и с един памук намажи всички гумени уплътнения на вратите и си готов за зимния сезон, между другото ме подсети, че и аз трябва да го направя.

- anrus
- Автомобил: Golf2 10Millionen и Golf2 Country
- Двигател: RF-1988 и 1P-1991
Течният парафин е за триене метал в метал и не е подходящ за гумените уплътнения на вратите. Тях ги мажа със силиконово масло.
- freelancer
- Автомобил: VW Polo 1.4 MPI
- Двигател: AKK 2000
Може и да е било глицерин, купувах го от аптеката, прозрачно и мазно, както и да е, мисля, че и двете стават. Пробвал съм и един силиконов спрей на една английска фирма, Holts и не останах доволен, не стига, че е е скъп, но след няколко дена пак ми залепнаха вратите.
Иначе съм фен на продуктите на Мотип и мисля да пробвам с техния силиконов спрей, сигурно е хубав, аз на тази фирма лош продукт не съм срещнал, всичко им е хубаво, ползвам най-вече бялата тефлонова грес, която върши страхотна работа за какво ли не, без да има нужда от повторение, хубавото е, че прониква надълбоко за разлика от конвенционалната грес.
Иначе съм фен на продуктите на Мотип и мисля да пробвам с техния силиконов спрей, сигурно е хубав, аз на тази фирма лош продукт не съм срещнал, всичко им е хубаво, ползвам най-вече бялата тефлонова грес, която върши страхотна работа за какво ли не, без да има нужда от повторение, хубавото е, че прониква надълбоко за разлика от конвенционалната грес.
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”