Пасат B5 TDI AFN съвет за центровка
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Пасат B5 TDI AFN съвет за центровка
Днес вкарах помпата м/у синя и зелена линия. Сутринта ще видя как ще запали. Пасат б5 афн (110hp).
Като бутна плочката на помпата и стигна до 3 мг IQ оборотите стават доста високи и колата заработва по агресивно на място. Не съм чакал да видя дали ще се адаптира нещо сама на 861-903 об.мин. Мого ми се иска да ги направя 2.8-3.2 и 861 об.мин. Струва ми се, че при тези обороти колата работи най-добре (гали ми ухото). Кажете как да вдигна IQ до около 3.0 мг. без това да влияе на оборотите.
Като бутна плочката на помпата и стигна до 3 мг IQ оборотите стават доста високи и колата заработва по агресивно на място. Не съм чакал да видя дали ще се адаптира нещо сама на 861-903 об.мин. Мого ми се иска да ги направя 2.8-3.2 и 861 об.мин. Струва ми се, че при тези обороти колата работи най-добре (гали ми ухото). Кажете как да вдигна IQ до около 3.0 мг. без това да влияе на оборотите.
- samet_1984
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте колеги!
Нека и аз ползвам темата.
Значи колата е Шаран 1.9 ТДИ 110к.с.,АФН мотора.Проблема е ,че ми струва мудна на високите обороти.При ускоряване след около 3000 об.мин.имам чувството ,че има троптене на мотора,подобно на прекъсване.Днес бях на майстор,покара колата изръчка я малко и каза ,че всичко изглежда ОК.След това в сервиза го пусна на диагностика,каза ,че няма проблем в дебитомера и вакуума.Като проблем на него му се видя закъснението.Показа ми някаква стойност 5.0 колкото и да нямам представа.За утре се уговорихме за ремонта.Каза,че при работещ двигател ще се настройва и това не ми е ясно.Само да отбележа ,че колата винаги пали без проблем.Та според вас може ли проблема ми да е от горе написаното.
Нека и аз ползвам темата.
Значи колата е Шаран 1.9 ТДИ 110к.с.,АФН мотора.Проблема е ,че ми струва мудна на високите обороти.При ускоряване след около 3000 об.мин.имам чувството ,че има троптене на мотора,подобно на прекъсване.Днес бях на майстор,покара колата изръчка я малко и каза ,че всичко изглежда ОК.След това в сервиза го пусна на диагностика,каза ,че няма проблем в дебитомера и вакуума.Като проблем на него му се видя закъснението.Показа ми някаква стойност 5.0 колкото и да нямам представа.За утре се уговорихме за ремонта.Каза,че при работещ двигател ще се настройва и това не ми е ясно.Само да отбележа ,че колата винаги пали без проблем.Та според вас може ли проблема ми да е от горе написаното.
- bobitur
- Автомобил: ford galaxy 1.9 tdi 90+chip
- Двигател: 1Z
5мг. Ако е празен ход е малко.
- samet_1984
- Автомобил:
- Двигател:
Значи днес бях при майстора.Прави струва и накрая без никаква положителна промяна във вървежа на колата.Напротив даже ми се струва по тромава отпреди.Нека обясня по-подробно доколкото разбирам нещата:
Първо настрои от зъбчатката на помпата каза че не е на мястото си.Пусна да види как е с килограмите.Оказа се че милиграмите не са постоянни играеха в диапазона между 1.2--3.6 .Предположи ,че е от електрониката и предложи да се чисти.Напръска го с някакъв спрей и го продуха с компресор.След почистването пак провери ,показваше 2мг.без да играе нагоре надолу.Каза че трябва да се коригира още,но след поредното човъркане пак почнаха да се изменят и си остана така.Въпреки недоволен от свършената работа си платих 40-те лева.Според вас колеги може ли да е от замърсената електроника?
Първо настрои от зъбчатката на помпата каза че не е на мястото си.Пусна да види как е с килограмите.Оказа се че милиграмите не са постоянни играеха в диапазона между 1.2--3.6 .Предположи ,че е от електрониката и предложи да се чисти.Напръска го с някакъв спрей и го продуха с компресор.След почистването пак провери ,показваше 2мг.без да играе нагоре надолу.Каза че трябва да се коригира още,но след поредното човъркане пак почнаха да се изменят и си остана така.Въпреки недоволен от свършената работа си платих 40-те лева.Според вас колеги може ли да е от замърсената електроника?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Трябва да се види в движение, възможно е да е замърсена сондата в резервоара и да не стига дебита през филтъра към помпата.
- goppa
- VW експерт
- Автомобил: Seat Alhambra
- Двигател: CFFB
Zinoto може пак да каже, че натрапвам моя проблем на други коли, но това местене на "зъбчатката на помпата" ми навява мисълта, че не е могъл да върне центровката на помпата без презацепване на ангренажа. Което може да означава избягало зъбно колело.
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
samet_1984 написа:..
Откъде си колега? Намери някой който разбира от дизели, не позволявай на всеки да ти пипа колата и да се учи на нея...
- samet_1984
- Автомобил:
- Двигател:
От Кърджали съм.За съжаление тук майсторите са големи разбирачи,но само на теория.И най-много ме е яд,че когато тръгнат да оправят един проблем създават още два и на всичкото отгоре искат да им се заплати.Може ли да ми предложите майстор конкретно при моя случай,който си разбира от работата и да иска пари за свършена работа.
- goppa
- VW експерт
- Автомобил: Seat Alhambra
- Двигател: CFFB
И тука са така, затова сам си поддържам и поправям колата :).
Ако искаш да си я оправиш сам, чети преди да буташ. Във форума има много информация за твоя мотор. А и всеки тук ще се опита да ти помогне със съвети и насоки.
Ако искаш да си я оправиш сам, чети преди да буташ. Във форума има много информация за твоя мотор. А и всеки тук ще се опита да ти помогне със съвети и насоки.
- bobitur
- Автомобил: ford galaxy 1.9 tdi 90+chip
- Двигател: 1Z
Колега слез до Асеновград и търси okti_1 от форума.
- samet_1984
- Автомобил:
- Двигател:
bobitur написа:Колега слез до Асеновград и търси okti_1 от форума.
Това момче майстор ли е?
- Ванчо.Аудиев
- Автомобил:
- Двигател:
Тоя шаран скоро ли го купи( преди няколко месеца ? )
- samet_1984
- Автомобил:
- Двигател:
Ванчо.Аудиев написа:Тоя шаран скоро ли го купи( преди няколко месеца ? )
Не,карам го от три години.Защо питаш?
- Ванчо.Аудиев
- Автомобил:
- Двигател:
Значи не е този за който аз се сещам, защото и при него имаше такива аномалий като твойте. И кво ли не му смениха дори гнп , къде ли не ходи, при шишков при нз си кой в София го караха даже и така и не го оправиха . И скоро са го продали и затова питам да не си ти късметлията дето го е купил.А отностно майсторите в Кж при кой го закара да го види ?
- samet_1984
- Автомобил:
- Двигател:
Не съм го закарал все още,но се уговорих с НЕДЖО за другата седмица.Сервизът му е на изхода на Кърджали към посока Хасково.Ти от Кърджали ли си колега?
Върни се в “Дизелови агрегати”