Здравейте
След като парното на пасата (Б3 1.8 1990) е по-високо от разширителния съд, как се обезвъздушава?

Б3 1.8 1990 Как се обезвъздушава парно?
- goppa
- VW експерт
- Автомобил: Seat Alhambra
- Двигател: CFFB
Re: Как се обезвъздушава парно?
Нищо не е по-високо от разширителя.
- ludmil
- Автомобил: VW Passat B3
- Двигател: RP 1990
- Контакти:
goppa написа:Нищо не е по-високо от разширителя.
Ами тръбите за радиаторчето на парното влизат над разширителя.
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Обезвъздушава се само.Стига да не ти е запушено тънкото маручле което влиза в казанчето.Като работи на празен ход,ако има въздух в системата ще видиш как излиза въздух през него.Оставяш да работи докато включи перките и ако е нужно на студено си доливаш антифриз в казанчето.
- goppa
- VW експерт
По принцип тия мотори се обезвъздушават сами. Просто палиш мотора без капачка на разширителя и доливаш като намалее. Ако ти е запушено радиаторчето или кофти водната помпа няма как да го обезвъздушиш.
-
- Автомобил: VW BORA
- Двигател: AGR 98
Аз имам 7 такива пасати за поддръжка във фирмата.практикувам с годините следното. моите шофьори доливат вода през летния период и за зимата точа всичко , правя го на -20 гр.и наливам. при затворена капачка паля и чакам да включи перката.оставям го да изстине и на другия ден доливам антифриз.има парно без проблем и системата се е обезвъздушила сама.
- ludmil
- Автомобил: VW Passat B3
- Двигател: RP 1990
- Контакти:
Сменях маркучите на изпарителя на газовата, защото бяха се вкоравили и буквално се счупиха. След тази смяна колата започна да грее.
Смених водна помпа + термостат, но не помага. Маркуча който влиза в радиатора отгоре е горещ, а отдолу е студен. Парно няма или е много слабо. Радиаторчето съм го сменял това лято. Дайте идеи, моля?
Преди месец чистих водната система няколко пъти, защото имаше мътилка, накрая с течност за почистване на радиатори. Но проблем след това нямаше, парното беше ок.
Подгрявам колата, доливам течност, казанчето е отворено. Нещо друго трябва ли да правя? Възможно ли е и двата радиатора да са запушени?
Смених водна помпа + термостат, но не помага. Маркуча който влиза в радиатора отгоре е горещ, а отдолу е студен. Парно няма или е много слабо. Радиаторчето съм го сменял това лято. Дайте идеи, моля?
Преди месец чистих водната система няколко пъти, защото имаше мътилка, накрая с течност за почистване на радиатори. Но проблем след това нямаше, парното беше ок.
Подгрявам колата, доливам течност, казанчето е отворено. Нещо друго трябва ли да правя? Възможно ли е и двата радиатора да са запушени?
Последна промяна от ludmil на Съб 10 дек 2016 18:35, променено общо 1 път.
Аз когато обезвъздушавам пускам парното на макс и вентилатора на макс. И колата да работи.
Миналата седмица го правих - сменях водна помпа. Първоначално и при мен беше така, но след това се оправи.
Миналата седмица го правих - сменях водна помпа. Първоначално и при мен беше така, но след това се оправи.
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
На запален мотор,извади маркуча който е студен и форсирай лекичко докато изкара въздуха и почне да тече топла вода.
Миналата седмица правих така на един голф 2,само че при него извадих маркуча от самия изпарител и така докато взе да загрява стабилно.
Миналата седмица правих така на един голф 2,само че при него извадих маркуча от самия изпарител и така докато взе да загрява стабилно.
- goppa
- VW експерт
ludmil написа:Сменях маркучите на изпарителя на газовата, защото бяха се вкоравили и буквално се счупиха. След тази смяна колата започна да грее.
Как е свързан изпарителе в охладителната система? Последователно или паралелно на парното?
- dalgia-73
- Автомобил: VW Touran
- Двигател: BKC
На запален мотор,извади леко маркуча който излиза от парното и изчакай докато потече вода.Малко са на неудобно място тия маркучи за парното,но става.Вентото винаги съм го обезвъздушавал по тоя начин.А това със вентилатора на парното на макс го забрави.Вентилатора няма как а ти изгони въздуха от системата.Изпарителя на газовата ми беше вързан успоредно на парното със отвори на щуцерите ф10 мм.Имаше и парно и изпарителят загряваше веднага.