То е ясно ,че темата щеше да се превърне в спор предвид автороровото "не им се свиди" :)
Passat B5.5 1.8T 2001.
Навъртяни до сега 110 000.Пасатя харчи средно 11/100(98% не жаля педала). Предвид ,че успявам да сипвам по 80 ст./л, спестявам поне 1лв. на 10 км. Това прави около 11 000 лв спестени.
Средно съм дал не повече 2000 с поддръжка и прочее на ГИ. Имало е и ядове, но те са били от некадърни майстори на ГИ.
Равносметка: Ако имаше добър вариант на B6 да му сложа газ, нямаше да се замисля. Дори ако имаше някой 3000 куб. бензинов опростен бих му боцнал една газова мигновенно.
За мен всеки,който е като мен и кара на бензин просто няма други приоритети в живота.
Колко караме бензинови коли само на бензин
- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
Re: Колко караме бензинови коли само на бензин
Като си сложих ГИ на сегашната кола, не го направих с цел да избивам или да си покривам инвестицията. Така или инъче за всяко гориво се заплаща, нафтата и бензина са по 2л за литър, газта е 0,70ст. Имам намерение тази кола да я карам поне 5 години, и избрах най евтиното от трите горива.
Предишната си кола я карах почти 5 години на бензин, и това ми струваше м/у 250-300лв. на месец а беше 1.8 , тази ми струва м/у 120-150лв. на месец за гориво. ГИ е 1200лв. до момента съм навъртял малко над 6000км. без абсолютно никакви проблеми.
Разликата газ/бензин на колонката за първите 10000км. покрива тези 1200лв. с които съм се набутал преди 7 месеца. Това е :)
Предишната си кола я карах почти 5 години на бензин, и това ми струваше м/у 250-300лв. на месец а беше 1.8 , тази ми струва м/у 120-150лв. на месец за гориво. ГИ е 1200лв. до момента съм навъртял малко над 6000км. без абсолютно никакви проблеми.
Разликата газ/бензин на колонката за първите 10000км. покрива тези 1200лв. с които съм се набутал преди 7 месеца. Това е :)
- Кайзен
- Автомобил:
- Двигател:
Проблематика в Германия с LPG няма. Също така прегледа на автомобил, който е веднуж на две години, с АГУ е с 20 до 27 евро по-скъп от нормалния. Разлика от около 10-13 евро на година е нищо. В Германия има 6 700 - 6 800 станции за зареждане на газ. В семейството към момента ползваме един автомобил с т.нар. заводско АГУ (ГИ тестван и одобрен от производителя и монтиран в специализиран за целта център) и бензин/хибрид.batVenci написа:Погоре се описа как стоят нещата в Германия, или по-точно за проблематиката, защо там няма масова газификация. Вижда се, че икономическия ефект там го няма, защото сигурността там е първостепенна.
На газ съм изминал вече над 500 000км и проблени съм имал само с автомобили потдържани в БГ - изпускащ турски клапан. С първия газов автомобил закупен в Германия минах 50 000км без никакви проблеми. С актулания "газов" автомобил съм изминал над 100 000км, също без никакъв проблем. Съгласно моята статистика за разходите за гориво към момента заплащам €0.06/км (бензин + газ). Аз не съм плащал за монтаж на ГИ за последните два автомобила, а цената им като употребявани автомобили е без разлика спрямо такива без ГИ.
Разходите за бензин на хибрида са същите - €0.064/км, като това е само сега при студени температури.
Междувременно имах и автомобил само на бензин, който за 15 000км ми даваше разход на гориво от €0.13/км.
В Германия към момента се движат около 30млн. автомобила на бензин, 14,5 млн. дизела и почти 0,5 млн. на пропан-бутан. Ето и статистика на автомобилите с алтернативно гориво:
Последна промяна от Кайзен на Пон 12 дек 2016 13:03, променено общо 2 пъти.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Местоположение: София Nissan Primera GT, Passat 5.5 TDI, Mondeo MK4
Вече 8 години карам втора поредна бензинка без газ. Преди това съм карал към две години на газ, чисто нов ГИ, само проблемчета и все нещо има да му се прави.
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Stivi написа:Не мога да разбера защо газираните продължават да тикат постове с миризма на чесън в темата,разбрахме че карате на сериозна далавера и много се кефите на което,ама направете си тема да си се хвалите, и да се смеете на бунаците дето плащат по 2лв за литър,тази тук е за КАРАЩИ НА БЕНЗИН
Ако не пишат такива, като мен, темата няма да е много смислена. Преброяването на бензинджиите във форума, може да стане само като някаква процентна бройка. Демек 10 човека за бензин и 20 човека за газ, значи 33% бензинжии. Иначе ще пишат 20 човека, каращи на бензин и ще излезе, че те са единствените, дето карат на бензин.
Това със спестените пари не е много вярно. Един приятел си караше 4 години голфа на бензин, общо 12 000км. После сложи газ и изминатите километри годишно рязко се увеличиха.
Като съдя по себе си, пак давам толкова пари за гориво, просто се замислям по-малко преди да тръгва нанякъде. Като през цялото време сравнявам газ и метан, бензина съм го забравил заедно с ладата и той не съществува, като гориво за мен. И не мога да се начудя кви проблеми имало от газта, аз за такива работи научавам само от форума, веднъж ми се беше прецакала зареждачката и я смених, ако подобни проблеми за десетина лева стряскат някой, значи той и колело не може да поддържа. А на газ съм минал 170 000, после на метан още 100 000. За метана още не съм сменял нищо.
Иначе днес пак заредих 10,53лв за 158км в софийските задръствания, като не карам никак икономично. Същите километри на бензин щяха да ми струват поне 30лв. Ако направя същата сметка за последните 5 години се получават над 12 000лв.
ПП Миризмата на бензин, по-приятна ли е от миризма на чесън

- Кайзен
- Автомобил:
- Двигател:
Карането на бензин в България на VW модели произведени преди 2006г е непрепоръчително от самия концерн.
Ако поне малко се поинтересувате ще знаете, че в България масово продаваните бензини А95Н и А98Н са с до 10% съдържание на етанол или т.нар. Е10 бензини. А масово употребяваните VW модели (Golf III, Golf IV, Golf V) са в листата с неподходящи за този тип гориво.
http://www.volkswagen.de/content/medialib/vwd4/de/misc/E10_Informationen/negativliste_e10deutsch/_jcr_content/renditions/rendition.file/e10_vw_zeichen.pdf
От края на 2014г Лукойл произвежда и продава само А95Н Е10 - http://www.neftochim.bg/assets/componen ... n-a95h.pdf
Актуална спецификация ФТС 1-86.4 - http://www.neftochim.bg/assets/componen ... 95h-e7.pdf
Ако поне малко се поинтересувате ще знаете, че в България масово продаваните бензини А95Н и А98Н са с до 10% съдържание на етанол или т.нар. Е10 бензини. А масово употребяваните VW модели (Golf III, Golf IV, Golf V) са в листата с неподходящи за този тип гориво.
http://www.volkswagen.de/content/medialib/vwd4/de/misc/E10_Informationen/negativliste_e10deutsch/_jcr_content/renditions/rendition.file/e10_vw_zeichen.pdf
От края на 2014г Лукойл произвежда и продава само А95Н Е10 - http://www.neftochim.bg/assets/componen ... n-a95h.pdf
Актуална спецификация ФТС 1-86.4 - http://www.neftochim.bg/assets/componen ... 95h-e7.pdf
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Мохабетите в темата отлетяха.
Писалите вече в темата - ако имат нещо да допълнят - да ползват бутона промени в собствените си мнения. Който има да води диалог - да го води на ЛС.
Отново напомням, че не е нужно като веднъж си се изказал да репликираш всеки, който не е на твоето мнение и да превръщаш темата в чат.
Писалите вече в темата - ако имат нещо да допълнят - да ползват бутона промени в собствените си мнения. Който има да води диалог - да го води на ЛС.
Отново напомням, че не е нужно като веднъж си се изказал да репликираш всеки, който не е на твоето мнение и да превръщаш темата в чат.
-
- Автомобил: Golf 4
- Двигател: AHW 2000
Как да използвам бутон промени в собствени мнения,когато мнението е изчезнало безследно,явно нещо...
Последна промяна от Vlad777 на Пон 12 дек 2016 22:12, променено общо 1 път.
Причина: Получаваш предупреждение.
Причина: Получаваш предупреждение.
-
- Автомобил: Golf 4 1.6 SR
- Двигател: 1998
Аз карам само на бензин мотор AKL вече 5-та година. Интересното е че в България голфарата гореше 10/100 ,а тук в Германия гори 7/100 ;) Без коментар.
- Dagestan
- Автомобил: Toledo 1M2 и един Фокус
- Двигател: AGN 2000
Като станем масон ще карам Бентлито само на бензин, обещавам.
Изобщо ако имаше как изобщо да не ползвам автомобил, с удоволствие бих се отказал от робуване на една купчина ламарина. Но в действителност за много хора, както и за мен, автомобила ми стана ежедневна необходимост, при това положение колкото по-малко пари се хвърлят в тази "дупка", толкова по-добре за мен. На година имам около 20 000км пробег, на бензин колата ми 1.8 125к.с. гори 8л/100км, на газ 9л/100км, както и да го смятах и да го мислех, щях да прахосвам страшно много пари за нищо. Още повече, че когато ми монтираха газовата на колата, цените на газта паднаха до 65ст/л, при 1.88лв/л бензин в моята област. За вредите и ползите от газта не ми се споменава, защото спора е безкраен, а и често теория/реалност се разминават.
Изобщо ако имаше как изобщо да не ползвам автомобил, с удоволствие бих се отказал от робуване на една купчина ламарина. Но в действителност за много хора, както и за мен, автомобила ми стана ежедневна необходимост, при това положение колкото по-малко пари се хвърлят в тази "дупка", толкова по-добре за мен. На година имам около 20 000км пробег, на бензин колата ми 1.8 125к.с. гори 8л/100км, на газ 9л/100км, както и да го смятах и да го мислех, щях да прахосвам страшно много пари за нищо. Още повече, че когато ми монтираха газовата на колата, цените на газта паднаха до 65ст/л, при 1.88лв/л бензин в моята област. За вредите и ползите от газта не ми се споменава, защото спора е безкраен, а и често теория/реалност се разминават.
- jamie1
- Автомобил: Chevrolet Aveo LT
- Двигател: DOHC
Аз също карам само за бензин,защото изминавам малко километри,а и на този етап не мога да си позволя газова уредба.
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
simonb написа: Интересното е че в България голфарата гореше 10/100 ,а тук в Германия гори 7/100 ;) Без коментар.
Това го коментирах още 2011г. След 1 вото зареждане в България разхода скочи с мин. 1,2-1,5л /100 на бензин при един и същи наинч на каране от Германия до Бг и в БГ.
-
- Автомобил: VW BORA
- Двигател: AUS 2000
+1 Аз минавам около 10000 км годишно. Просто не мисля,че си заслужава.Виж ако имах много повече-не бих се замислил!
- D1D00
- Автомобил: Volkswagen Golf GT
- Двигател: ABD 1994
+1 на бензин, и не мисля да слагам газова. Около 12 000 км. Годишно изминавам и то предимно извънградско, а и Golfa дава нисък разход, така че няма смисъл от газова. Сериозно обаче бих се замислил да зареждам от бензиностанция на Марешки от Варна, 1.70 е бензина там, и чувам от колеги които казват че бил качествен и мисля другия месец да пробвам от там. То в Шумен няма се наядат на пари, 2,09 бензина, ходя по другите градове, е такива цени няма никъде, всичко е на долу, но ние тук сме понеже много богати, дай да надуват цените на горовата...
-
- Автомобил: MB w202 VW Passat b5
- Двигател: C180 122hp Vw Passat B5 101 tdi
+ 2 бензинови коли и от мене карат се редовно на бензин
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”