Г4 МАЙ харчи масалце

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
adrian
Автомобил:
Двигател:

Г4 МАЙ харчи масалце

Мнениеот adrian » Пон 12 фев 2007 9:32

Привет на всички колеги!!..Въпросът ми е следният...карам Голф 4..от 3 месеца може и малко повече..1.4 16В е двг-то за инфо..та по въпроса..масалцето го смених още като го взех..налях му ARAL 10/40 полусинтетика...по принцип нямам НИКВИ ядове с колицата..но за пробега от около 7000 може и малко повече да са..съм наливъл 2 пъти от около 50-100 грама..масълцето си е чисто и бистро ..нямам течове от двг-то ..поне не видими...та въпросът ми е да маслото което съм налял не е за моя двигател...и аз се замислих по въпроса..дали не трябва да е пълна синтетика..и сям се набутал с тая полу синт.ако някои има некви идеи...нека сподели...или бозага по въпроса се крие някаде другаде..а и случва се понякога да си го попришпорвам голфето...то сърчицето му не е ИЧ голя.. :roll: ...та можели и от малко ръчкане да го топи маслото..но то реално не е много но зсе пак искам да съм на ясно кво става..

Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mania » Пон 12 фев 2007 9:48

Здрасти, колега ;)
ЗА масълцето можеш да провериш лесно - бъркаш му в ауспуха и ако черното ти се омазва по пръстите при разтъркване значи може и да ти хапва от масълцето. Иначе аз с голфарата имах подобен проблем, с разликата, че за 2-3 седмици ми изтече... някъде същото количество, като при теб. Пробл беше направо смешен - течеше ми датчика за маслото :lol: Смених го и заспа.Та може да го погледнеш ;) Иначе поздравления за колицата, отличен избор!
Успех!

Потребителски аватар
brabus
R-циклопедист на VW
R-циклопедист на VW
Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
Двигател: 1991 2003
Контакти:

Мнениеот brabus » Пон 12 фев 2007 9:50

Ако разходът на масло за 7000 км ти е 200 гр (2 пъти по 100) е нищо.
Самите производители си оставят една "огромна" вратичка, като казват, че разходът на масло при големи натоварвания може да стигне до 1 л на 1000 км (хиляда).

adrian
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот adrian » Пон 12 фев 2007 9:58

Благодаря на всички отзава ли се на въпросчето ми и на колегата mania също...ще надникна в задния двар на Голфи да видя дали омазва положението :)..а ако има нещо очакваите ПАК включване от мен...НЕДАИ СИ БОЖЕ..аиде със здраве

Потребителски аватар
slav
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот slav » Пон 12 фев 2007 11:25

adrian написа:Благодаря на всички отзава ли се на въпросчето ми и на колегата mania също...ще надникна в задния двар на Голфи да видя дали омазва положението :)..а ако има нещо очакваите ПАК включване от мен...НЕДАИ СИ БОЖЕ..аиде със здраве

Като стане литър - два за тия километри можеш да се включиш пак с въпроса :D Иначе за тия километри тоя разход на масло си е перфектен и нямаш проблеми :)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”