Polo 1.4 MPI 2000 - светна лампата на маслото след добавка
-
- Автомобил: FORD GALAXY
- Двигател: Y5B 1999г 147kc
- Контакти:
Re: Polo 1.4 MPI 2000 - светна лампата на маслото след добавка
Ползвам тази добавка вече четири години при всяка смяна на маслото.Всичко е ОК.Изминал съм около 70 000 км,като сменявам маслото на 10 000км.Добавката купувам от Кауфланд и няма проблеми.На 99% съм сигурен,че вината не е в добавката.Дано съм бил полезен.Успех!
- stefarata
- Автомобил: Ford S Max MK1
- Двигател: TDCI
тези добавки са малко като онези неща, дето ги пъхаш в запалката и ти пада разхода, мое мнение
- freelancer
- Автомобил: VW Polo 1.4 MPI
- Двигател: AKK 2000
Маслото е сменено! Сложих Фукс 10W40, след малко каране двигателят си работи нормално, като за МПИ, в началото имаше потракване на повдигач/и, но се нормализира.
По-интересното е обаче, какво излезе от двигателя, масло на месец и половина, на 500-600 км излезе, като вода, черно с кафяви отенъци, не можах да повярвам, такова чудо не съм виждал, така, че вече нямам съмнение, защо е светнала лампата и писна зумера!
Добавката я купих от Кауфланд и смятам, че си е в срок, не е с изтекла давност, дадох 15 лв, за маслото 63 лв=78лв на вятъра, че и по-зле, дано нищо не е станало на двигателя, за сега изглежда ок, ще видим, как ще се държи за напред, дано да нямам проблеми, ако се отърва само с това ще съм доволен.
Явно съм случил на невероятно менте, то за това и сложих добавката, защото започна да работи по шумно двигателя.
Възможно е, молибдена да е влязъл в реакция с титан фст, много течни инженери са станали и работата се е прецакала.
Ще пусна снимки на тубата тези дни да видите, докъде е стигнал гения на ментетата, наистина изработката е впечатляваща!
По-интересното е обаче, какво излезе от двигателя, масло на месец и половина, на 500-600 км излезе, като вода, черно с кафяви отенъци, не можах да повярвам, такова чудо не съм виждал, така, че вече нямам съмнение, защо е светнала лампата и писна зумера!
Добавката я купих от Кауфланд и смятам, че си е в срок, не е с изтекла давност, дадох 15 лв, за маслото 63 лв=78лв на вятъра, че и по-зле, дано нищо не е станало на двигателя, за сега изглежда ок, ще видим, как ще се държи за напред, дано да нямам проблеми, ако се отърва само с това ще съм доволен.
Явно съм случил на невероятно менте, то за това и сложих добавката, защото започна да работи по шумно двигателя.
Възможно е, молибдена да е влязъл в реакция с титан фст, много течни инженери са станали и работата се е прецакала.

Ще пусна снимки на тубата тези дни да видите, докъде е стигнал гения на ментетата, наистина изработката е впечатляваща!

- stefarata
- Автомобил: Ford S Max MK1
- Двигател: TDCI
то май е по-добре вече да купуваме евтини и безизвестни масла вместо маркови ментета...
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Титан изобщо не е евтино.
- freelancer
- Автомобил: VW Polo 1.4 MPI
- Двигател: AKK 2000
4 л туба 68 лв, 100% немско, има си и книжка с описание отзад, на български също! Маслото е със сигурност истинско и оригинално, Авто+ са вносителите, сега Автогранд. Забелязах, че Фукс са получили одобрение от Фолксваген 502.00. Двигателчето веднага утихна, има коренна разлика с преди. С филтър Кнехт (Мале) ми направиха отстъпка, доволен съм!
Повече експерименти няма да си правя.
Повече експерименти няма да си правя.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”