И така, от много двоумене и чудене, накрая гризнах дървото с едно великолепно менте на Кастрол Едж 5W40, след месец и половина каране маслото ненадейно стана на вода, започна да губи вискозитет, опитах даже и с добавка и след, като се задейства системата за ранно предупреждение и зумера писна два пъти, смених маслото с Фукс 10W40, ако не ми беше спешно, щях да си поръчам Мотул от форумния магазин.
Кастрола е 1:1 с оригинала, няма как да се хване, само в лаборатория може би, така, че не рискувайте, особено ако цената е изгодна или е на промоция!
Колегата с турбо-дизела, мисля, че твоето масло трябва да е задължително, 5W40, ориентирай се ако искаш към Мотул, Фукс, към нещо от официален вносител.
Polo 1.4 MPI AKK 2000г. - мнение за избор на масло
- freelancer
- Автомобил: VW Polo 1.4 MPI
- Двигател: AKK 2000
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Polo 1.4 MPI AKK 2000г. - мнение за избор на масло
взимам кастрол голд нещо си синтетика голяма туба 110 лева някъде мисля че беше но като слушам наистина май е доста фалш примерно му дават 15000км а на 6-7 хиляди мотора почва много шумно да работи а като го сменя няма проблем найстина маи губи вискозитет ли какво.казва ли са ми оригинално на фолксваген в едни сиви туби но найстина вече с тези ментета незнам какво да си купя изобщо .
- freelancer
Кастрол Голд не съм чувал, но си купих Едж, нямаш си на идея как са барнали тубата, качеството на изработка е толкова високо, че ако не изследваш съдържанието няма как да хванеш ментето!
Не се занимавай с глупости, колега, има достатъчно хубави масла от сигурни доставчици. За мен най-сигурни на този етап, на базата на личен опит и отзиви са Фукс и Мотул.
Внимавай много, че ще се вкараш в страшен филм, вчера я източих пикнята на Кастрол, направо лошо ми стана.
Ще пусна снимки на тубата с Кастрола, имам 1,5 литра и ги подарявам, който иска да ми пише на лични.
Кастрол Едж 5W40 Turbo diesel, става за бензин и за дизел, даже за дизел е по-добро!
Не се занимавай с глупости, колега, има достатъчно хубави масла от сигурни доставчици. За мен най-сигурни на този етап, на базата на личен опит и отзиви са Фукс и Мотул.
Внимавай много, че ще се вкараш в страшен филм, вчера я източих пикнята на Кастрол, направо лошо ми стана.
Ще пусна снимки на тубата с Кастрола, имам 1,5 литра и ги подарявам, който иска да ми пише на лични.
Кастрол Едж 5W40 Turbo diesel, става за бензин и за дизел, даже за дизел е по-добро!

-
- Автомобил:
- Двигател:
качих се до тавана да видя тубата същата е колега като твойто масло оле да го махам веднага щом си патил а е карам колко време с това масло не че карам много километри на година една смяна макс 2 и даже пише че до 15 хиляди му дават и ония викат да бе 15 хиляди а то пикня лелел.
- freelancer
Колега, моето масло го купих за 62,90 лв, на промоция!
Ти си дал за твоето 110 лв, не че е гаранция, но твоето може и да е истинско, така, че ако нямаш проблеми и си работи добре двигателя не го изхвърляй.
Това, че аз съм ударил на камък, не означава, че и твоето е същото, като моето, предполагам, че има истиснки Кастрол.
Мотобул също продават Кастрол и техният е истински, доколкото съм чувал.
Кастрол Едж е много хубаво масло, стига да не е ментак.

Това, че аз съм ударил на камък, не означава, че и твоето е същото, като моето, предполагам, че има истиснки Кастрол.
Мотобул също продават Кастрол и техният е истински, доколкото съм чувал.
Кастрол Едж е много хубаво масло, стига да не е ментак.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”