Здравейте. След голяма битка с това, защо гори предпазител номер 5 за климатроника, и мислейки, че всичко вече е наред, днес за малко да стане страшна изцепка. Както си карам по магистралата, се чу еднократен сигнал все едно няма течност за чистачки или навлиза в резерва, след което радиото прекъсна, климатроника макар и да изписва на дисплея, че работи, реално не работеше, на таблото спряха оборотомер, километраж, но отчиташе разстояние, лампата за акумулатор и абс също се появиха. Късите светлини също заминаха. Угасих я, запалих, всичко се нормализира с изключение на лампата за акумулатора, която светеше при запален двигател. Направи ми впечатление следното - когато подам газ, всичко изключва, дам ли на свободна всичко отново се включва (колата не е автоматик)

. Продължих на риск, при което тръгна да се носи някаква отвратителна миризма сякаш излизаща от духалките, спрях отново, и като се загледах отпред от капака страхотен пушек! Отварям капака и кво да видя - акумулатора толкова се беше надул, че ме беше страх да се приближа. Отстрани изпускаше силен пушек. Махнах клемите, като преди това запалих, и така ги махнах, направих около 100-150 м. и колата просто угасна. Реших че въпросния предпазител пак прави мизерии, затова го махнах и продължих без климатроник.. Не даде същия проблем но не съм сигурен дали това реално е била причина, тъй като колата стоя известно време преди да закача акумулатора и да потегля...