пасат б5 АФН 110 кс щракане на ролка на алтернатора
-
- Автомобил: АУДИ А4 Б6
- Двигател: AVF
пасат б5 АФН 110 кс щракане на ролка на алтернатора
Здравейте колеги имам следния проблем.От известно време чувам едно щракане от-към алтернатора не е с определена честота,а е безразборно ту щрака ту спира.По звука го локализирам,че е от ролката на алтернатора.На студен мотор се чува по силно и дразнещо когато колата позагрее почти не се чува,интересното е,че не мята ролката,не е дебалансирана,а алтернатора си зарежда много добре 13.99волта при пуснати фарове и пуснато парно.Въпросът ми е дали може да хвърли ремъка или да блокира и да го скъса,как се сменя нужно ли е да се свали генератора.Моля който може да помогне да пише.
-
- Автомобил: VW Passat
Re: Щракане на ролка на алтернатора на пасат б5 АФН 110 кс
Тази ролка се сменява чат-пат и те съветвам да извършиш тази операция.Може да блокира и да скъсаш ремъка а също така товариш много обтегача който не е евтин.
-
Подробности около смяната,нужно ли е да се свали генератора и каква е цената на ориентировъчно на тази ролка
-
- Автомобил: VW Passat
Не се сваля алтернатора,но тя се сваля със специален ключ.https://chastite.com/shajba-alternator- ... 12339.html
-
Преди малко погледнах и за свалянето на тази ролка е нужно да сваля перката не радиатора,пък болчетата му са от вътрешната страна.Въпроса ми как се сваля перката без да свалям бронята защото няма никакво място да се бръкне между перчиците.Между другото изпробвах показаното в този клип https://www.youtube.com/watch?v=7HVYrnF6p80 и перката на генератора се въртеше както на клипа което според авторът му означава,че всичко е наред.
- Pusheka
- Автомобил: Passat B5 Highline
- Двигател: AFN 1.9TDI 1999
Сменяй я ще береш ядове, килва се обтегача на обтягащата ролка твоя 100% вече се е наклонил леко напред. Отзад на цялата ос на перката има шестограмен болт. Разкачаш ремъка държиш контра със едни гарги или друго на шайбата за перката, развиваш този шестограм отзад. Вадиш перката напред и я пуснаш надоло.Махаш двата болта на генератора и го вадиш, спец ключ сменяш ролката и обратно.
Sent from my LG-H960 using Tapatalk
Sent from my LG-H960 using Tapatalk
-
днес ми се наложи да мина към 160 км и забелязах,че когато е топла колата почти не се чува дали е тази ролка се питам как така намалява шума си като загрее колата
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
Може и да е лагер на алтернатора. Ако алтернатора не е ревизиран от неизвестно кога, аз бих инвестирал още една сума пари (наполовина на ролката) за да сменя лагерите и регулатора с четките, а и бих погледнал в какво състояние са пръстените на ротора, поне за информация.
ПП Тази тема е по-обща и не е само за дизелите, но и на мен ми е трудно да разбера деленето на дизел и недизел - тема.
ПП Тази тема е по-обща и не е само за дизелите, но и на мен ми е трудно да разбера деленето на дизел и недизел - тема.
-
Днес си смених ролката на алтернатора и щракането престана това значи,че е било от ролката,но възникна друг проблем и за да не отварям нова тема реших да го споделя в тази. Установи се,че ми капе антифриз от горния маркуч на радиатора (този който идва от главата към радиатора)капе там където влиза в радиатора той е с онази измислената телчица ли е зегерка ли е не-знам как се нарича точно.Вътре в маркуча има гумено О-пръстенче (смених го),но ефект няма.Забелязах,че когато не пипам маркуча почти не сълзи само съвсем леко мокри пръста,а когато го разклатя направо започва да капят капки от фугата която е между щуцера на радиатора и гуменото съединение.Ако има колеги които са имали подобен проблем и могат да помогнат моля нека да дадат мнение и акъл как да се справя с този теч.
-
Re: пасат б5 АФН 110 кс щракане на ролка на алтернатора
Днес смятам,че оправих проблема с теча,по стар Български обичай мислих и накрая навих малко кълчища на щуцера на радиатора и после нанизах съединението и спря да мокри там.Покарах 10 км колата загря до 90 градуса после пак пипах на фугата и беше сухо на барут.Така,че смятам,че съм оправил теча и няма да има проблеми за напред.Явно аз откривам топлата вода с този проблем след като от публикуването на оплакването ми вчера вечерта,до днес темата беше прегледана 60 пъти,а никой не се осмели да даде съвет или да напише нещо по въпроса.
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
Не зная как си сложил калчищата и какво му е българското на обичая, но стискам палци да не тръгнат част от тях с потока .... :-). Не че ще стигнат далече....
-
Много лесно ги сложих.Намотах малко на щуцера на радиатора (първо ги намокрих)и нанизах съединението теча ми е минимално лек, колкото да мокри пръстите пък и кълчищата колкото повече се мокрят толкова повече се раздуват и уплътняват.
-
- Автомобил:
- Двигател:
А огледа ли хубаво за мини пукнатина на щуцера/радиатора. До колкото помня той е от някакъв вид пластмаса и старее и е възможно да пука.
Дано да не е така,но следи си го все пак.
Горното важи с голяма сила за фланеца за антифриза,на главата...
Дано да не е така,но следи си го все пак.
Горното важи с голяма сила за фланеца за антифриза,на главата...
-
Видимо няма пукнатини,но не съм огледал обстойно от долната страна,обаче е факт,че не мокри вече днес минах още 30 км и повечето от времето колата беше загряла на 90 градуса пак пипах около щуцера и е сухо дано съм уцелил правилната формула за спиране на теча.
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Това с кълчищата...ми се струва лошо решение.
Върни се в “Дизелови агрегати”