питането е такова:
гумените подложки които се слагата между пружината и капачката на задния амортисьор повдигатат ли (увеличават ли дилжината ) или само обират умората на пружината и запазват дължината същата ?
подложки на пружини
- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
подложки на пружини
Здравей колега.
Не позволяват триенето на метал в метал и евентуално обират малко шумове.
Не позволяват триенето на метал в метал и евентуално обират малко шумове.
- vit_autosofia
- Автомобил: Мерцедес W210 2002г
- Двигател: 2700CDI
- Контакти:
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
- kokobul
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
аз сега съм с по високи подложки но понеже махнах една намотка от предните и сега задницата е висока.....подложките ги сложих че много бързо клякаше при товар а и задницата беше по ниска от предницата
когато слагахме подложките мерехме от метална капачка (горен край) до ухо за болт (долен край) и разтоянието май беше едно и също със старата подложка и със новата(по голяма)
тогава ми обясниха че подложката стяга пружината (обира умората)........
когато слагахме подложките мерехме от метална капачка (горен край) до ухо за болт (долен край) и разтоянието май беше едно и също със старата подложка и със новата(по голяма)
тогава ми обясниха че подложката стяга пружината (обира умората)........
- kokobul
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
?
няма ли нови мнения?
- W123
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Самата подложка в зависимост от дебелината си повдига задницата.След като пружината се е слегнала и подложиш този "тампон"се възвръща малко от височината в зависимост от това колко е дебела.Но все пак не е кой знае колко.
Проблема на пружината си остава.Стъпката на витките се е намалила и дори и да сложиш по-дебела подложка и да вдигнеш задницата,то на самата уморена пружина хода си е същия.
Ако това ти е проблема че колата е клекнала,по-добре отдели някой лев и си вземи нови.Не се чак толкова скъпи.
С новите пружини ще си имаш необходимия ход,те са по-еластични и комфорта на возене ще е съвсем друг...
Проблема на пружината си остава.Стъпката на витките се е намалила и дори и да сложиш по-дебела подложка и да вдигнеш задницата,то на самата уморена пружина хода си е същия.
Ако това ти е проблема че колата е клекнала,по-добре отдели някой лев и си вземи нови.Не се чак толкова скъпи.
С новите пружини ще си имаш необходимия ход,те са по-еластични и комфорта на возене ще е съвсем друг...
- kokobul
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
пружини
колата не е клекнала.....но бързо кляка
тоест при малък товар има клякане .......аз като седна на шофьорското място задницата слиза 4-5 см
май ще се ориентирам към нови пружини
тоест при малък товар има клякане .......аз като седна на шофьорското място задницата слиза 4-5 см

- DragoGT
- 1/8 перничанин
- Автомобил:
- Двигател:
Re: пружини
kokobul написа:колата не е клекнала.....но бързо кляка
нови пружини!! подложката ще я повдигне ама на теб пружините са заминали

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”