Голф 2 1.8 моноинжекцион газ/бензин 1990г пали на газ а на бензин не
- boris.stoyanov
- Автомобил:
- Двигател:
Голф 2 1.8 моноинжекцион газ/бензин 1990г пали на газ а на бензин не
Колата е : Голф 2 1.8 моноинжекцион газ/бензин 1990г
Здравейте колеги, преди 2 месеца бях оставил колата за да и сменят гарнитурата и входния маркуч за бензин.
след като я взех 1 седмица си я карах на газ без никакъв проблем, реших да прехвърля на бензин за да я прочистя малко когато смених на бенизн самото копче за смяна между газ/бензин започна да издава звук "ззззз" и мколата омекна и не подаваше никакъв бензин към двигателя,та смених на газ и я закарах да я погледнат какво има,провериха ми бушони,релета,кабели изклюяиха релето на газта за да излъжат колата че няма газ, не запали отново на бензин,свързаха ми една маса към акумулатора
и копчето спря да издава звуци, но пак не запали,пратиха ме при друг човек да я прегледа който ми каза да сменя компютъра,
смених го но не запали отново, друг майстор ми каза да сменя моноинжекциона (тъй като бензин минава през маркучите и стига до моноинжекциона но след това той не впръсква гориво, демек е запушена дюзата) след като го смених колата пак не запали на бензин по същия проблем дюзата не впръсква бензин,смених и маркучите влизащи в моноинжекциона(иммено тези които бяха ми сменили защото изглеждаха доста зле като за нови и бяха различни. Моля помагайте!
Здравейте колеги, преди 2 месеца бях оставил колата за да и сменят гарнитурата и входния маркуч за бензин.
след като я взех 1 седмица си я карах на газ без никакъв проблем, реших да прехвърля на бензин за да я прочистя малко когато смених на бенизн самото копче за смяна между газ/бензин започна да издава звук "ззззз" и мколата омекна и не подаваше никакъв бензин към двигателя,та смених на газ и я закарах да я погледнат какво има,провериха ми бушони,релета,кабели изклюяиха релето на газта за да излъжат колата че няма газ, не запали отново на бензин,свързаха ми една маса към акумулатора
и копчето спря да издава звуци, но пак не запали,пратиха ме при друг човек да я прегледа който ми каза да сменя компютъра,
смених го но не запали отново, друг майстор ми каза да сменя моноинжекциона (тъй като бензин минава през маркучите и стига до моноинжекциона но след това той не впръсква гориво, демек е запушена дюзата) след като го смених колата пак не запали на бензин по същия проблем дюзата не впръсква бензин,смених и маркучите влизащи в моноинжекциона(иммено тези които бяха ми сменили защото изглеждаха доста зле като за нови и бяха различни. Моля помагайте!
Re: Голф 2 1.8 моноинжекцион газ/бензин 1990г пали на газ а на бензин не
А бензин отива ли до моното, щото за да пръсне дюзата, трябва да има какво да пръсне. :) Оттам нататък - ако не отива бензин търси източника на този проблем, дали помпа( захранване и т.н), дали горивопроводи( горивен филтър и т.н). Карай нещата от А до Я, не от Я до А. :)
- boris.stoyanov
- Автомобил:
- Двигател:
Като дам на контакт качва бензин до моното но като въртя не пали. на газ няма никакъв проблем с паленето
-
- Автомобил:
- Двигател:
Сега да не кажа някоя глупост но ще изкажа предположение: ти казваш сменил си компютъра,моноинжекциона,маркучите,бензин достига до тях но има ли налягане ,като завъртиш трябва бая силно да хвърля бензи от маркуча.2ката има две помпи едната с ниско налягане в резервоара изпомпва бензин до малко резервоарче под пода на автомобила където се намира помпата която създава високото налягане към инжекциона.И тука вече изказвам предположение в което не съм сигурен, а то е следното - не работи помпата за високото налягане и като се даде на контакт помпата от резервоара притиква горивото до инжекцията но няма нужното налягане което е необходимо.
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Идеята е следната:
Замери някак отива ли напрежение до дюзата.Мисля,че работи на 5 волта и се наявам да може да се мери с мултицет.Другия вариант е диодна пробна лампа.
Идеята е да разберем дали дюзата е здрава и проблема е в захранването.Има тема в която колегата pas1.8mi предлага проба с 9 волтова батерия,ако дюзата е изправна,започва да щрака.
Така,ако липсва захранване до нея търсим причината.Може да е закъсано кабелче от куплунга на моното или по-вероятното-релето.Всъщност и релето можеш да пробваш с мултицета,да прозвъниш кабели и прочие.
Това при условие,че са проверени бензина и ЕКУ.
пак от колегата pas1.8mi един цитат,отнасящ се за Пасат но не е излишно да се провери
"При първите РП-та има и баластен резистор,който е свързан последователно на дюзата.Би трябвало да се намира между дясното бомбе и въздушния филтър."
Замери някак отива ли напрежение до дюзата.Мисля,че работи на 5 волта и се наявам да може да се мери с мултицет.Другия вариант е диодна пробна лампа.
Идеята е да разберем дали дюзата е здрава и проблема е в захранването.Има тема в която колегата pas1.8mi предлага проба с 9 волтова батерия,ако дюзата е изправна,започва да щрака.
Така,ако липсва захранване до нея търсим причината.Може да е закъсано кабелче от куплунга на моното или по-вероятното-релето.Всъщност и релето можеш да пробваш с мултицета,да прозвъниш кабели и прочие.
пак от колегата pas1.8mi един цитат,отнасящ се за Пасат но не е излишно да се провери
"При първите РП-та има и баластен резистор,който е свързан последователно на дюзата.Би трябвало да се намира между дясното бомбе и въздушния филтър."
- boris.stoyanov
- Автомобил:
- Двигател:
4орап4о написа:А копчето смениха ли ти?
Не просто преместиха масата към минуса на акумулатора (копчето работи защото иначе нямаше изобщто да прехвърли на бензин за да го качва по маркучите)
Iezekil написа:Идеята е следната:
Ще прегледам захранването и кабелите смених също главата на моното (имам резервен наскоро закупен но мисля че е от passat1.8mi но отново не пръска дюзата)
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Ами ако копчето ти спира само дюзата?
- dobcho6
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: ALH 2003г
При моно инжекцията спирането на бензина става чрез реле което прекъсва единия от трите проводника който отиват към дюзата, така че погледни и това реле.
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Дюзата е с два проводника +/-.Съмнява ме че нещо са объркали като са разкачвали по мотора и за това вече не работи.
Вижте къде е е прекъсната дюзата и възстановете връзките.Би трябвало да запали,ако не е била прекъсната и бензиновата помпа от някое реле.
Някои копчета газ/бензин са със вграден емулатор/реле/ и е възможно да няма външно такова.
Вижте къде е е прекъсната дюзата и възстановете връзките.Би трябвало да запали,ако не е била прекъсната и бензиновата помпа от някое реле.
Някои копчета газ/бензин са със вграден емулатор/реле/ и е възможно да няма външно такова.
Може и от грешки да е. Запали колата остави я да загрее после махаш клемата за минус от акумулатора за 15 минути след това я слагаш и би трябвало да се е изчистила ако не е пробвай за една нощ да махнеш клемата и виж дали ще работи бензина. Би трябвало да изчисти грешките ако ги има. Но това е временно решение иначе трябва да отидеш на газажия да я исчисти за постояно.
-
- Low rider
- Автомобил: OLD
- Двигател: OTO
Преди да сменят маркучите работеше ли на бензин?Погледни дали са сложени правилно бензиновите маркучите на вход и изход към моното.
- boris.stoyanov
- Автомобил:
- Двигател:
golfmk1 написа:Преди да сменят маркучите работеше ли на бензин?Погледни дали са сложени правилно бензиновите маркучите на вход и изход към моното.
Би следвало да са сложени правилно щом като качва до моното проблема е след това.
-
- Low rider
- Автомобил: OLD
- Двигател: OTO
Би трябвало а дали са ги сложили?И не каза преди работеше ли на бензин 

- boris.stoyanov
- Автомобил:
- Двигател:
golfmk1 написа:Би трябвало а дали са ги сложили?И не каза преди работеше ли на бензин
Маркучите са наред проблемът не е в маркучите а дюзата не се вкл маркучите съм ги сменил наново и са сложени правилно.Колата работеше на бензин след като сменяха гарнитурата и маркучите спря да работи
Последно избутана от boris.stoyanov на Сря 11 яну 2017 23:50.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”