В крайна сметка колко квадрата са кабелите - 25 или 35

Щото на тях пише, че са 25, а на етикета, че съответстват на 25 мед, което е около 40мм2 алуминий
Така или иначе сечението им е предостатъчно, ама само голямото сечение не значи нищо. Всъщност и 4мм2 ще са достатъчни да запалят гореспоменатите самосвали, ако им се осигури добър контакт с акумулаторите.
При подобни кабели проблематичен е добрият контакт с клемите на акумулаторите. Твърде разнообразни метали вземат участие, а намесването и на алуминий в цялата схема поне на мен никак не ми харесва. Докато металът е нов и лъскав едва ли ще има проблем, но като корозират малко и ще започнат проблемите.
Не знам колко струват, но аз не бих дал и 2лв за тях, но около мен винаги има всевъзможни жици и няма как да имам проблем със свързването на два акумулатора.
Сефте виждам гъвкави алуминиеви кабели, пустите му китайци кво ли не творят
И понеже бях обвинен, че пиша само за кабелите и дори ме посъветваха да си накупя лидълки джуджавки само за да ги тествам и да пиша тук
От лидълските инструменти съм си купил само винтоверт - по въртящ момент не отстъпва на никоя от марковите машини, но ергономията му е трагична, по конкретно ламаринките до батерията, дето трябваше първо да ме порежат преди да се сетя да ги разкарам. Първата му работа беше да навие няколкостотин самопробивни винтчета, в началото съединителят беше на 2, а на последните се наложи да го преместя на 12 - демек ако го ползвам повечко за такива винтчета съединителят ще се предаде много бързо. Тогава се колебаех дали да не си купя само батерия и да я присадя на някоя маркова машина със скапана батерия, които никак не са ми дефицитни и май сбърках като купих цял винтоверт. Така или иначе вече половин година го ползвам и общо взето съм доволен.
Ползвал съм и лидълски отверки - меко желязце, което се заобля твърде лесно.
Пистолет са горещ силикон - разликата с марков е внушителна, но за парите си върши добра работа.
Лидълска гидория - много добро качество.
Бургиите за желязо са с прилично качество. Това жълтото по тях, за което се писаха някакви титанови глупости на предните страници няма никаква връзка с качеството им и се прави само щото мъжете харесваме русо. По същите причини се изрусяват и бургиите от масивна видия (не се продават в Лидъл).
Бургиите за дърво са някво недоразумение, дето също се прави от меко желязце. Дървесината, която може да се пробива с такива бургии може да се пробива и с обикновен пирон стегнат в патронника. Ако се пробват на твърдо дърво, се усукват, демек спиралата си сменя посоката. Разликата между бургия за дърво и метал би трябвало да е само в начина на заточване, материалът трябва да е един и същ. Всъщност бургиите за ламарина се заточват по същия начин като за дърво, и при пробиване се получава една шайбичка.