Без бакшиш

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции

Ще подкрепите ли инициативата?

Да, писна ми от бакшишите, и тяхната наглост
24
59%
Не, бакшишите са прави в този случай
10
24%
Да, но те така или иначе ще си вземат бакшиша, нали все нямат дребни
7
17%

Общо гласове: 41
Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Без бакшиш

Мнениеот ACCELERATOR » Пон 12 фев 2007 14:32

Изображение

http://bezbakshish.hit.bg/

Какво мислите? Прави ли са бакшишите, или използваха смъртта на един техен колега, за да искат увеличение на тарифите си, и разни други привилегии?

Потребителски аватар
gti
Автомобил: MK4 R32
Двигател: BFH 2003
Контакти:

Мнениеот gti » Пон 12 фев 2007 14:56

Ебати смешната работа,тази група "възмутени граждани" защо не организира протести когато вдигат цените на бензина,на тока,на парното,на хляба,когато убият човек на улицата за жълти стотинки,когато се разбира че някой политик мошеник е изкарал милиони на гърба на народа?Не ми пука че един ден съм седял 1 час повече в задръстване или че съм закъснял за работа,важното е да се покаже на мошениците в парламента ,че трябва да работят за народа,ама то нашето си е мишкарска работа,важното на мен да ми е добре пък другите нека ги избиват.

Потребителски аватар
scuba
R.I.P. Holy Diver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scuba » Пон 12 фев 2007 15:01

Да съдим хората, че искат да работят и да се връщат у дома живи :shock
И да ги съдим за това, че си защитават конституционните права? :shock

gti написа:...

:kef: :kef:

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Пон 12 фев 2007 15:10

гласувах :lol:

и споделям:

dobrinb написа:Отговорът е - да, прави са да искат повече сигурност за себе си, но нямат право да го правят по начин, който пречи на останалите...

Последна промяна от Pichaga на Пон 12 фев 2007 15:33, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Пон 12 фев 2007 15:32

Въпросът в случая е не дали се прави или не, защото е ясно, че имат право на сигурност в работата си, а в това дали имат право по такъв начин да търсят правата си. Какво ще стане, ако всеки бранш тръгне да търси правата си чрез затваряне на улици, блокади на движението и т.н. Защо трябва някой друг да носи отговорност за тяхната защите, след като те самите не го правят? Трябва ли да се въведе задължително наличие на паник бутони, преградни стъкла и др. средства за защита, за да се инсталират в такситата? В крайна сметка, тези средства за защите пак от техния джоб ще ги вземат. Друг е въпроса, че за да има таксита с преградни стъкла, то таксиджиите ще се лишат от пътника на предната седалка. Освен това, тогава ще трябва да се въведе норма за минимални размери на таксиметров автомобил, и ще настане един вой...
Отговорът е - да, прави са да искат повече сигурност за себе си, но нямат право да го правят по начин, който пречи на останалите...

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Пон 12 фев 2007 15:42

gti написа:...

:да:

Потребителски аватар
gti
Контакти:

Мнениеот gti » Пон 12 фев 2007 15:56

dobrinb написа:Въпросът в случая е не дали се прави или не, защото е ясно, че имат право на сигурност в работата си, а в това дали имат право по такъв начин да търсят правата си.

Когато няма друг начин за да ти обърнат внимание защо не?Нали сме европейци вече(колкото и да ми е неприятно),ще дам за пример Франция ми там колега няма път който да не съм отишъл и да не съм попадал на парализиращи стачки,за далеч по-нищожни неща от убийство.Единия път стачкуваха работниците на летището и полета беше отменен,другия път стачкуваха тия от метрото и беше блокирано,в университета точно в началото на сесията всички професори си биха камшиците и хоп на стачка,най-интересния протест на който попаднах беше от около 4-5 хиляди моториста които обикаляха цялата страна и във всеки град през който минеха блокираха главната улица(да видиш толкова машини ревящи и палещи гумите беше уникална гледка),защото бяха въвели закон за хомолгацийте на каските,демек караш определен период от време и задължително сменяш каската. :shock И най-интересното е че почти нямаше недоволни дори по-скоро подкрепяха протестиращите.Ами бунтовете в Париж когато бяха убили някакво непълнолетно арабче?
А за това че исканията на нашите бакшовци бяха смешни съм съгласен, но не тези искания бяха причината да блокират всичко,а убийство на техен колега което иначе със сигурност щеше да събира прах на нечие полицейско бюро докато следователя си намира по-доходни случаи. :wink:

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Пон 12 фев 2007 16:00

всяко убииство се разследва с необходимата доза сериозност, Вярно е че намериха убиеца много бързо, но това беше елементарно...ако беше по-сериозно убийството, с мотив и т.н., и с натиск и без натиск, нямаше да го разкрият толкова бързо, ако въобще го разкриеха...
Примера с Франция не е много удачен, щото и там си имат трески за дялане и не трябва да взимаме сляп пример от всичко на запад от Белград
има закон, има ред
ще се спазва от всички

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Пон 12 фев 2007 16:03

Естествено, че протестите и стачките са форма на изразяване на мнение във всяко едно демекратично общество. Но при тези примери, които даваш, съм сигурен, че предварително е било дадено разрешение за тези шествия, имало е уведомления за дата и час на провеждане, и хората са имали възможност да съобразят предварително деня си с тях. :wink:
Pichaga написа:има закон, има ред
ще се спазва от всички

Потребителски аватар
gti
Контакти:

Мнениеот gti » Пон 12 фев 2007 16:11

Pichaga написа:всяко убииство се разследва с необходимата доза сериозност

Това не мога да го повярвам,може и да не е така,но си е мое мнение. :roll:

Примера с Франция не е много удачен, щото и там си имат трески за дялане и не трябва да взимаме сляп пример от всичко на запад от Белград

Просто доста често съм я посещавал и имам най-много впечатления.Трески за дялане има навсякъде,но хората не чакат някой да ги оправи. :idea:Аз от запада нищо не искам само немските автомобили. mhihi mhihi

има закон, има ред
ще се спазва от всички

mhihi mhihi mhihi Няма как да стане след като тези които правят законите ги нарушват или ги правят в нечия изгода най-често тяхна.

Последна промяна от gti на Пон 12 фев 2007 16:13, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
nii
Незабравим член
Автомобил: Golf 2 Automatic
Двигател: RP

Мнениеот nii » Пон 12 фев 2007 16:11

на такси не съм се качвал от памтивека, така че гласа ми е глас в пустиня.
един от най-близките ми приятели е бакшиш и знам че не им е лесно и на тях (тук не визирам менте копърките дето заслужават да бъдат убити заклани нае*ани и ако все още шават да им се из*ера в устата)
а за да постигне някаква група хора нещо май вече единствения начин е да увисне като прани гащи пред парламента...

Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ACCELERATOR » Пон 12 фев 2007 16:13

Моите чувства са смесени. От една страна - наистина това е начина управляващите да обърнат внимание на това, което иска народа им. Но от друга - протеста беше да се открие убиеца. ОК, откриха го. Паник бутона (който и сега си го има) да се свърже директно към полицията. И това - ОК. Обаче - радиостанциите на бакшите да работят на една и съща честота с тези на полицаите - това е смешно :shock . Да се разреши на бакшите да карат с превишена скорост :shock :shock , да се вдигнат цените на услугите им двойно - :shock :shock :shock - това какво общо има със смъртта на техния колега?! Е с тия искания малко се поизложиха според мен.

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Пон 12 фев 2007 16:15

исканията им бях
-патентен данък, не данък печалба
-да минават по Витошка
-да се определи макс брой таксита
-да карат без колан
-да карат по Бус лентата

това какво отношение има към сигурността или давай юруш на маслините

Потребителски аватар
scuba
R.I.P. Holy Diver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scuba » Пон 12 фев 2007 16:17

ACCELERATOR написа:..да се вдигнат цените на услугите им двойно..

бате тва е ОФЕРТА! Ако не ти харесва не се качваш. Имат право сами да си определят цените. Ако ми е скъпо - ще търся друго такси, или друг начин за предвижване

Потребителски аватар
gti
Контакти:

Мнениеот gti » Пон 12 фев 2007 16:20

Да исканията са им смешни наистина и по-горе го написах,ама това пак показва какви дупедавци са тия дето ни управляват.Само и само да не им изстинат местата се сългасиха на всичко.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”