Смяна на летни със зимни гуми
- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
Re: Смяна на летни със зимни гуми
Айде устискайте още 50-60 дена, и пак ще си турите големите жанти 

Не мога да разбера как може да има хора които зимата да карат с летни гуми,като нямаш пари по добре не карай кола 

- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Не само е странно,реално поддържайки 2 комплекта си гарантираш двоен пробег,не си набутан с пари,щото ще си ги изтъркаш и двата.Цените са крайно нормални на новите зимни гуми,за летни не е чак такъв проблем да са и втора употреба,където говорим за още по-евтини гуми.
- beuchat
- Автомобил: 1990 Golf 2
- Двигател: 1.6 EZ
ktamen написа:Кое е тоя колебаещия се![]()
Ти някога ходил ли си в Ямбол? А сняг там виждал ли си?
Нерде Ямбол, нерде Витиня
Колега,преди години когато бях ученик съм газил с кубинките в 30-40 санта преспи сняг.
Тази година в началото също си беше поваляло добре като за този регион,щом нямаше почти никакво движение по пътя в събота и ходих да си дърпам ръчни на "кръга" където правят цирка в парка.
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Аз съм виждал двуметрови преспи в Ямбол. И въпреки това, ако съм в Ямбол едва ли бих сложил зимни гуми, вероятността да ми потрябват е много малка, а ако все пак по пътищата има сняг, не ми е проблем да оставя колата да си почива няколко дни, докато снега се стопи.
В София снега се задържа повечко и рядко има възможност да оставя колата пред блока, трябва ми всеки ден.
В София снега се задържа повечко и рядко има възможност да оставя колата пред блока, трябва ми всеки ден.
- 777
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
ktamen написа:ако съм в Ямбол едва ли бих сложил зимни гуми, вероятността да ми потрябват е много малка
Това предполага, че няма да пътуваш извън града цяла зима - или поне не и на север/високо.
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Или, че мога да отложа пътуването, докато ми хареса времето. Така или иначе това са само хипотези. В София съм, а не в Ямбол. Тук летните не ми вършат работа, затова преди да тръгна от Ямбол сложих зимни.
- hristodj
- Автомобил: golf 3 kombi
- Двигател: AHU 97
- Контакти:
Време е за зимни .... Абе може още да се изчака.
-
- Автомобил: C220
- Двигател: CDI 2007
Понеже нали в Бургас сняг зимата няма, не ни трябват зимни гуми... Или пък ако падне снежец, аз мога и с летните лекичко да си карам...
От сутринта карам из целия град - адския ужас - всеки втори се пързаля, не може да спре, тръгва от светофара за около минута-две, щото нали то и с летни може да се кара, да не говорим зад колко коли карах, които се движеха с реална скорост 10км/ч на големи булеварди. Нагледах се и на няколко катастрофи - как единия спира и другия в него...
Иначе да, зимни гуми не ви трябват, всичко е в уменията...
От сутринта карам из целия град - адския ужас - всеки втори се пързаля, не може да спре, тръгва от светофара за около минута-две, щото нали то и с летни може да се кара, да не говорим зад колко коли карах, които се движеха с реална скорост 10км/ч на големи булеварди. Нагледах се и на няколко катастрофи - как единия спира и другия в него...

-
- Автомобил:
- Двигател:
Mishonti написа:Понеже нали в Бургас сняг зимата няма, не ни трябват зимни гуми... Или пък ако падне снежец, аз мога и с летните лекичко да си карам...
И " зимен мозък" требе, щот нЕкои като сложат зимните гуми си остават с "летния мозък" и като се фърлят срещу вятъра и снега кат' опълченци сА усещат чак на средата на преспите и почват да реват, че нямало държава...
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Много кух народ има,наистина 

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Дали от тези пътуващите не е имало и някой, дето в неговия град не вали сняг и е решил, че може и с летните да се прибере по магистралата 

Колеги, аз да споделя моят опит. През Ноември месец началото (1,2), беше голям студ, не бях сменил още летните гуми, на няколко пъти ми се наложи да спра... е, няма спиране, няма ABS.... колата просто се пързаля с нулев спирачен път.... направо изтръпнах. И в първата почивка отидоха да сложа зимните гуми с джантите.. колата като стъпи на тях, поведението й беше коренно ! Стабилност, спирачен път... Но като с всяко нещо, не трябва да се прекалява с менталното успокоение, че сме със зимни гуми, трябва да се кара внимателно и премерено, да не се изпреварва, където не трябва, да се спазва ДИСТАНЦИЯ, защото видях доста пилоти натряскани, изхвръкнали от пътя и тнт... Това, че караш premium клас гуми, не значи, че са идиото-предназначени...
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
stefan4o написа:Дали от тези пътуващите не е имало и някой, дето в неговия град не вали сняг и е решил, че може и с летните да се прибере по магистралата
По време на голямата веселба, в Ямбол нямаше никакъв сняг, само блуждаещи снежинки, които не знам къде отиваха, щото сняг на земята нямаше. Не гледам тв и ако имах работа в Бургас щях да тръгна съвсем спокойно.
Както вече споменаха, важен е зимния мозък, а не зимните гуми. Не може да караш бързо, без добра видимост, а катастрофите май са станали точно от такива бързаци. Самите гуми не виждам кво общо имат в цялата история. като има катастрофа пред теб и скоростта ти е голяма, никакви гуми няма да ти помогнат.
-
- Автомобил: C220
- Двигател: CDI 2007
Ти сериозно ли ?

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”