ktamen написа:Не може да караш бързо, без добра видимост, а катастрофите май са станали точно от такива бързаци.
Не знаеш какво говориш и говориш откровени небивалици. Аз вчера пътувах, а по-късно се пробвах пак. Видимост от порядъка на 4-5 метра на много участъци, на някои едвам виждаш пред колата, също така смесица между сняг, лед и киша.
Никакви гуми не могат да се задържат на киша. Зимните гуми с протектора са си чудесни за зацепване на по-твърд сняг и ринене на сняг, но да караш в киша е като да караш в кал - няма значение с какви гуми си, просто се плъзгаш.
Честно казано ситуацията не ми се понрави и реших да не излизам, защото не се кара, когато не виждаш нищо.
Аз бях със зимни гуми и това не ми пречеше едвам да удържам колата в пътя, а след поредното плъзгане след като за малко не се озовах в дере с риск да се обърна, реших да се върна и да НЕ пътувам.
За това бяха виновни тези, които трябваше да почистят и
опесъчат пътя , но не го направиха навреме. Дори днес в област Бургас продължават много участъци да са затворени, а снегът едва наскоро взе да намалява. Дори ние, които се намираме директно на морето сме затруднени, представям си във вътрешността, където е по-лошо.
Накрая на седмицата отново прогнозата е сняг и киша. От мен, както и от няколко метеорологични служби.