Семейна кола до 12 000 лв. Комби или джип в този ценови диапазон.

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
Spas
Модератор
Модератор
Автомобил: VW Golf 2
Двигател: 1800 RP

Re: Семейна кола до 12 000 лв. Комби или джип в този ценови диапазон.

Мнениеот Spas » Вто 03 яну 2017 18:01

"Корпорацията" Фолксваген няма да спечели от твоите алуминиеви носачи, най-малкото, защото няма да си ги купиш от тях, а от фирма, произвеждаща заместители. От автомобилите много малко "корпорации" печелят, всички се стремят към части и поддръжка.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Вто 03 яну 2017 18:17

gogogo79 написа: Най – много външно ми допадат Пасатите.... Въобще не ми се плаща за смяна на алуминиеви носачи и т.н. .

На тези пасати /В6/ единственото хубаво нещо е точно това от което се плашиш - не са с алуминиеви носачи,само че е много по-добре една смяна на носачи на В 5.5 отколкото всичките останали проблеми В6 :a045

Потребителски аватар
tdi fen
Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
Двигател: TDI AGR

Мнениеот tdi fen » Вто 03 яну 2017 18:21

1 алфа 159 ако не се лъжа е с алуминиеви носачи
2 шкода октавия за мен е най-логичният избор не е с алуминиеви носачи
3 ceed и i30 не са лоши автомобили доста са здрави,но чак евтини за поддръжка не мисля,че превъзхождат октавия
4 дачия отвсякъде евтин автомобил,както части и поддръжка по-скъпи и проблемни са дизелите все пак има дюзи помпа и турбо,но това го има всеки дизел

Потребителски аватар
polovera_9n3
Автомобил: VW POLO TDI
Двигател: BNM 2007

Мнениеот polovera_9n3 » Вто 03 яну 2017 18:27

хахахахххахахахахаххаха много се смях.... значи ако имам 12 000 за кола трябва да си купя Дачия....... не мерси....със здраве :beer
пп. значи заради едни носачи за 600 или 300лв- зависи къде ще ги намериш. атях ги има навсякъде, ще си купиш Дачия :Mr Green Fun
... и ще предпочетеш тенекиения звук на вратата вместо сигурността и кефа. По яко е да караш пластмасов автомобил

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Вто 03 яну 2017 18:55

Колега, ти самия караш не по-малко пластмасов автомобил от Дачията, с парите които си дал за тая сапунерка щеше да си купиш мега луксозен макар и малко по-стар Пасат ... веднъж се живее :biggrin

Потребителски аватар
siso_k
Автомобил: 1999 VW Golf
Двигател: AKL
Контакти:

Мнениеот siso_k » Вто 03 яну 2017 20:52

Тези теми винаги съм смятал за доста безсмислени - "Не знам какво ми се кара, вие ми кажете", "Имам пари за кола, нямам пари за поддръжка".

И все пак: В6 е много хубава кола, но много хора казват, че бил проблемен. Не съм карал, но мен това би ме възпряло да го купя. Та в тази връзка, аз бих се огледал за Honda CR-V, последния фейслифт от първото поколение -> http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=h920n1

Двигателя доколкото имам инфо е добър, 6-скорости, икономичен, сравнително просторен. Частите не са евтини, и някой май ги има само в Бултрако, но то няма как и душата в рая и...сещате се.

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Вто 03 яну 2017 21:25

siso_k написа:В6 е много хубава кола, но много хора казват, че бил проблемен. Не съм карал, но мен това би ме възпряло да го купя.
Това се получава така, защото пасатите са много масови и още по-масово не си знаят километрите. Карат ги в Италия и Германия и по 50 и по 100 хиляди на година - лично съм се убедил. Взимат им здравето и на по 300-400 хиляди километра за 6-7-8 години, влизат в България, все още изглеждат добре, защото материалите са качествени.

Следва превъртане на километража на 134'000 и перфектната цена от 10'000 лв. Купуваш го и хоп след 10 хиляди съединител, след още 5 - дюзи, после глава и какво ли не. Как няма да се троши, като някой вече му е взел живота?

Затова ако искаш хубав Passat B6, приготвяш си 8'000 евро и отиваш в Германия да си го купиш, след 2009 г., с common-rail мотора и на реални 130'000 км със сервизна книжка, протоколи от TUV и фактури за посещенията в сервиз. Така след това ще си знаеш, че най-вероятно няма да го пипаш още 100 хиляди километра, а само ще сменяш масло и ще караш. Това пак от личен опит.

Само дето хубавите коли струват пари. Сега веднага ще се намери някой да обясни как 16000 лв за Пасат Б6 са голяма глупост, щото видиш ли има "читави" по 10 бона...

Да ама "читавите" след това пълнят техническия раздел и после хората си казват, че тези коли са "некачествени".

Така че към автора на темата - препоръка - като отвори мобиле, независимо дали бг или немското, да не гледа модели на коли, които започват от 12000 лв. Защото ако даден модел започва от 12, най-вероятно хубавите ще са по 15-16.

phantom_
Автомобил: VW passat+BMW X3+Honda St1300
Двигател: avf+m47

Мнениеот phantom_ » Вто 03 яну 2017 23:16

Е не го написа директно и Ти че помпа дюза мотора не "става"а чак след 2009г :c020 еми не става,проблемен мотор :thumb_down
polovera_9n3 написа:хахахахххахахахахаххаха много се смях.... значи ако имам 12 000 за кола трябва да си купя Дачия....... не мерси....със здраве :beer
пп. значи заради едни носачи за 600 или 300лв- зависи къде ще ги намериш.
А ти въобще не си запознат с модела и въобще хабер нямаш че тая кола НЕ Е с алуминиеви носачи :mhihi

Потребителски аватар
$100
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот $100 » Вто 03 яну 2017 23:32

siso_k написа:Тези теми винаги съм смятал за доста безсмислени - "Не знам какво ми се кара, вие ми кажете", "Имам пари за кола, нямам пари за поддръжка".

По-скоро дълбокият смисъл е: Мисля си разни варианти, ама дайде акъл да не съм пропуснал нещо или да не съм се сетил за интересен модел.

Потребителски аватар
toraborat
Автомобил: VW Bora
Двигател: ASZ 2002

Мнениеот toraborat » Сря 04 яну 2017 8:35

Потребителски аватар
forski
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Сря 04 яну 2017 9:23

Всичкото SUV показано в клипа ще ти свърши работа като семейна кола за преходи, разходки и туризъм.
Ако обаче не излизаш извън пътя, не виждам голям смисъл от такъв тип автомобил, в едно комби бихте се чувствали много по-комфортно от колкото в такъв SUV.
Отделно разходите винаги ще са по-високи, дали с малко или много зависи от други фактори, но ще са по-високи със сигурност :smile
Ако пък излизате извън пътя, този тип автомобили би ви вършил работа за преходи тип на полянка малко в страни от пътя. До която може да се стигне и с лека кола с нормален клиренс и изправно окачване. Не че няма да стигнат и по далеч, или да преминат и през по-лош терен, но става прекалено скъпо за поддръжка след няколко по-сериозни излизания. Окачването примерно на X-Trail е такова (като на лека кола) че няма да изкара дълго ако го разлашкате по-гори и чукари.
Общо взето всичко зависи от това до къде искате да стигнете с тази кола, и колко често мислите да го правите.
Ако пък сте запалени планинари, оффроудъри, любители на природата или обичате да ходите на недостъпни за повечето хора места, лъскав СУВ е възможно най неподходящата за това кола :biggrin

Последна промяна от forski на Сря 04 яну 2017 12:23, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Rat Fink
Автомобил:
Двигател: 1 8t AUM 2 3DISI

Мнениеот Rat Fink » Сря 04 яну 2017 9:54

И според мен Шкода Октавия Комби 4х4 е най-доброто като съотношение на возия, проходимост, цена на части и обслужване. С един пакет "лоши пътища" си става почти на височината на жипка, ще имаш повече стабилност и сигурност с 4х4-то, което е важно щом ще возиш семейството си. Всъщност аз бих се интересувал единствено от фактора безопасност и не бих возил семейството си в кола от типа на дачия, която ще се сплеска като акордеон.... Рено от тези години предлагат най-добрата защита за автомобил до тези пари и с по-нормална поддръжка, ама там има една торба други неприятни работи, а и няма проходимост за извън пътя :mrgreen Т.е. аз бих си търсил нещо голямо, тежко и сигурно, с поносима поддръжка, дори да е една две години назад, и пасат бих взел но 5.5.

Потребителски аватар
tdi fen
Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
Двигател: TDI AGR

Мнениеот tdi fen » Сря 04 яну 2017 12:57

според мен концепцията евтин за поддръжка и икономичен автомобил изключва класа на suv автомобилите ,доколко виждам човекът се е спрял на голф класа

Потребителски аватар
forski
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Сря 04 яну 2017 13:17

Според мен автомобил за четири членно семейство което обича да пътува изключва и класа на Голф :biggrin

Потребителски аватар
ALESYZ
Автомобил: BMW 525d
Двигател: M57D25 -01

Мнениеот ALESYZ » Сря 04 яну 2017 14:06

И аз тъй разбрах, човека иска поддръжка на golf 2, пък возията, комфорта и всичко останало, на кола след 2000 г., че и доста след 2000 г. Това няма как да се случи. Купуваш си някой по-старичък модел с повече екстри за тези пари и си ти. За 12 000 лв. има сума ти предложения от по-стари модели, даже премиум клас. Вярно, че са на километри, но това е положението. Пък ако искаш сравнително нова кола и евтина поддръжка, май само Дачия ти е опция.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”