Автомобила ми е голф 2 91г., но не мога да намеря номера на двигателя и в КАТ не го откриха. Някой знае ли къде може да е записан. Знам само, че колата е пълна инжекция.
При компютърна диагностика не може да се разпознае от компютъра.
номер на двигателя
- vw_golf_2_Memphis
- Автомобил:
- Двигател:
...
Последна промяна от vw_golf_2_Memphis на Съб 22 яну 2011 9:55, променено общо 1 път.
- yossarian
- Автомобил:
- Двигател:
Re: номер на двигателя
joro_w написа:Автомобила ми е голф 2 91г., но не мога да намеря номера на двигателя и в КАТ не го откриха. Някой знае ли къде може да е записан. Знам само, че колата е пълна инжекция.
При компютърна диагностика не може да се разпознае от компютъра.
Аналогичен случай в наше село. Блока беше колкова ръждив, че номера го нямаше. В КАТ на талона писаха "без номер" Номера обаче го имаше на една лепенка лепната на капака на ангренажния ремък. Ако те интересува какъв е точно двигателя, просто отиди при някой който разбира.
- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
няма да го намериш-в германия мотора е резервна част и никой не му гледа номерата. само при покупка на нова кола номера на мотора се вписва в документите-после вече няма значение. дефектира ли нещо вътре-сменя се целия като стария се изпраща за рециклиране и ти се приспада от цената. понеже блока е утилизиран за много модификации-номерата им се заличават за да не се объркват нещата.
който го е сменил-знае какво е ама ти няма как да разбереш. компира на диагностиката не може да го познае-много малко е вероятно и то само ако е специфичен мотор. ако си с няква стандартна версия-забрави...
водната помпа е в блока на 1.0 ; 1.1 ; 1.3 ; 1.4 и петаците всичките-с нея се обтяга ангренажа. при другите-1.6 ; 1.8 ; 2.0 е отделно с друг ремък.
който го е сменил-знае какво е ама ти няма как да разбереш. компира на диагностиката не може да го познае-много малко е вероятно и то само ако е специфичен мотор. ако си с няква стандартна версия-забрави...
водната помпа е в блока на 1.0 ; 1.1 ; 1.3 ; 1.4 и петаците всичките-с нея се обтяга ангренажа. при другите-1.6 ; 1.8 ; 2.0 е отделно с друг ремък.
- Ice___Cool
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Harakiri1 написа:Vladko написа:Номера е набит на блока на една издадена плочка където излиза водното съединение при 3-4цилиндър това се отнася за 4цилиндира 1.6 и 1.8
Точно така. Взимаш финна шкутка и търкаш леко и ще излезе !
Това няма да стане ако ако те е 1,3 двигателя - виж Васко какво ти е написал, аз съм с такъв двигател и гарантирам никъде не му пише номера освен в на една лепенка в багажника. При регистрацията на автомобила бая майстори се пробваха да го намерят и всички безуспешно

- Ice___Cool
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
vasstop написа:Аз също съм без номер на двигателя и в талона ми където пише двигател има едно "без номер"![]()
което мен ме кефи, като посъбера парички и ще си търся по-голям двигател, а КАТ - ми те няма да знаят за тази смяна
bowdown bowdown bowdown Гениална идея, не се бях сетил. Бравос vasstop, имаш няколко бири от мен.
Сега по темата, проверих и на двама приатели двигателчетата, 1,6 моно и 1,8 карб и се оказа че на карба има, на др. няма - май има нещо общо с годинките на двигателя.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”