Избор на първи автомобил 1.8 или 1,9TDI

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
DaDiablo
Автомобил: Passat
Двигател:

Re: Избор на първи автомобил 1.8 или 1,9TDI

Мнениеот DaDiablo » Пет 06 яну 2017 13:39

Говориш глупости, нали знаеш?

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Пет 06 яну 2017 14:15

DaDiablo написа:Говориш глупости, нали знаеш?

Имах дизел. Не беше VW, но беше дизел. Имат нещо общо всички дизели. Палят силово. Няма компресия - не пали.
Стари коли са, двигателите се износват. Бензинката пали с искра, а не с компресиране на гориво. Бензинката ако компресията й като нова е 12, пали и с компресия 5.
Ако на дизела компресията нов му е 30, на компресия 15 въобще не пали, освен ако не му подгрееш антифриза, не го дърпаш и не му подгрееш въздуха.
Форда ми като нов е имал компресия 32. На компресия 25-26 имаше ужасни проблеми с паленето. Дори след ремонти по разпръсквачи, настройки на помпата и т.н работата не я биваше. Палеше някак и на студено, но се виждаше, че се мъчи и не пали като бензинка.
Ремонтите за да стегнеш един дизел, който не се знае в какво състояние го купуваш може да ти излязат златни. Аз смених колата по тая причина.
Другото е - дизел не можеш да ремонтираш у дома. Стенд за помпи и дюзи никой си няма у дома.
А тук има бая теми за дизели Golf3/Vento с проблем с шпонка на колянов вал. Повечето сервизи не шлайфат на място и искат да ти свалят двигателя, за да направят ремонт. Направят ли го, 1000лв ремонт не ти мърдат като цена. А ако скъса и удари клапани и 1500лв може да не ти стигнат.?
Дизелът за лек автомобил може да ти създава ядове и скъпи ремонти. За трактори и машини с голям въртящ момент може да е по-подходящ, но дизел кола...опарих се.
Ако човек е "сиромах" по-добре да си вземе бензинова и да й сложи евтино газово, както направих аз, отколкото да си вземе дизел, който пак няма да вози по-евтино от газта, а разликата между дизела и газта, уж поради поддръжка на 2 системи се изравнява с цената на смяна на изпарител и някой друг детайл по газовата инсталация.
Но поне е по-безпроблемно, въртиш и палиш. Няма да се чудиш за акумулатори, има ли компресия, станала ли е нафтата зимата на желе и такива неща.
Ако няма да прави чип Тюнинг, а ще кара - бензинката. :beer :drunk :11

Последна промяна от инжектопляктор на Пет 06 яну 2017 14:26, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
DaDiablo
Двигател:

Мнениеот DaDiablo » Пет 06 яну 2017 14:26

Чакай малко.
Имал си дизел. Не беше VW, но беше дизел. Форд????
И си го сменил с пасат б3. Предполага се, че си го сменил за нещо по-ново и по-добро. Някога.
Е извинявай ама наистина ли очакваш от 30-годишен дизелов форд ескорт, примерно, да пали зимата?

Колкото до темите за голф 3. Наистина ли очакваш кола на 25+ години да пали безпроблемно?

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Пет 06 яну 2017 14:29

DaDiablo написа:Колкото до темите за голф 3. Наистина ли очакваш кола на 25+ години да пали безпроблемно?

Пасатора на бензин пали. Ей ся въртя ключа и пали.
Дизелова кола на 25 години точно, че не можеш да очакваш да пали безпроблемно. И ще дадеш много пари и ще страдаш много, докато я накараш да пали безпроблемно. А човека като гледам няма да си купува кола от магазина, а ще си купува някоя точно 25 годишна.
Като му гледам избора - Голф3 бензин 90 коня(АБС) или дизел 1.9ТДИ, горещу му препоръчвам бензина!
1.8 моно = газово без пари. 1.8ТДИ = ремонт на гнп-та, шпонки и нафта на желе, псуване, ядове дали ще запали. :no

Потребителски аватар
vlado_tonev
Автомобил: GOLF MK4 1.9TDI
Двигател: ALH 2000
Контакти:

Мнениеот vlado_tonev » Пет 06 яну 2017 14:39

Аз пък бих си взел дизелчето.Тези мотори не са като на Форда.С директно впръскване не е чак такава драма зимата.Просто гледай да не е тотална щета,а първоначалното обслужване е съизмеримо с бензин(газ).Шпонката на вала също не струва 1000 лв,а труда по смяна и шлаифане(ако има нужда) е е повече от 100-150.Изказвам само мнение,а 2000 лв са добра сума за Голф 3 и се предполага че няма да е кенеф.

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Пет 06 яну 2017 15:30

vlado_tonev написа:Шпонката на вала също не струва 1000 лв,а труда по смяна и шлаифане(ако има нужда) е е повече от 100-150.

А на мен бяха ми искали да смъкнат вала и да го сменят да свалят целия двигател, което струва 600лв с гарнитурите, ако няма щети по двигателя. 150лв друг път.

Потребителски аватар
Pet_rov
Автомобил: Passat Variant B4
Двигател: ADZ 1996

Мнениеот Pet_rov » Пет 06 яну 2017 15:37

Не оплесквайте поредната тема. 1.8 моно на газ в Голф 3 си е добро начало за млад шофьор. Стига да не го е изяла ръждата - колата де, не шофера!

Потребителски аватар
vlado_tonev
Автомобил: GOLF MK4 1.9TDI
Двигател: ALH 2000
Контакти:

Мнениеот vlado_tonev » Пет 06 яну 2017 16:21

Pet_rov написа:Не оплесквайте поредната тема.

Точно заради това ще си замълча!
Успех на автора на темата и дано попадне на нещо читаво,независимо дизел или бензин с газ.Моят съвет е да не бърза и да прегледа най-вече ламарините,когато си хареса нещо.

Потребителски аватар
Strosner
Автомобил: VW - Audi - Skoda
Двигател: 2001г

Мнениеот Strosner » Пет 06 яну 2017 16:40

Някои хора тука, ги избива на честолюбие. Че щом са с дизел, значи това е верния, божествения избор, неподлежащ на съмнение и оспорване. От това, което каза инжектопляктора, поне аз разбрах, че като ще е котка от чувал, по-добре да е котка с по-малко лош нрав, в случая - бензин и газ! Че като за стара кола се очаква да се скапе, а като се скапва, по-лесно ще се закърпи бензина, пред дизела, поне като разходи ще е по-малко! Ама онова било Форд, пък туй било ФВ, и какво от това? Като се скапва, и ФВ се скапва хубаво, не отстъпва никому, даже и на Форд! Дори, заради разликата в цените, за едни и същи пари, можеш да караш доста по-нов и запазен форд, както и за поддръжката му! Ама туй е друга тема...

Потребителски аватар
Водния дух1
Автомобил: Golf 3 variant
Двигател: 1Z

Мнениеот Водния дух1 » Пет 06 яну 2017 22:10

Аз нали ти казах,че ще започнат едни спорове тука...А ,между другото не знам на какъв бензинов мотор на VW гледах същата шпонка,същия скъсан болт...

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Пет 06 яну 2017 22:13

На 2Е знам,че имат такъв проблем...

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Пет 06 яну 2017 22:14

Водния дух1 написа:А ,между другото не знам на какъв бензинов мотор на VW гледах същата шпонка,същия скъсан болт...

Моята беше така! Но имаше вина стария собственик. Най-вероятно сменяли ремъците и да не свалят демпфера, за по-лесно развили шайбата от болта на вала. Скъсали го на половина и го залепили другата половина.

Потребителски аватар
Soldier90
Автомобил: GOLF MK4 AKL
Двигател:

Мнениеот Soldier90 » Съб 07 яну 2017 12:00

DaDiablo написа:Чакай малко.
Имал си дизел. Не беше VW, но беше дизел. Форд????
И си го сменил с пасат б3. Предполага се, че си го сменил за нещо по-ново и по-добро. Някога.
Е извинявай ама наистина ли очакваш от 30-годишен дизелов форд ескорт, примерно, да пали зимата?

Колкото до темите за голф 3. Наистина ли очакваш кола на 25+ години да пали безпроблемно?

Голф 3 се прави от 91-ва до 98-ма,да не казвам ,че им по нови голф 3 от първите пасат б5 :mhihi ,а колкото до дизела никога няма да си купя такава кола,преди малко на познат тойота корола версо си остана пред блока дизелова,а голфа ми акл и миналата, и тази зима не дава да го барнеш и пали

Потребителски аватар
DaDiablo
Двигател:

Мнениеот DaDiablo » Съб 07 яну 2017 12:12

Супер!
Защо ни го казваш това?

Потребителски аватар
iivanov9019
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот iivanov9019 » Нед 08 яну 2017 3:25

Привет отново, колеги. Намерих един VW 1.8I 90 коня с газова и всички необходими екстри и ми влиза идеално в ценовия диапазон. От същия град обаче попаднах и на един Rover 25 1.4 16v 103 коня. Ако голфчето не излезе читаво и не го взема, заслужава ли си да отида и да погледна роувъра или въобще да не се занимавам? До колкото се поинтересувах казват, че тоя модел роувъри са старите модели на хонда сивик. Знам, че това е форум на VW, но какво мислите по въпроса?

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”