Пръскалки на фаровете

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
Enigma07
Автомобил: VW Jetta mk5 2008
Двигател: BMM

Re: Пръскалки на фаровете

Мнениеот Enigma07 » Нед 21 юни 2015 10:18

А има ли отделно реле за тези пръскалки, ако са с едно и също реле заедно с чистачките, то моите са със сензор за дъжд т.е. реле 377 мисля че беше. Но не работят и пръскалките и сензора.
Един колега беше споменал за някакъв long coding, но и така не разбрах кое как става, ако някои ми помогне много ще съм благодарен.
Колата е Г4.

Потребителски аватар
golfo_88
Автомобил: VW Golf mk6 GTI
Двигател: EA888 2010

Re: Пръскалки на фаровете

Мнениеот golfo_88 » Съб 07 яну 2017 2:41

Да активираме една стара тема :rolleyes

Порових се, и от това, което намерих, на голф мк6 системата за измиване на фаровете не може да се изключи напълно. Включва се или всеки пети път, или при задържане повече от 5-6 секунди. След като не са направили така, че да може да се изключва (съвсем друг въпрос е каква идиотия е това), какви ефикасни начини може да предложи някой как да се размрази, както и как да се предпази от повторно замръзване? Защото без да си изчистя стъклото зимата няма как, а като е замръзнала, един Бог знае какво им се случва на моторчетата на всяко пето натискане... Не знам при вас как е, но при мен от София до Пловдив днес нито веднъж не се показаха, нищо чудно даже вече да е станала белята...

Върни се в “Направи си сам!”