Миналата седмица смених гарнитура на картера.. Съответно тоя ми ти леген тей и тей беше на земята си казах що пък да не го направя като хората - телена четка, шкурчица. Зачистих му ръждичките, минах го с ръждопреобразувателче и шагренче както си е писано в измислената ми vw библия. Реших, че и силиконче ще мацна на гарнитурката, дето се вика пинизчийската да стане ама нейсе. Текна като пробита лейка заради някаква шупла от корозия колкото размера на топлийка.. В последствие след още 3-4 дена смених и гарнитурата и картера, сякаш е нищо работа. Добре, че колегата Ogi.73 пак спаси ситуацията и ми прати перфектен картер. Ама аз си знам, че с тази кола е невъзможно нещо да се случи като хората от първия път или ако случайно стане така, то в най-скоро време нещо друго ще поиска своето внимание.. Отделно смених и всички останали тампони на двигателя.. Е айде само още 2 - на гредата отпред и другия, кръглият от дясната страна. Що да е лесно като може да е интересно. Добре, че свалях картера, та да освободя някакво мизерно местенце, за голямата камбана на магарето. С клизма излезе.След като изкарах старият тампон останах приятно изненадан от иновативното решение, което предишният собственик или някой всеможещ майстор беше сътворил, а именно погасяване на вибрациите от двигателя, чрез натикване на някакви картончета приличащи на онея гофрираните вафлички със сладко.. Умрях, ама не от смях, а от мъка.. Естествено и задният тампон излезе лесно - сваля се задължително лапата на мотора - 4 болта + 3 болта отгоре + 1 спекъл задължително на самия тампон. И те така те. Сега вече не се усеща онова блъскане при смяна от първа на втора скорост, отделно и неприятните вибрации при спряло положение на светофар, когато колата е зацепена на скорост. Стана като S-class- а ама нищо общо..

Айде да не е само клавиатуроблудстване да покажа и някой друг фотос от тостера:

Старите тампони, в случая оригиналните естеФстФено!

Ще има още малко заигравка и клизми ама няма как, изкуството иска жертви...

чудя се дали да затъмня някак тези светлоотразители на бронята. Най-вероятно ще е с фолио, че са хела и не искам да ги съсипя със спрей или да върна черно-червените стопове. Вече и аз не знам какво искам...