От коя бензиностанция зареждате нафта?

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...

От къде?

Еко
424
20%
ОМВ
457
21%
Шел
171
8%
Лукойл
512
24%
Ромпетрол
357
17%
Другаде, и напишете защо.
236
11%

Общо гласове: 2157
Потребителски аватар
goro21
Автомобил: Oktavia 1_9 TDi ALH
Двигател: Polo 9n

Re: От коя бензиностанция зареждате нафта?

Мнениеот goro21 » Съб 07 яну 2017 19:22

До минус 15 би трябвало да палите нормално с обикновен дизел(ако филтрите ви са чисти и всичко по автомобила е наред) аз карам с нафта ,без да слагам добавки, от една малка и безизвестна бензиностанция даже и име няма. И спокойно си паля на -12гр ,правя 2-3 подгрва и палва , дори днес като акумулатора завартя мн слабо и не бе карана 2дни.

Потребителски аватар
Danny boy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Danny boy » Съб 07 яну 2017 20:52

Вчера заредих нафта от ЕКО обикновенна,сложих антигел добавка преди това.Сутринта с 2 подгрева колата запали от 2рия път,работеше лошо на празен ход на 3цил.,тресеше,пропушваше,пооправи се след като долях 200мл. двутактово масло.Свещите подгревните сменени преди 1мес.Акомулатора върти без да се замисля.
Никога повече няма да заредя от тях. Преди само на Ром петрол 2г. проблеми нямахл

Потребителски аватар
vlado_tonev
Автомобил: GOLF MK4 1.9TDI
Двигател: ALH 2000
Контакти:

Мнениеот vlado_tonev » Съб 07 яну 2017 21:24

Danny boy,копирам ти моя пост от другата тема .......Аз съм втория,който е с кофти нафта.Запалих след 3-4 въртене,но след 1 км угаснах и до там.Въртях и след 2 мин падна акумулатора.Свалих филтъра и вътре имаше малки топчета(парцали).Изплакнах го с бензин,напълних едно тубе с нафта и бензин,налях във филтъра и се пошна едно въртене на кабели от комшията.Обезвъздуших от гаиките на дюзите и след още няколко опота запалих.Нафтата е на ЕКО,а имах и малко добавка BDC.За първи и последен път сипвам там!........
След като изчистих филтъра и запалих,отидох на Ромпетрол.Момчето каза,че аз съм поредния с такъв лош ктсмет от ЕКО!!!

stefannankov
Автомобил: VW Touran 19 TDI
Двигател: BKC 105 hp 2005

Мнениеот stefannankov » Нед 08 яну 2017 10:48

Верно обявените цени са за 1000 л, не съм обърнал внимание. Остава единствено да се играе с отстъпката или се прави някаква игра с внос на готови горива. Аз онзи ден запалих без проблем с дизел на Марешки, два дни не съм палил, днес ще пробвам да я подгрея малко. Върху цените на едровите търговци знам че може да се постигне отстъпка от поне 20%, но това дали е така, дали е постижимо само двамата агенти си знаят. Това, което не ми се вярва е при този оборот да се продава на загуба, понеже печалбата от тази реклама с ниските цени не е толкова непосредствена, освен това и поне до момента не е постигнал кой знае какви резултати. Аз поне винаги когато зареждам се вижда една цистерна за пълни в резервоарите му, такава гледка при другите бензиностанции е много по-рядка. И 1 ст. да е на загуба от тази цена досега ще е с милиони загуба. А с няколко милиона могат да се направят много смислени реклами, ПР събития и тн.които ще имат много по-директен ефект от просто продажбата на горива на ниски цени.

Потребителски аватар
hi4umir4uu
Автомобил: Passat b7
Двигател: EcoFuel

Мнениеот hi4umir4uu » Нед 08 яну 2017 21:14

Здравейте колеги,
искам да споделя един лош момент от тази седмица. Та в петък вечерта, отивам на РОМПЕТРОЛ в ж.к. Дружба, зареждам нафта за 50 лева (зареждам предимно там... до сега), прибирам си се в къщи и в събота сутринта колата върти и не иска да запали, подгряване, въртене и нищо, след известно време пробвам пак, но не иска и не иска да запали. Оставих колата, че си имах други неща за вършене. В днес малко по топло и викам сега ще запали няма как (подгревните свещи работят), но не, косултации по телефона с няколко познати и се стигна до извода за замръзнала нафта, последва заливане на филтъра с няколко литра вряла вода и о чудо колата запали, след още малко телефонни разговори се установи, че още двама познати зареждали на същата бензиностанция са се оказали със замръзнала нафта след зареждане на същата бензиностанция РОМПЕТРОЛ (още двама души, за които разбрах за около час). Та ако не искате да се окажете с кофти лед във филтъра или резервоара ви препоръчвам да не зареждате там.

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Нед 08 яну 2017 22:03

Днес Пасатът не можа да запали, защото акумулаторът беше слаб. След като му дадох ток от Голфа си запали перфектно с нафтата на Еко без добавка. Поработи 40 минути и му добавих за всеки случай и BDC, защото утре сутрин баща ми ще излиза рано с него.

Брат ми каза, че вчера така и не е успял да запали една служебна Дачия - те зареждат на ОМВ

Потребителски аватар
Ingolstatd
Автомобил: Vw Bora
Двигател: ATD

Мнениеот Ingolstatd » Пон 09 яну 2017 0:26

И аз не съм доволен от нафтата на Еко в Люлин на Панчо Владигеров... Добре, че бях сложил Bardahl BDC защото въобще нямаше да мога да запаля.

Bobi85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bobi85 » Пон 09 яну 2017 0:54

Карам с нафта от Круиз на Искърско шосе и добавка BDC. Вчера вечерта влизам в колата, паля без проблем, слизам да изчистя прозорците и колата изгасна. Паля отново без проблем, работи на място около 4-5 минути и в момента, в който подам газ, колата записва грешка и гасне. Сценарият се повтаря около 10 пъти. Накрая я вкарах в един подземен гараж за няколко часа и се оправи. Цяла нощ карах без проблем и преди да де прибера заредих за всеки случай 25 литра Шел Ви Пауър (2.36лв/л.) И сложих 50 мл. БДЦ. Е, днес отново същата работа. След първият опит направо я заебах. Имам един резервен оригинален филтър и утре мисля направо да го сменя. Някакви други идеи?

Потребителски аватар
vlado_tonev
Контакти:

Мнениеот vlado_tonev » Пон 09 яну 2017 0:58

Аз бих сложил малко бензин,при мен това помогна.Въпроса е тази седмица да избутам.

Bobi85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bobi85 » Пон 09 яну 2017 1:01

Да не прецакам дюзите с този бензин в комънрейл ( tdci а.k.a. hdi) ?

Потребителски аватар
vlado_tonev
Контакти:

Мнениеот vlado_tonev » Пон 09 яну 2017 1:08

Честно да ти кажа,не съм сигурен как бензина ще им повлияе на дюзите.Комшията кара Пежо 607 HDI и слага около 2-3 литра на пълен резервоар.Досега каза,че не е имало проблем

Svetlix
Автомобил: Passat B5 1999
Двигател: 1.9 TDI AFN

Мнениеот Svetlix » Пон 09 яну 2017 9:47

Аз пък паля без никакъв проблем.

Градът е Плевен, температурата при палене е -14 градуса, автомобилът Passat B5 AFN. Акумулаторът ми е Banner на 5 г. и 9 месеца, усеща се, че върти малко по-тегаво, но нямам намерение да го сменям. Нафтата на Марешки от бензиностанцията в Горна Оряховица. Като добавка използвам Castrol TDA.

Смятам, че още е твърде топло за да си вадим изводи :Mr Green Fun

Потребителски аватар
Крисчън
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Мнениеот Крисчън » Пон 09 яну 2017 11:48

Виждам доста недоволни има от бензиностанции Еко. Може би си е закономерно, нещо май позанемариха качеството на нафтата

Потребителски аватар
777
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 777 » Пон 09 яну 2017 12:20

Не можах да запаля тая сутрин на -9 с гориво от Еко, подозирам замръзване, а не друга причина. Ще взема да напълня от Ромпетрол или да слагам добавка?

Потребителски аватар
DaDiablo
Автомобил: Passat
Двигател:

Мнениеот DaDiablo » Пон 09 яну 2017 12:25

На -10 дори да сложиш добавка .. все тая. Опитай да размразиш горивния филтър с гореща вода.
Слагайте добавки на положителни температури.

Аз зареждам само обикновена нафта от Еко и сипвам по 100 гр. Бардал БДЦ на един резервоар и оня ден на -19 (по борд) запали от първия път с 3-4 секунди въртене.

Върни се в “Дизелови агрегати”