Кой ,как запали тази сутрин?
- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Кой ,как запали тази сутрин?
Aбе франсетата не са за подценяване напоследък.Еле пежо.Преди около месец един приятел си купи един запазен Партнър-да си зарежда магазинчето,та онзи ден пустия му френски дизел-на минус12 запали точно като пежото на клипа по-горе.Че и много добре драпа в снега.
- poliboy
- Автомобил: VW Lupo
- Двигател: 2001 AMF 1422cm3 TDI PD 75Hp
- Контакти:
Аз моята малка печка от петък вечерта не мога да я запаля, даже не може да завърти мотора като хората за да запали, пробвах и с по голям акумулатор и к**ц. Ако се сетя довечера като пробвам ще направя клип, нафтата е от Еко економи, незнам има ли или няма добавки, лошото че сега и да туря добавка няма да се омеси за да запали. Маслото е пълна синтетика и не ми се вярва да се е сгъстило чак толкова че да върти трудно. Подгревните свещи са сменени преди 2 седмици. Ако е топла колата пали от четвърт ама при минус 8-9 градуаса никъв шанс.
- Rat Fink
- Автомобил:
- Двигател: 1 8t AUM 2 3DISI
Здравейте и от мен, двигател 1.3cdti с гориво Shell FuelSave + ~60ml Bardahl BDC и си пали почти веднага (Последните няколко дни в големите студове сутрин на -15, -16), прави едно-две завъртания на стартера и хайдее
В топло време прави половин оборот да кажем. Пушека си е като пара на бензинка. Но определено е по-шумен двигателя докато позагрее, маслото е StatOil Lazerway 5w30.

- technopolis
- Автомобил: Ford Focus 2019
- Двигател:
Джипката x-trail 2.2dci -12 добавка кастрол и ромчепетролче на второ въртене като първото задържах 3сек и спрях.
Ама подгрява ми свещи връщам за втори подгрев и няма не ми дава второ подгряване загасва веднага след всички лампи...
Ама подгрява ми свещи връщам за втори подгрев и няма не ми дава второ подгряване загасва веднага след всички лампи...
- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
gergeto написа:един запазен Партнър-да си зарежда магазинчето,та онзи ден пустия му френски дизел-на минус12 запали точно като пежото на клипа по-горе.Че и много добре драпа в снега.
И такава "имам" Само, че си е 1.9d чист тракалник без нищо - едни свещи има. Лошото е, че не се кара вече често...

С две годишен Varta Blue Dynamic E11 74Ah 680A, тази сутрин, беше три опита и.....таблото се нулира.

Заредих го за 6 часа на 5 ампера фиксиран ток и запали от раз. И загасна сама, така поне 4 пъти докато се закрепи да замотори.
И двете френски, и двете само от ОМВ

P.S.
тоя филм си беше за баш клип

AFNа не пали вече втори ден. Предполагам е от нафта. Филтър, свещи и акумулатор са нови. Центровкатата е добре. Нафтата е от ОМВ. Първия ден като застудя запали с два подгрева без да върти на -14. Вчера и днес на -11 няма никакви признаци да запали.
- 110afn
- Автомобил: Audi A6
- Двигател: AFN
https://youtu.be/6boAdAbzWSQ
Това е моя АФН в Ауди А6. Само на лампа. Нови свещи Беру, стар акумулатор. Реални километри. Двутактово масло в нафтата.
Само при първо палене с това продължително греене при завъртане на стартера ми изпищява зумера и светка удивителния. Надявам се Ради - Само печка да каже как е при него
Това е моя АФН в Ауди А6. Само на лампа. Нови свещи Беру, стар акумулатор. Реални километри. Двутактово масло в нафтата.
Само при първо палене с това продължително греене при завъртане на стартера ми изпищява зумера и светка удивителния. Надявам се Ради - Само печка да каже как е при него
Последна промяна от 110afn на Пон 09 яну 2017 18:36, променено общо 1 път.
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
110afn написа:https://youtu.be/6boAdAbzWSQ
Браво бе.
- 110afn
- Автомобил: Audi A6
- Двигател: AFN
Браво на колицата баче, че е читава все още. Като се намеси пробега няма спасение
п.п
Дадох на детето телефона ми да качи клипа, глей само заглавието
п.п
Дадох на детето телефона ми да качи клипа, глей само заглавието

-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
110afn написа:Дадох на детето телефона ми да качи клипа, глей само заглавието
Е я за тава рекох Браво, че си са научил да качваш клипове, а то кво било...

Арно е Ауди-то, много.
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC

-14 градуса, един подгрев, първо завъртане и закова оборотите съвсем леко над нормалните. При още по-студено ги качва на 1100, но тази зима още не се случвало. Ще кажа на моя син да качи някой клип

Slayera написа:pa4o_ivanov61 написа:Според мен втората подгрявка ----- мамата на акумулатора. силата му пада , започва да върти мудно и няма палене. ако всичко е наред по колата образно казано, макар че не винаги може да е така трябва да пали от първия път.От моят опит с дизелите, който не е малък в годините не помня да съм подгрявал два пъти един след друг. Преди карах джета 2 и съм палил при - 25 градуса.Така поне мисля аз.
Утре ще пробвам с едно подгряване и ще кажа как е, защото и аз се изненадах акумулатор на 2г да завърти все едно "на ръка"
Вече няколко дни паля с едно подгряване и акумулатора върти много по-добре и пали по-бързо.
- technopolis
- Автомобил: Ford Focus 2019
- Двигател:
Аз паля само с по 1 подгряване. При най-студената сутрин (-19 по борд) запали с 3-4 секунди въртене. С добавка, разбира се.
До преди 2-3 зими подгрявах по 2 пъти. После трябваше да сменя и 4те свещи накуп.
До преди 2-3 зими подгрявах по 2 пъти. После трябваше да сменя и 4те свещи накуп.
- goppa
- VW експерт
- Автомобил: Seat Alhambra
- Двигател: CFFB
https://youtu.be/4pwY8lw_pak
Тази сутрин на -13°С. Нафта от Лукойл, евтината без добавки.
Клипа е доста тъмен. Телефонът ми не е върха на техниката.
Тази сутрин на -13°С. Нафта от Лукойл, евтината без добавки.
Клипа е доста тъмен. Телефонът ми не е върха на техниката.
Върни се в “Дизелови агрегати”