Търся информация за разпределителен вал...

Теми свързани с всякакви перформанс модификации и промени по двигател, ходовата част и купе
Потребителски аватар
pavko
Автомобил:
Двигател:

Търся информация за разпределителен вал...

Мнениеот pavko » Пон 12 фев 2007 22:17

Интересуват ме техническите параметри на разпределителен вал от двигател с код EG 1,6 /предимно на Г1 ГТИ/ и съответно приложението му на двигатели 1,8 /RP, PB, EV.../; Благодаря предварително... :roll:

Потребителски аватар
kav4o
Автомобил: VW Golf MK2
Двигател: ABF 1988

Re: Търся информация за разпределителен вал...

Мнениеот kav4o » Вто 13 фев 2007 1:07

pavko написа:Интересуват ме техническите параметри на разпределителен вал от двигател с код EG 1,6 /предимно на Г1 ГТИ/ и съответно приложението му на двигатели 1,8 /RP, PB, EV.../; Благодаря предварително... :roll:

Адаш,тука ги има всички мотори и градусите на валовете http://www.doppel-wobber.de/ ,но доколкото знам на единицата са с механични повдигачи,а на двойката-с хидравлични...незнам дали ще се получи транзакцията :D

Потребителски аватар
Li4o
Аватар:
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Търся информация за разпределителен вал...

Мнениеот Li4o » Вто 13 фев 2007 9:11

kav4o написа:
pavko написа:Интересуват ме техническите параметри на разпределителен вал от двигател с код EG 1,6 /предимно на Г1 ГТИ/ и съответно приложението му на двигатели 1,8 /RP, PB, EV.../; Благодаря предварително... :roll:

Адаш,тука ги има всички мотори и градусите на валовете http://www.doppel-wobber.de/ ,но доколкото знам на единицата са с механични повдигачи,а на двойката-с хидравлични...незнам дали ще се получи транзакцията :D

Тук верно пише някакви градуси на отваряне и затваряне на клапаните - ако може малко разяснение на буквените съкращения...

За PB мотор:

EV-opening OT --- 3В° forwards
EV-locking UT --- 43В° after

AV-opening UT --- 37В° forwards
AV-locking OT --- 3В° forwards

Върни се в “Силов тунинг”