От недуразомение между двата сервиза които работят по колата и мен,вместо с антифриз бе забравена на студа с вода. В момента е в гаража на топло,всичко е разкачено,тапата е върната и водата се истича. Двигателят работи и колата е в движение (стига да не загрее). Сега какво?
мотора долу, за да се зачисти идеално и се пробва да се навари с чугунови електроди. Иска много добър заварчик обаче, не е за всеки. Мястото е удобно за работа. Може да се опита да се залепи, има лепила за тази цел и държат. В краен случай - друг блок.
Аз съм ползвал много пъти, не за блок на автомобил, но за други цели лепилото SUN-FIX, мисля, че може да свърши работа, лепил съм водни съединения, метални тръби, тръбата на антифриза на колата на баща ми, много е добро това лепило. Дават за лепене на котли, радиатори и т.н.
Нова тапа? Знам за една лада дето така и изби тапа, смениха я и готово, ама лепиха ли я кво я правиха незнам. Но Вече 3 4 зими не е мръднала. опааа пак чета без да гледам- то и блока пукнат.... търси добър заварчик
Последна промяна от polovera_9n3 на Съб 14 яну 2017 0:08, променено общо 2 пъти.
Аз бих пробвал с лепилото директно на блока, само трябва да се почисти и подсуши, лепилото струва 4-5 лв, ще залепне много яко, може и да стане работата, заслужава си пробата, колегата нищо не губи, пред скъпият ремонт, който предстои. Размачква топките добре и нанася "пластелина" по блока, да го разплеска, за максимална адхезия. На лепилото му казват още "студена заварка", наистина е, като заварка, може да се пили, реже и т.н., абе върши чудесна работа.