New Beetle 1.9 TDI 2001 г. - подгряването не свети и не пали

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
eli.kostadinova
Автомобил:
Двигател:

Re: New Beetle 1.9 TDI 2001 г. - подгряването не свети и не пали

Мнениеот eli.kostadinova » Чет 12 яну 2017 9:37

Не светна пак!

Потребителски аватар
hvp800
Автомобил: VW Bora
Двигател: ASZ

Мнениеот hvp800 » Чет 12 яну 2017 9:39

Клеморед, имобилайзер, прекъснат кабел, хлабава букса.... абе пипкава работа. Особено в това време

Потребителски аватар
megatronS
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Space Shuttle
Двигател:

Мнениеот megatronS » Чет 12 яну 2017 10:55

Кажете на сервиза да пусне с диагностичната апаратура принудителен тест на всички лампи по таблото, за да се провери да не е изгорял светодиода. Пратете ми резултатите от тази диагностика и с каква апаратура е правена. Като файл, като снимки или ако искате като кодове за грешки в двигателен и имобилайзерен модул. По принцип VW Beetle има често срещани бъгове по електрониката, затова си има направени процедури за откриване на точните проблеми по различните модели. За съжаление сложните бъгове по системата се намират само със стендове, с които в БГ разполагат малко оторизирани сервизи. Аз работя с такъв стенд на VW, който може да проследи всяка връзка и всеки модул за аномалии, като се локализира точно проблема/ дали по маршрут или точен дефект в определен модул/, но за съжаление се намира в Германия и единственото нещо с което мога да ви помогна е да ми изпратите резултатите, както съм споменал по-горе.

Потребителски аватар
eli.kostadinova
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eli.kostadinova » Чет 12 яну 2017 11:32

Добре. Ще ида в сервиз пак за тази диагностика на лампите.

Потребителски аватар
eli.kostadinova
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eli.kostadinova » Чет 12 яну 2017 17:01

Ново 20! Колата подгрява при диагностиката- но в предишния сервиз днес са ми ми счупили температурния датчик!! Сигурно от нерви, че им давах акъли какво да пробват! Лампата отново не свети - явно е изгърмяла!

Потребителски аватар
megatronS
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Space Shuttle
Двигател:

Мнениеот megatronS » Пет 13 яну 2017 9:37

Щом подгрява и лампата не свети и са я пробвали, значи е ясно, че проблема със запалването не е от подгрева и диода е изгорял/срещан проблем при голям пад на напрежение от изтощен акумулатор и голям консуматор - стартер в по-продължителен период от време/. Измерете компресия на двигателя, тези автомобили са с километраж около 400-500 хил.км, както и налягане на горивото, от диагностиката трябва да се погледне, какво отчита, като показания компютъра с данните на температурния датчик/след като са го счупили, ще се наложи да се замени, но отново трябва да се погледнат стойностите, защото компютъра може да разчита грешно данните и на здрав датчик, поради дефект в самия него./

Zinoto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zinoto » Пет 13 яну 2017 14:19

Като не пали на минус 14 излиза ли пушек? Втори въпрос: На темератури около нула градуса как пали, мени ли обороти в началото?

Потребителски аватар
eli.kostadinova
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eli.kostadinova » Нед 15 яну 2017 9:52

Здравейте. Новини относно моята щайга. Днес след сменен датчик за температурата колата пали -2 е. Трябва да е по-студено за да се прецени дали вече колата е наред! Подгряването Работи - нямам представа след смяната на свещите, реле 109 се оправи - но две години преди това , диагностиката казваше че не пали! Лампите на подгряването и чека не работят - ще Търся ново табло ил Някой да оправи старого. Налягането на горивото,клапана, компресията, центровката и помпата са наред! Чакам да стане по-студено.....до сега не както тeмпературите паднаха под 0 колата пали трудно- 2-4 опита. За пушек не съм видала. Оборотите до сега ст 1500 до 2200 и после пада до 1000. Днес с закотви на 1000.

Според мен колкото и малко да разбирам колата има проблем в токовете- кабелите. От доста време колата прави проблеми от сорта на: заключва се докато е запалена, музиката не се включва, горят ми през месец светлините. Като натисна спирачка ми светва деяния предел габарит, а десния стоп не свети после обратно и всякакви такива странности. Подгряването сега Работи после пак ще спре...защото докато всичко беше сменяно и мерено подгряването не Работи, сега като се смени всичко отново - подгряването работи....

Върни се в “Дизелови агрегати”