Висока сметка на телефона(Мтел) - ВНИМАВАЙТЕ

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Висока сметка на телефона(Мтел) - ВНИМАВАЙТЕ

Мнениеот icoico » Вто 17 яну 2017 13:09

group® написа:...Та спри да се опитваш да ги оправдаваш и да изкарваш виновни Андроид и хората за всичко :mhihi
В заключение, потребителите в случая са толкова виновни, колкото и всички измамени от пирамиди, телефонни измамници, и т.н.
И тук държавата действа тромаво и защитава интересите преди всичко на корпорациите.
А самите корпорации (мтел в случая) са 90% от проблема! ...

Това да, винаги. Мисля обаче, че е време всички да обърнем внимание на собствената си безопасност в конкретната област, доколкото обикновеният ГСМ- несмартфон към момента е отмиращ вид, като динозаврите :rolleyes Преди малко погледнах какви са десетте най-разпространени вируса за Андроид в Германия към момента, например- ми поне два от тях точно с това се занимават,изпращат СМС-и на скъпи платени номера :horror Като единият ги изпраща през неопределени интервали време и тогава когато устройството обикновено е неактивно, тоест по малките часове. :rolleyes Мислите ли, че у нас картинката е различна? И колко потребители на смартфони/таблети е.т.ц. устройства, ползващи мобилен пренос на данни изобщо знаят, че могат да закачат някакъв вирус?

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Вто 17 яну 2017 13:35

Вирусите са съвсем отделна бира!
Там нещата са непроследими и е трудна борбата.
Тукашните схеми са съвсем отделна работа.
Под егидата на операторите!
Оттам и под държавна закрила.
Лесно се проследяват.
Лесно се предотвратяват.
Ама няма кой...

Mishonti
Автомобил: C220
Двигател: CDI 2007

Мнениеот Mishonti » Вто 17 яну 2017 13:57

А да, хич не са виновни потребителите. Аз за почти 12 години как нямам надвишена сметка/лимит/измама или нещо подобно. Защо пък не са ме излъгали и с пирамиди/фараони/телефонни измами? А съм позлвал услугите и на 3те мобилни оператора, като в момента към 2 от тях имам доста услуги. И винаги всичко си ми е било точно.
Моя малкия син има Андроид таблет с дейта карта, как така веднъж не ми се е случило нещо подобно, не знам. Явно взимам мерки.

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Вто 17 яну 2017 13:58

Аз също мисля, че вината на оператора е минимална ... те са само оператор на глас и данни, нямат нищо общо с лошите търговски практики на някакви си сайтове. Така че, за да има смисъл от жалбите те трябва да са към сайтовете, стига някой да е готов да си признае, че е ровил в розови такива :)

Спирането на телефона на момента на достигане на лимити също е възможно, но някак е кофти да ти спрат разговора на момента ... особено за постоянни техни клиенти, на договор. За примата е друго ... там този човек е малко вероятно да го видиш някога отново. Тук говорим за СМС-и, които доколкото разбирам не са гарантирана услуга, т.е. минават когато минат ... и точно от там идва проблема, че ако СМС-а мине веднага, то и лимита няма да се прескочи ... но след като времето им за отчитане не се гарантира, няма какво да направиш. Сигурно го пише някъде по дебелите общи условия, лицензи и тн, просто не знам защо не го обясняват на хората.

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Вто 17 яну 2017 14:10

VWGT написа:...сигурно го пише някъде по дебелите общи условия, лицензи и тн, просто не знам защо не го обясняват на хората.

Общите условия на Мтел към момента са 50 страници текст. Съмнявам се изобщо някой абонат да ги е прочел, съмнявам се някой някъде изобщо да седне да ги обяснява или да ги слуша тези 50 страници преди подписване на договор :rolleyes

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Вто 17 яну 2017 14:20

e, ясно ... но след като си отишъл с конкретно питане, защо не обяснят накратко че "СМС-ите така работят", а казват "щом ги има във фактурата, значи сте ги пускали". И двете са верни, но имат коренно различно послание към клиента. Та, за мен това им е вината (в случая, иначе Ментел са си за "стриганье с подфърганье")

Интересното е какво ще се случи с една прима, която има 50 стинки останал лимит ... дали ще може да си початиш едно 10 минути на аванта? И после какво става с тази сума, кой ще я плаща :) Сигурно ще седи на името на собственика на примата, докато не им кацне един ден.

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Вто 17 яну 2017 14:32

VWGT написа:e, ясно ... но след като си отишъл с конкретно питане, защо не обяснят накратко че "СМС-ите така работят"...
Защото не знаят :rolleyes Вече споменах, служител на Мтел не успя по линията на Мтел да открие за телефона на майка си откъде идва проблемът. Мозъците им са промити от мантрата "Таргет-Бонус-Алелуя", щото :mhihi :mhihi :mhihi

Потребителски аватар
IceHeart
Автомобил: Golf IV
Двигател: 1.8 AGN

Мнениеот IceHeart » Вто 17 яну 2017 14:37

На никой служител в която и да е мобилна компания не го интерсува за проблема на клиента. Те са сложени там, да печелят пари като сключват договори, и продават телефони. Отдавна минаха и на телевизия, и пакетни услуги. И за да ги ангажираш към даден твой проблем, трябва да се скараш с тях, или да има кажеш, че ще се откажеш и договора ти да е скоро за преподписване. Просто Ние си ги направихме такива нещата.. Затова няма какво да се сърдим на операторите.
Те не знаят какво продават, камо ли да се интерсуват от какво ти е повишена сметката. Те по-скоро се радват на такива сметки.
Причината си е в нас. Аз от 2г. не ползвам мобилен интернет, и сметка нямам.

Потребителски аватар
Mustang GT-R
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mustang GT-R » Вто 17 яну 2017 17:48

Mishonti написа:А да, хич не са виновни потребителите. Аз за почти 12 години как нямам надвишена сметка/лимит/измама или нещо подобно. Защо пък не са ме излъгали и с пирамиди/фараони/телефонни измами? А съм позлвал услугите и на 3те мобилни оператора, като в момента към 2 от тях имам доста услуги. И винаги всичко си ми е било точно.
Моя малкия син има Андроид таблет с дейта карта, как така веднъж не ми се е случило нещо подобно, не знам. Явно взимам мерки.

Всички вече разбрахме, че телефоните с Андроид са скапани, всички потребители са си виновни, че не са взели превантивни мерки сами да се предпазят от всички възможни кибератаки, че ти си най-разумния, най-знаещия, че мобилните оператори не са виновни и т.н.
Човекът има проблем, ако можеш с нещо да му помогнеш, го направи. :screwy

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Вто 17 яну 2017 17:56

Проблемът, човека ще си реши като:
1. смени номера на СМС услугата (не го изтрие, а смени с друг невалиден). няма да има обаче СМС-и
2. не посещава подобни страници, той или сина му. Секс, запознанства, безплатни софтуери, хакове и тем подобни се изхранват от такива рекламодатели, и ако не знаеш как да не им обръщаш внимание, се случва това.

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Вто 17 яну 2017 17:57

Mustang GT-R написа:...Човекът има проблем, ако можеш с нещо да му помогнеш, го направи. :screwy

http://www.rs-sz.com/Reshenia/2013/May/ ... 641613.htm

...Вън от това съдът намира, че надхвърлянето на кредитния лимит поначало не може да бъде основание за недължимост на сумите, надхвърлящи го, както твърди ответницата. Действително в Общите условия за взаимоотношенията межоду «Мобилтел» ЕАД и абонатите и потребителите на обществените мобилни наземни врежи на «Мобилтел» ЕАД по стандарти GSM и UMTS е предоставена възможност на абоната да ползва предоставените от оператора услуги без да е необходимо да внася гаранционна сума, което е определено като кредитен лимит – чл.25. В чл. 25.3 е посочено също така, че „Мобилтел” информира абонатите си за изчерпване на кредитния лимит и има право да спре достъпа на абоната до мрежата при неизпълнение на някое от условията на чл.25.4, което означава, че нормата е диспозитивна, а не повелителна, т.е. не съставлява задължение за спиране на достъпа. От друга страна, като се проследи договорната уредба на отношенията между страните, не може да се направи заключение, че за потребителя не възниква задължение за заплащане на фактически ползваните услуги в превишение на кредитния лимит. Както бе посочено по-горе основанието за плащането е ползването на услугите, а ако надхвърлянето на лимита има правопогасяващ ефект, то това следваше изрично да бъде разписано...

Мда... :rolleyes

P.S. Без връзка с кредитния лимит, нещо от Общите Условия на Мтел:

4а. (Доп. съгласувано с Решение № 639/13.04.2006 г. на КРС; Изм. – в сила от 30.03.2012 г.)
„Нетипичен трафик” е трафик, чийто обем значително надвишава обема на трафика, реализиран
добросъвестно през предходни периоди и/или значително надвишава обичайното потребление
и/или трафик, който включва обаждания с приблизително еднакво времетраене, осъществявани 5
(пет) или повече пъти в рамките на кратък период от време към един и същ номер и/или
повиквания към един и същ и/ или различни (уникални) номера, осъществявани многократно в
рамките на кратък период от време.

54. (Изм. съгласувано с Решение № 639/13.04.2006 г. на КРС; Изм. – в сила от 06.04.2013 г.)
Мобилтел има право едностранно да прекрати Договора за услуги или временно да спре достъпа
на абоната до мрежата в следните случаи:

54.8. (Доп. съгласувано с Решение № 639/13.04.2006 г. на КРС; доп. съгласувано с Решение №
319/02.03.2007 г. на КРС) При реализиране на нетипичен трафик от абоната/потребителя на услуги.
В този случай спирането на достъпа до мрежата/мрежите е до изясняване на причините за
осъществяване на нетипичния трафик и постигане на споразумение за уреждане на възникналите
финансови задължения.

Кофти обаче, че имат право, а не задължение да ти спрат телефона...

Mishonti
Автомобил: C220
Двигател: CDI 2007

Мнениеот Mishonti » Вто 17 яну 2017 18:39

Mustang GT-R написа:
Mishonti написа:А да, хич не са виновни потребителите. Аз за почти 12 години как нямам надвишена сметка/лимит/измама или нещо подобно. Защо пък не са ме излъгали и с пирамиди/фараони/телефонни измами? А съм позлвал услугите и на 3те мобилни оператора, като в момента към 2 от тях имам доста услуги. И винаги всичко си ми е било точно.

Всички вече разбрахме, че телефоните с Андроид са скапани, всички потребители са си виновни, че не са взели превантивни мерки сами да се предпазят от всички възможни кибератаки, че ти си най-разумния, най-знаещия, че мобилните оператори не са виновни и т.н.
Човекът има проблем, ако можеш с нещо да му помогнеш, го направи. :screwy

Мисля, че коментара ти е доста излишен. В първите страници съм написал на колегата как да си помогне. Не обвинявам никой, за разлика от други, които тръгват веднага да винят оператора, без да мислят изобщо. Но не видях пък ти с какво допринесе, така че
пак казвам - коментара ти е излишен.

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Вто 17 яну 2017 19:33

Mishonti написа:Не обвинявам никой, за разлика от други, които тръгват веднага да винят оператора, без да мислят изобщо.

Операторът дава под наем номера с добавена стойност. В името на добрата тъговска практика и коректността, вместо да се полакомят за 100лв повече и да си обвързват името с измами, можеше да отнемат достъпа до номера с добавена стойност на съответната фирма. Това би било едно коректно поведение.
Вместо това той решава да потъпче клиентите си, да покаже тотално неуважение и невероятна безочливост. Накрая излиза, че защитава измамници в името на някаква печалба, като губи доверието на клиентите си.
Това в момента е злоупотреба СЪС съдействието на оператора. Защото той знае и е получил многократни оплаквания. Но не е взел мерки. За кумова срама, да се отсрами, можеше да съдейства за прекратяването на наема на номра с добавена стойност.
Номерата с добавена стойност не се пръкват просто така. Те се регистрират при някой от трите мобилни оператора. Другото, което можеше да направи оператора е да блокира номера в неговата мрежа.

Потребителски аватар
vanko_VW
Автомобил: Ford Focus
Двигател:

Мнениеот vanko_VW » Вто 17 яну 2017 20:55

ХОРА Я ПРЕСТАНЕТЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Пуснах тази тема с цел да предпазя всички нас от тази измама, а вие започнахте да се карате за андроиди, кой оператори бил по-добър, прима карта била по-добра от тази на сметка и т.н. не това ми беше идеята, искам всички заедно да си помогнем за да не случва това и на други хора!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Моля ви който има идея как да помогне да спрем това безумие да пише в темата, който иска да се заяжда с друг потребител на форума да го прави на Л.С. а не тук.

Какви са ми действията от тук на там.
1.Да видя отговора на жалбата ми(дори и да си реша проблема не мисля да оставя нещата, стига да имам подкрепа и от други потърпевши).
2.Създаване на фейсбук група с пострадали от тази измама.
3.Разпостранение на измамата(незнам по-какъв начин, ще го мисля)
4.При подкрепа от други измамени, ще пиша на някоя телевизия(господари на ефира да речем)
5.Жалба до КЗП.

Потребителски аватар
gergeto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gergeto » Вто 17 яну 2017 21:12

vanko_VW написа:Какви са ми действията от тук на там.
.......

:th_up Aко мога да помогна с нещо-насреща съм. :th_up

Върни се в “ОФФ-Топик - други”